22 bespaartips

Vaak denk je dat er drastische veranderingen moeten plaatsenvinden om geld te besparen. Eigenlijk is dat niet zo. Je dagelijkse gewoontes aanpassen doet al wonderen.
De meeste tips ken je waarschijnlijk wel. Maar gebruik je ze ook?

1 – Zelf je boterham smeren
Om maar een veelvoorkomend voorbeeld te noemen, broodje gezond kost al gauw €3,15. Voor dat geld krijg je een bolletje, plakje ham, plakje kaas, een deel van een gekookt eitje, een deel van een tomaat, schijfje komkommer, een klein beetje ijsbergsla en natuurlijk boter.
Maar als je deze producten zelf in een supermarkt koopt ben je nog geen €13 kwijt terwijl je minimaal 6 broodjes kunt maken. Een besparing van €1 per broodje.
Een gemiddelde Nederlander heeft 22 werkdagen per maand. Dat is dus een besparing van minimaal €22.

2 – Laat de frisdrank wat vaker staan
Probeer wat vaker water of thee te drinken. Beter voor je gezondheid en goedkoper.
Een liter fles kost al gauw €1.50. Ervanuitgaand dat je een bewuste drinker bent en 1 fles per week nuttigt, bespaar je hiermee wel minimaal €6.50 per maand mee.

3 – Koffie onderweg
Ik heb ooit gelezen dat er iemand €200 aan koffie drinkt buiten de deur. Ik durf te wedden dat je een koffiezetapparaat thuis hebt staan, of een koffiemachine. Maak wat extra tijd voor je weg moet en neem zelfgemaakte koffie mee. Je bespaart er zeker €100 per maand mee.

Besparen

4 – Maak gebruik van een maaltijdplanner!
Dat scheelt heel veel geld en tijd (als je niet kan bedenken wat te koken).

5 – Zelf koken
Zodra je een maaltijdplanner gaat gebruiken zul je zien hoeveel winst je maakt. Hierdoor zul je hopelijk ook minder snel kant en klare maaltijden kopen of laten bezorgen met als smoes ‘ik weet niet wat ik moet maken’.
En doordat je geen eten laat bezorgen, bespaar je ook weer. Afhankelijk van de frequentie, kan het zo een €20 per keer schelen.

6 – Vergelijk je inkopen
Vaak zijn de huismerken net zo goed en lekker als de dure merken. Betaal niet langer puur voor de naam en hou geld over in je portomonnee.
Je hebt een boodschappenlijst gemaakt? Vergelijk de producten bij verschillende supermarkten. Het kan echt veel schelen. Uiteraard geldt dit niet alleen voor je boodschappen maar voor al je aankopen.

7 – WIFI
Gebruik internet op je telefoon zo veel mogelijk via wifi, en mijd onnodige telefoonkosten.

8 – Minder alcohol is meer geld!
Dat wist je al 😉 Door bevoorbeeld alleen in het weekend gedoseerd bier of wijn te drinken, kun je al snel tientallen euro’s besparen.

9 – Ga eind van de dag boodschappen doen
Vaak zijn bloemen op de markt, aan het eind van dag, goedkoper. Dat geldt ook voor brood. Bij supermarkten trouwens ook. Afhankelijk van je inkopen, kan het echt een verschil uitmaken.

10 -Winkelen doe je voortaan online
Via internet je aankoop doen is vaak een verstandig idee. Helemaal als je met je creditcard betaald. Dat maakt het ook veiliger. Daarnaast is het vaak goedkoper. Je inkopen doen via CashBackKorting, Qassa en EuroClix loont doordat je punten spaar die je uiteindelijk in geld kunt laten uitbetalen. Win win dus.

11 – Doe je boodschappen maximaal 1 keer per week
Doe je boodschappen 1 keer per week. Probeer kleine boodschappen tussendoor te mijden. Vaak koop je dan meer dan waar je voor kwam.

12 – Schoonmaakproducten te veel
Vaak hebben we meer schoonmaakmiddelen in huis dan wij echt nodig hebben. Met soda, azijn en citroen kom je een heel eind. Ik kom hier binnenkort uitgebreid op terug.

geld

13 – Gratis Sporten
Als je wilt besparen dan moet je ook van je sportschoolabonnement af. Midden in de woonkamer de oefeningen doen op muziek, een youtube filmje, buiten joggen of de trap op en af rennen…allemaal gratis. Afhankelijk van je abonnement, bespaar je hiermee minimaal €15 per maand.

14 – Neem je abonnementen en contracten jaarlijks onder de loep
Je ziektekostenverzekering, je telefoonabonnement, maar ook je autoverzekering, energie, en je woonverzekeringen en ga zo maar door. Neem de tijd en moeite om hier regelmatig eens voor te gaan zitten. Vaak kan het je honderden euro’s op jaarbasis schelen.

15 – Laat je auto eens wat vaker staan
Liever lui dan moe? Voor zowel je portommonnee als je gezondheid is het verstandig je instelling te veranderen. Pak wat vaker de fiets. En ga een stukje lopen. De auto is niet de enige optie. Zeker niet voor de korte afstanden.

16 – Gebruik de droger alleen in noodgevallen
Hang de net gewassen kleding op. Beter voor je was. Beter voor je portomonnee.

17 – Auto bezit
Ben jij in bezit van een auto maar gebruik je hem niet dagelijks? Snappcar is een bedrijf dat hoogstwaarschijnlijk ook bij jou in de buurt actief is. Je kunt er auto’s huren en verhuren. Je kunt er honderden euro’s mee besparen.

18 – Dagje uit
Ga je graag een dagje uit? Je kunt het zo duur maken als je wilt. Er zijn ook genoeg attracties en plekken die niet een fortuin kosten. Binnenkort kom ik met een uitgebreide blog over de betaalbare uitjes.

19 – Sparen
Veel winkels en supermarkten hebben spaaracties waarbij je kunt sparen voor gratis producten, gratis boodschappen of korting. Maak er gebruik van. Het kost je geen extra geld (als je er toch boodschappen doet). Veel mensen geven ze ook weg. Anderen verkopen ze op social media of marktplaats.

bespaartips

20 – Scoupy
Ken je deze? Scoupy is een gratis cashback-& geld-terug-acties in de supermark app.

21 – Maak van geld bijverdienen je hobby
Elk tientje dat jij extra verdient, scheelt weer. Ook online is dit mogelijk. Gewoon legaal. Hierover binnenkort meer.

22 – Gratis naar de kapper
Schoolgaande kappers zijn regelmatig op zoek naar modellen. Dit betekent dat je (gratis of tegen een kleine vergoeding) geknipt en/of geverfd wordt. In de oproep staat dan duidelijk waar er naar gezocht wordt. Besef wel dat scholieren wellicht nooit eerder iemand hebben geklipt. Kappers die modellen zoeken voor op de zaak wel. Op facebook zijn hier zelfs groepen voor. Absoluut de moeite waard. Ook dit kan heel wat tientjes schelen.

Ik hoop van harte dat je hier je voordeel uit haalt. Heb jij nog bespaartips die je wilt delen?

4 gedachten over “22 bespaartips”

Een reactie plaatsen