5 tips voor een glamorous spring cleaning | Duurzaam in stijl

De langverwachte lente is eindelijk gearriveerd. Miljoenen mensen over de hele wereld houden trouw ieder jaar een voorjaarsschoonmaak rondom deze tijd. Waaronder ikzelf. Daarom deel ik 5 geweldige tips met je zodat jouw spring cleaning dit jaar vooral in het teken staat van praktisch en duurzaam in stijl.

5 tips voor een glamorous spring cleaning

♥ Heb je ook een gruwelijke hekel aan het meest ondankbare werk dat er is? Voor de meeste mensen is schoonmaken geen hobby. Maar het moet gebeuren. Zelf word ik niet bepaald vrolijk van een vies en rommelig huis. Een opgeruimd, schoon huis geeft mij rust. Hoe ik dat doe? Buiten het feit dat ik blij word van het eindresultaat, vind ik het altijd extra motiverend als ik mijzelf beloon. Wanneer ik de laatste klus op mijn to do lijst afvink, weet ik dat er een heerlijke bak tiramisu op mij staat te wachten. Mijn beloning  😀 Waarom? Omdat ik vind dat ik het verdiend heb. En omdat ik het erg lekker vind. Maar je kunt je zelf natuurlijk ook belonen met bijvoorbeeld een manicure afspraak. Extra motivatie loont.

♥ De schoonmaakmiddelen die ik gebruik voldoen aan een aantal eisen, namelijk: het moet doen waar het voor bedoeld is en het moet lekker fris ruiken. Maar als ze ook nog een wannahave-factor hebben én duurzaam zijn: score!

♥ Ik hou van praktisch en compact. Met emmers water en tientallen doekjes moeten slepen om een klus te klaren vind ik vreselijk. Dat soort klussen stel ik het liefst zo lang mogelijk uit. Een goede allesreiniger hou ik daarentegen graag bij de hand. Voor de grote, maar vooral ook voor de kleine klusjes. Het motiveert mij iets direct schoon te maken waardoor ik achteraf minder schoonmaakklusjes heb. Het maakt het makkelijker en dus doe ik het sneller. Zo hou ik meer tijd voor de leukere dingen.

♥ Als een schoonmaakmiddel voor de helft leeg is voor ik klaar ben met schoonmaken, dan ga ik het niet een tweede keer kopen. Zowel geld- als tijdverspilling. Ik ben dol op producten waar ik een paar druppels van nodig heb om een grote klus te klaren. Dat noem ik effectief!

♥ Geheimpje weten? Meer schuim in je afwasbak betekent niet dat het een krachtiger product is – het leidt er enkel toe dat je meer water nodig hebt om af dat schuim er weer af te spoelen. Ik weet dat je het niet gelooft maar het is een waarheid als een koe.

Method2

Method

Dat gezegd te hebben stel ik jullie met genoegen Method voor. Method introduceert een hele nieuwe manier van schoonmaken met stijlvolle en ecologische producten op basis van natuurlijke ingrediënten, die verdraaid goed poetsen en hemels ruiken. De bedenkers en bezielers van method, Adam Lowry en Eric Ryan, zien hun werk als een fantastische kans om de manier waarop reinigingsmiddelen gemaakt én gebruikt worden, volledig te herzien. Maar ook willen de ontwikkelaars aantonen hoe bedrijven duurzaamheid kunnen omarmen. Het merk ziet het als een uitdaging om ervoor te zorgen dat alle producten die zij de wijde wereld insturen een toonbeeld zijn van duurzaamheid, van het gebruik van veilige en ecologische middelen en van een verantwoord productieproces. method behoort tot de ‘people against dirty’ familie, waar ook Ecover deel van uitmaakt. Voor meer informatie zie www.methodhome.nl.

https://www.instagram.com/p/BgardPODMDA/?taken-by=mamaplaneet

Lief voor de planeet – genadeloos voor vuil

Method is bekend van het ontwikkelen van schoonmaakproducten die een lust zijn voor het oog en voor de neus, maar die tegelijk net zo lief zijn voor de planeet als genadeloos voor vuil. Zij combineren ethiek met esthetiek; duurzaamheid is voor het merk geen trend maar een vanzelfsprekendheid, met onder andere productingrediënten van natuurlijke oorsprong en verpakkingen van 100% gerecycleerd plastic. Klinkt goed toch?

De inhoud van deze limited edition doet niet onder voor de shiny buitenkant. De geurcombinatie van sappige pomelo, een vleugje frisse citroenschil, ondersteund door nostalgische fresia en amber en afgewerkt met roze peperkorrels voor een vleugje pit is zeer aangenaam. Net een subtiele parfumgeur. Fris maar niet te zoet. Lente door je hele huis. Ik hou ervan!

Method1

Zo is 1 pompje van method afwasmiddel voldoende voor maar liefst 25 vuile borden! Maar ik ga er geen hobby van maken. Dat laat ik liever mijn vaatwasmachine doen.  Wel ben ik vooral fan van de allesreiniger. Ik hoef 3 keer te spuiten en mijn badkamer is schoon en ruikt heerlijk fris. Nu moet ik eerlijk toegeven dat het niet om hardnekkig vuil gaat. Er word hier flink geleefd, maar heel vies is het niet. Al zeg ik het zelf. Niet zo schoon dat je van de vloer kunt eten maar gewoon schoon. Mijn spring cleaning gaat mij dan ook vooral tijd kosten in de bijkeuken en kastenkamer. De rest van de ruimtes worden sowieso wekelijk netjes onderhouden. En dat werkt heel goed met de allesreiniger. Het is praktisch, een fijne houvast-spuitfles en het doet wat het moet doen met een dikke duim voor het milieu. Waarom? Omdat alle kleine beetjes helpen.

De shiny limited edition lijn is nu exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn. Allesreiniger kost €3,99 en de afwasmiddel €3,49.

Heb jij je voorjaarsschoonmaak al gedaan of staat het nog in de planning?

Lees ook: Zien op Netflix | De beste programma’s over opruimen

Lees ook: Zo richt je een minimalistische badkamer in

Lees ook: Mijn huis is opgeruimd. Ben ik nu een slechte moeder?

Voorjaarsschoonmaak

PicsArt 09 05 06.47.52

 

Sandra

3 gedachten over “5 tips voor een glamorous spring cleaning | Duurzaam in stijl”

  1. Vind de verpakking echt heel tof en zeker nu ik weet dat het gerecycleerd plastic is. Zal het onthouden voor als ik weer naar ah ga.

    Beantwoorden

Plaats een reactie