7 schoonmaaktips van een poets miep

Degenen die mijn blogs vaker lezen weten dat ik een echte poets miep ben. Ik kan niet zo heel goed tegen een vies en niet opgeruimd huis. Het maakt mij onrustig. Ik word er chagrijnig van.
En als poets miep leek het mij leuk om eens een paar schoonmaaktips te delen. Voel je vrij het aan te vullen. Ik pas het graag aan. Zo helpen we elkaar.

Last van fruitvliegjes?

* Zet een glas met appelzijn neer. Voeg daar een klein beetje azijn bij en afwasmiddel. Vergeet niet om dit dagelijks te verversen.

* Banaan gegeten of ander fruit? Bewaar de schil of de niet opgegeten restjes. Doe dit in een glas, bedek het met huishoudfolie en prik er een paar gaatjes in.

Matras vlekken

* Hoe voorzichtig je ook bent, er kunnen onverklaarbare vlekken in je matras komen. Hoe je ze weg krijgt? Een klein beetje azijn, 2 theelepels baking soda en een paar druppels afwasmiddel. Met een borsteltje inwrijven en een half uur laten staan. Uitwassen met schoon warm water en laten drogen. Drogen kan overigens met een föhn of strijkbout.

Haarverf vlekken

* Ik kleur zelf mijn haar. Iets met kostenbesparing. En ja zo nu en dan komt er een vlek op mijn kleding, badkamermat of handdoek. Haarlak in huis? Zo snel mogelijk erop spuiten en direct erna in de wasmachine gooien. Haarlak voorkomt dat de haarkleuring gaat intrekken namelijk.

Lees ook: Mijn huis is opgeruimd. Ben ik nu een slechte moeder?

Oven schoonmaken

* Dat je met azijn en baking soda ontzettend veel kan wist je waarschijnlijk al. Zo ook je oven schoonmaken. Ik heb een gruwelijk grote hekel aan de oven schoonmaken. Daarom probeer ik het mijzelf altijd zo makkelijk mogelijk te maken. Laat een bak met warm water en citroen in een warme oven staan voor een half uur en maak daarna met een sponsje en warm water, afwasmiddel en bakingsoda je oven schoon.

Ramen lappen

* Mijn man is hier serieus heel goed in dus dat laat ik dan ook heel graag aan hem over, ramen lappen. Wat je nodig hebt voor mooi, schone, glanzende ramen zonder strepen of vlekken? Warm water met een scheutje afwasmiddel. Vergeet niet af te drogen met kranten voor een streeploos resultaat.

Hoogglans meubels 

* Wij hebben een hoogglans tv-wandkast. Mooi wit, maar met jonge kinderen in huis zitten er snel vlekken op. Vlekken die je behoorlijk ziet. Ik gebruik glasspoelmiddel hiervoor. Het belangrijkste is eigenlijk droogwrijven erna. Keukenpapier of een microvezel doekje zijn hier prima geschikt voor.

Waar ik zelf naar op zoek ben is één manier om allerlei kledingvlekken te verwijderen. Iemand een tip?
Waar loop jij tegenaan in je dagelijks schoonmaakroutine? Heb je misschien superfijne budgetproof schoonmaaktips die je wilt delen?

IMG 20170917 212700

Redactie

14 gedachten over “7 schoonmaaktips van een poets miep”

  1. Dat van die haarlak wist ik niet (maar ik kleur mijn haar ook niet), de anderen wel. Al doe ik sommige dingen wat anders. Vlekken in de matras: biotex bv…. (Als bij een accidentje de matras of kussen nog nat is, straai ik er zou op, dan trekt het vocht daarin!)

    Wel leuk dat anderen ook zo een fan zijn van soda en azijn trouwens. (ook beiden goed voor de was! 😉 )

    Beantwoorden

Plaats een reactie