Zelfgemaakte juffen bedankjes

Aftellen tot de zomervakantie is begonnen. Natuurlijk kan je een te gek afscheidscadeau voor de juf of meester kopen. Maar ben jij op zijn minst minimaal creatief? Wil je graag een origineel, persoonlijk en praktisch cadeau geven? Het liefst low budget? Vind je kind het leuk mee te helpen? Dan heb ik een aantal toffe ideeën en tips voor je.

Zelfgemaakt cadeau voor de juf

Het einde van het schooljaar staat voor de deur. Op de meeste scholen is het een traditie de juf of meester een afscheidscadeau te geven. En laten we eerlijk zijn, de allerleukste cadeaus zijn degenen die duidelijk door de kinderen zijn gemaakt. Hieronder een aantal super leuke en eenvoudige ideeën.

♦ Zelfgemaakte koekjes in een glazen pot met een sticker van ‘potje geluk’ erop

♦ Een vakantie survival pakketje met bijvoorbeeld een tijdschrift erin, een gezichtsmasker en een theezakje of een chocoladereep

♦ Een gepersonaliseerd verpakte chocoladereep

♦ Een glazen pot met drop (met een etiket met ‘het zit d’rop!’) of zelfgemaakte jam (Met ‘JAMmer dat je volgend jaar mijn juf/meester niet meer bent’)

♦ Een zakje (zelfgemaakte) confetti met de tekst ‘dankzij jou was dit schooljaar een feestje’

♦ Zelfgemaakte bloemen in een vaasje met een ballon versierd en tekst als ‘Bedankt juf dat je mij hielp bloeien’

♦ Versier een mok met porseleinstiften of bedruk een katoenen tas met textielstiften

♦ Een pennenbakje van zoutdeeg en strijkkralen

♦ Een sleutelhanger met leuke letterkralen

♦ Een glazen snoeppot met spekjes (met de tekst ‘Dit jaar was SPEKtaculair!)

♦ Een meloen met een strikje eromheen en een kaartje dat zegt ‘Een meloen keer bedankt’

♦ Een versierde bloempot met een ‘plantje’ uit eigen moestuin

Lees ook

Knutselen met kinderen | String art kunst anno 2019

Cadeau voor hem uit eigenbelang

8 geweldige manieren om te spelen met modder

Eindelijk zomer | Help, hoe overleef ik de hittegolf en de plakkerige nachten

Samen met de hele klas een afscheidscadeau voor de juf geven

Je kunt er ook voor kiezen met de klas, misschien via de klassenouder, samen voor een cadeau voor de juf of meester te zorgen. Hoewel de leerkracht alle bedankjes enorm waardeert, is het na een aantal jaar onderwijs de vraag ‘waar laat ik het allemaal?’ En dan is een gezamenlijk cadeau een geweldig idee. Hieronder een aantal ideeën.

♦ Een mand vullen met allemaal kleine cadeautjes, van ieder kind één

♦ Namens de leerkracht gezamenlijk doneren aan een goed doel

♦ Een boeket met zelfgemaakte handjesbloemen met rietjes, papieren potloden en stiften of verf

♦ Een doos Merci waarbij ieder kindje een bedankje schrijft of tekent op een chocolaatje

♦ Een door alle kinderen versierde schort

De leukste einde schooljaar cadeau voor de juf meester maak je zelf. Meer toffe (visuele) ideeën vind je op mijn Juffen bedankje Pinterest bord.

Lees ook

Denksport Junior | Mini mix voor peuters & kleuters

Quarks van Denksport Junior | Superleuk voor op de achterbank

Buitenspelen | Handleiding voor ouders

juffen bedankje voor de juf of meester

Sandra

15 gedachten over “Zelfgemaakte juffen bedankjes”

 1. Ik zou heel graag winnen voor mijn Gastouder dus geen juf hier 😊 als dat kan qua tekst doe ik graag mee met de winactie ze doet alles voor mijn dochtertje als bam mama heb je zulke lieve mensen nodig om je heen, liefde alom, ze heeft over 3 wkn vakantie en hoe gaaf als deze tas kan geven als dank. Ik duim

  Beantwoorden
 2. Op onze hele kleine school werken we met een 3 groepen systeem. Dus groep 1-2-3 en 4-5-6 waar mijn 2 kinderen in zitten. Mijn jongste dochter gaat nu naar groep 4 dus na 5 jaar deze juf een definitief afscheid. Wat een mooier bedankje dan zoon mooie tas, want een superninja is ze wel als je de jongste kinderen kan laten wennen in groep 1 en tegelijk groep 3 leert lezen

