5 Seconden | Het razendsnelle woordspel voor snelle denkers

Speel je graag Scrabble en Wordfeud omdat je nogal een snelle denker bent en goed met woorden, dan ga je 5 seconden van Megableu te gek vinden.

Lees ook

Geen Ja Geen Nee | Hilarisch familiespel van Megableu

Kinderen leren omgaan met stress | Mindgym voor kids

Kneedfeest familiespel | Kleien voor gevorderden

Bank Attack van Megableu | Bank beroven was nog nooit zo leuk

5 Seconden

De makers van onder andere Geestenjacht zijn er met 5 seconden wederom in geslaagd een mega tof familiespel op de markt te zetten. Dit razendsnelle woordspel voor snelle denkers zou zomaar je nieuwe favoriet kunnen worden.

Inhoud doos

♦ Bordspel
♦ 6 pionnen  in verschillende kleuren
♦ 200 kaarten met opdrachten voor kinderen
♦ 375 kaarten met opdrachten voor ouders
♦ 12 PAS-kaarten
♦ 12 WISSEL-kaarten
♦ 1 timer

Hoe speel je het spel?

Het spel is geschikt voor 3 tot 6 spelers. Kies voor de rode of de gele opdrachtkaarten (de kaarten voor ouders zijn dubbelzijdig met ieder een eigen kleur en vraag). Kinderen onder 8 jaar spelen in principe mee met de groene kaarten. In het midden van de tafel zet je de stapel kaarten en de timer. Alle spelers zetten hun gekozen pion op het startveld op het spelbord. Als laatste worden de PAS- en WISSELkaarten verdeeld. Iedere speler krijgt er twee.

De jongste speler mag het spel starten door een kaart te kiezen, de vraag voor te lezen links van hem en daarna de timer om te draaien. De 5 seconden gaan dus in direct nadat de vraag is gesteld. Is het gelukt om binnen 5 seconden de juiste antwoorden te geven, dan zet je je pion een stapje dichterbij de finish.

Wat voor opdrachten kun je verwachten? De kinderen krijgen opdrachten als ‘Noem 3 dingen met een deur’ of ‘Noem 3 dingen met een start’. De ouders kunnen opdrachten verwachten als ‘Noem 3 momenten waarop je het glas heft’ of ‘Noem 3 dingen die je in een plantenserre ziet’.

Alle opdrachten, voor zowel kinderen als ouders, starten inderdaad met ‘Noem 3…’

Wat wij ervan vinden

5 Seconden is geschikt vanaf 6 jaar en dat is niet geheel onterecht. Al had onze bijna 6 jarige alleen wat tijd nodig in het spel te komen, net als wij overigens. Uiteindelijk ging het tussen vader en dochter, die beiden genoten van de tijdsdruk bij het spel. Het spel zou bij kinderen, wegens tijdsdruk, voor frustratie kunnen zorgen bij jongere kinderen. Maar door de timer anders te gebruiken wordt het spel al stukken leuker. Door deze weg te laten of twee keer om te draaien kan ook de kleuter met plezier meedoen.

De opdrachtkaarten zijn subtiel genummerd (linksboven in de hoek) wat Megableu vaker doet bij spellen. Super fijn!

Ik ben van mening dat kinderen veel kunnen leren door spellen als 5 seconden. Braintraining door te oefenen met snel schakelen en onder druk de juiste antwoorden leren geven.

5 Seconden is onder andere hier te koop.

5 seconden familiespel

MamaPlaneet logo

Redactie

5 gedachten over “5 Seconden | Het razendsnelle woordspel voor snelle denkers”

Plaats een reactie