15 Reisdilemma’s Tag

Bedacht door Chantal van Reisdoc en gezien bij Merel van Lotus Writings, een tag waar ik zo vlak voor de vakantie vrolijk van werd en wel moest invullen.

1. Zonvakantie of wintersport

Ik hoef hier niet echt over na te denken, zonvakantie. Wintersport is niets voor mij. Zo dol op kou ben ik niet. Geef mij maar zon, strand, jurkjes, zonnebril en ijsjes.

2. Vakantie aan de kust of vakantie in het buitenland

Als mij deze vraag werd gesteld voor ik mama werd zou ik zeggen buitenland. Tegenwoordig, met 2 peuters, vind ik überhaupt weg zijn fijn. Ik ben dan ook niet zo veeleisend meer, niet als het hierom gaat dan 😉

3. Europees eten of Aziatisch eten

Europees! Ik ben dol op Grieks, Italiaans en Spaans eten. Heeft waarschijn te maken met mijn roots.

4. Weg met vriendinnen of weg met partner

Ligt er een beetje aan hoe lang ik wegga. Maar als ik moet kiezen, ga ik zonder twijfel voor weggaan met partner en kinderen. Vroeger was weggaan met vriendinnen ook erg leuk, maar tegenwoordig zou ik mijn gezin te veel missen. Ik ben zo een vrouw die niet met of zonder haar gezin kan. Om eerlijk te zijn mis ik mijn kinderen na twee uur al. Een dag overleef ik wel, maar langer…daar heb ik ook helemaal geen behoefte aan.

5. Actieve vakantie of luiervakantie

Luiervakantie! Simpelweg omdat moederschap al een topsport is. En hoe moet ik anders de vetrollen onderhouden? 😛

6. Azië of Afrika

Deze vind ik lastig. Ooit zou ik dolgraag Dubai en Singapore willen zien, maar ook Zuid-Afrika. Als ik op dit moment zou moeten beslissen, dan ga ik voor Azië. Puur omdat Dubai al zolang op mijn bucketlist staat.

7. Barcelona of Rome

Nog zo een moeilijke. Ik ben er nog nooit geweest. Colosseum, Het Pantheon, Vaticaanstad…ik ga voor het prachtige Rome.

8. 3 weken kamperen of 1 week luxe hotel

Kamperen? Ik? Alsin een tent slapen, op de grond? Nee, dank je. Gelukkig kan kamperen ook anders. Ik ga dit jaar voor het eerst in mijn leven kamperen. Waarom? Omdat een fatsoenlijke vakantie met een gezin bestaand uit 2 volwassenen en 2 kinderen zo goed als onbetaalbaar is. Ik ben benieuwd.

9. Citytrip of natuurvakantie

Citytrip! Een terrasje hier, aapjes kijken daar, hapje eten, shoppen…

10. Wereldreis of de wereld zien in meerdere keren

De wereld zien in meerdere keren zou mijn voorkeur hebben. Eigenlijk wil ik vaker vakantie.

11. Nooit meer reizen of nooit meer je vrienden zien

Verklaar de definitie van reizen? Vallen dagjes uit en uitjes binnen Nederland onder reizen? Of hebben we het echt over de wereld zien? In het laatste geval kies ik sowieso voor mijn vrienden.

12. Weg met de auto of weg met het vliegtuig

Zo dol ben ik niet op vliegen. Ik moet altijd wel een reispilletje innemen tegen misselijkheid en nog is het geen pretje. Het is dat ik dan weet waar ik het voor doe…

13. Backpacken of cruisen

Cruisen! Ik heb enorm veel respect voor backpackers, maar het is niets voor mij.

14. Alles regelen of op de bonnefooi

Een controlfreak als moi zou niet snel kiezen voor op de bonnefooi hoor. Ik wil graag weten waar ik aan toe ben, maar ik hoef het niet tot in detail gepland. Tijdens de vakantie moet je wel kunnen loslaten en genieten.

15. Roadtrip of op één plek blijven

Ligt er een beetje aan. Roadtrip kan ontzettend leuk zijn. Misschien niet met kleine kinderen, maar over een paar jaar wel.

Neem je de 15 reisdilemma’s tag over? Vergeet dan niet Chantal en mij te noemen is je blog.
Ik zou het leuk vinden als je een linkje achterlaat, dan komen ik even buurten 🙂

2 gedachten over “15 Reisdilemma’s Tag”

Een reactie plaatsen