  Beantwoorden
 3. Ik zou hem voor mezelf kunnen houden, maar ik gun het een andere juf. Graag zou ik hiermee de juf van mijn zoontje in het zonnetje zetten. Hij vond het allemaal heel spannend dit jaar en was behoorlijk verlegen. Daar was al snel niets meer van te merken, hij is een open vrolijke jongen die met veel plezier naar school gaat. Hij raakt niet uitgepraat over zijn juf, want zij weet natuurlijk alles (beter). 😉

  Beantwoorden
 4. Mijn dochters juf Annemieke s een geweldige juf voor Evy, Evy is super verlegen en durft niemand aan te kijken, maar Annemiek heeft het voor elkaar dat ze zelfs iets durft te vragen. TOP Juf.

  Beantwoorden
 5. Ik zou deze graag willen geven aan de Juf van dametje van Groep 3. Ze heeft toch wat te stellen met al die kinderen die van kleuteren echt moeten gaan leren. Het is me nogal wat om ze allemaal taal en rekenen aan te gaan leren en dat doet ze top! Ik ben echt blij dat dametje bij deze Juf in de klas kwam. Ze is nu echt wel klaar voor de volgende stap: Groep 4.

  Beantwoorden
 6. Mag het ook voor de meester van de kleuterklas van mijn zoon? Hij speelt op zijn gitaar de kinder liedjes van welleer. Verder heeft hij een groot geduld, wat natuurlijk ook nodig is met 30 kleuters. Maar mijn zoon is een hand vol bij tijd en weile, en ook dat doet hij moeiteloos!! En dan alle (onzekere) moeders nog geduldig te woord staan, echt mijn petje af!!!

  Beantwoorden
 7. Ik zou graag zo’n leuke tas voor de meester van mijn dochter willen en omdat hij altijd zo moet lachen van de flauwe woordgrappen van mijn dochter zou ik haar een tekst laten kiezen die alleen zij zou verzinnen. Het is een jonge meester en maakt altijd grapjes met de kinderen en verteld de leukste verhalen, over zijn gekke zus of zijn lieve toekomstige vrouw. Nu heeft hij weer een een of ander gek handendansje (bewegingen met je handen) aan de kinderen geleerd en mijn dochter is er maar druk mee en leert het al haar vriendinnetjes, een nieuwe rage is geboren hier in de buurt. Het is gewoon een beetje een gekkie en hij verdient wel zo’n tas.

  Beantwoorden
 8. Onze tweeling heeft de leukste juf omdat zij Lucas en Eva echt als twee individuen ziet en ook behandelt. Daarnaast heet ze elk kind elke ochtend welkom en heeft ze altijd tijd voor een praatje. Kortom een superjuf van wie mijn man ook nog ooit les gehad heeft, hoe toevallig!

  Beantwoorden
 9. Superleuke tas met leuke tekst. Eerst dacht ik voor de juf van mijn dochter. Helaas heeft ze er 2 en is het lastig kiezen. Zelf ben ik ook juf en toevallig vrijdag jarig. Graag zou ik mezelf deze tas (namens de klas) cadeau geven wanneer me mijn verjaardag in de klas vieren.

  Beantwoorden
 10. Dit is leuk!! Onze dochter is pas anderhalf, maar haar papa is meester. Dat telt ook toch 🙂
  Mijn vriend gebruikt nu een plastic tas van de supermarkt om zn brood, agenda en school spulletjes in mee te nemen, don’t ask me why hahahaha. Het zou leuk zijn om namens onze dochter iets leuks te kunnen geven 🙂

  Beantwoorden
 11. Mijn zus is de leukste juf! Ze geeft Nederlands en kan haar leerlingen altijd een zetje in de goede richting geven door een grapje of opbeurend gesprek. Supertrots op haar! Ik doe dus graag voor haar mee!

  Beantwoorden
 12. De juf van mijn zoon kwam als stagiair binnen en heeft een contract gekregen. De twee vaste juffen zijn helaas door ziekte afwezig. Ze heeft het zo goed gedaan in de korte periode en de regelmaat terug gebracht in de groep

  Beantwoorden

Plaats een reactie