Netflix Original: 5 leukste animatieseries voor kinderen

Wil je ook eens wat anders dan Dora, Peppa Pig en Paw Control voor je kinderen opzetten? Vind je het ook zo lastig om leuke animatieserie voor je kind te vinden? Kindvriendelijk, dus zonder geweld of grof taalgebruik. Wij ook. En dan het liefst met een positieve boodschap zodat de aapjes er wat van opsteken. Vandaag deel ik onze favoriete Netflix Originals met je.

Beat Bugs

Een kindvriendelijke animatieserie vol Beatles liedjes en hartverwarmende verhalen over vriendschap, oplossen van problemen en ontdekken.
Vijf jonge insecten met dynamische persoonlijkheden en teksten van onder andere ‘Love is all you need’ en ‘Help’ die goed aansluiten in het verhaal, geven de serie een unieke sfeer van een educatieve musical. De liedjes worden overigens niet door The Beatles zelf gezongen, maar door de artiesten als Pink, Robbie Williams, Jennifer Hudson en Sia.
Grappig detail vind ik bijvoorbeeld dat de titel van de aflevering gelijk staat aan de titel van het liedje dat wordt gebruikt. De serie heeft ook een AACTA award(Australian Academy of Cinema and Television Arts Award) gekregen voor beste kinderserie.

Beat bugs is hier een hit. Vrolijk, grappig en leerzaam. Ik vind het absoluut geen straf om samen te kijken met mijn kinderen. Zeker een aanrader!

Geschikt voor: Alle leeftijden
Duur: 24 minuten
Momenteel is het eerste seizoen beschikbaar op Netflix. Vanaf vandaag komt daar het tweede seizoen bij.

 

Puffin Rock

Oona, haar kleine broertje Baba, hun liefhebbende familie en zorgzame vrienden geven de kinderen een kijkje in het leven op het eiland. Spelenderwijs brengen ze je kennis bij over verschillende diersoorten en hun gedrag en leren je veel over vriendschap en familie. Vooral peuters en kleuters, ook vanwege de rust die het geeft, zullen hier ontzettend veel leerplezier aan beleven.

Mijn drukke dreumes is volkomen zen als ze naar Puffin Rock kijkt. Alleen al daarom, staat het tussen onze favorieten.

Geschikt voor: Kinderen tot 10 jaar.
Duur: 19 minuten
Op dit moment zijn de eerste twee seizoenen te zien bij Netflix.

 

Word Party

Vier kleurrijke, luierdragende babydieren verbreden de woordenschat van het kind op een unieke manier. Door middel van (muzikale) interactie worden er thema’s behandeld als vriendschap, omgaan met elkaar en emotionele bewustzijn.

Mede door de vrolijke kleuren en de dansbare liedjes trekt de serie de aandacht hier. Zowel de dreumes als de peuter voelen zich aangesproken en praten de personages na. Erg leuk!

Geschikt voor: Vooral interessant voor kinderen tot 4 jaar
Duur: 13 minuten
Op dit moment zijn de eerste twee seizoenen te zien bij Netflix.

 

Popples

Popples ligt in het bruisende land van Popolopolis, de thuisbasis van unieke wezens genaamd Popples.
Het verhaal volgt Lulu, Sunny, Bubbles, Izzy en Yikes. De popples zijn vriendelijk en helpen elkaar graag, maar hun enthousiasme leidt vaal tot grappige ongelukjes.
Popples was eigenlijk een cartoon uit de jaren ’80. Daar is in deze modernere uitvoering, op de algemene verschijnselen na, vrij weinig van te zien.
Voornamelijk door de humor van de personages is Popples hier een van de favorieten.

Geschikt voor: Alle leeftijden
Duur: 24 minuten
Momenteel zijn er drie seizoenen beschikbaar.

 

Kazoops

Morthy is een fantasierijke en nieuwsgierige jongen. Samen met zijn beste vriend, zijn varkentje, beleeft hij de leukste avonturen. Door middel van vragen stellen en kritisch nadenken leert hij spelenderwijs onder andere zijn kamer opruimen.

Spelenderwijs praktische dingen leren is hier reden genoeg voor een plekje tussen de favorieten.

Geschikt voor: Alle leeftijden
Duur: 19 minuten
Op dit moment is het eerste seizoen op Netflix te zien.
Meer informatie over Netflix vind je hier.

Sandra

1 gedachte over “Netflix Original: 5 leukste animatieseries voor kinderen”

  1. Kazoops is zo leuk, lief en schattig! Word er altijd blij van als mijn zoontje ernaar kijkt, het geeft zon rust met die liedjes (een beetje Jack Johnson achtig). Echt een aanrader!

    Beantwoorden

Plaats een reactie