Alle ballen in de lucht | Tag

Als moeder ben je vaak aan het multitasken. Je bent immers niet alleen de moeder, maar ook partner, cariërevrouw, schoonmaakster, kok, dokter, kapster, vriendin, dochter, zus en ga zo maar door. Naast de supervrouw ben je ook gewoon een vrouw, jezelf. Alle ballen in de lucht houden is een kunst. En laten we eerlijk zijn, het is soms best pittig. Althans, dat vind ik. En ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben. Deze leuke tag, bedacht door collega blogger Linda van Mamaliefde en gezien bij Lotuswritings, vul ik dan ook graag naar alle eerlijkheid in.

Wat is bij jullie thuis de verdeling van taken als het gaat om kinderen en huishouden etc?

Wij proberen allebei ons steentje bij te dragen. Wij zijn een team. Het zijn niet alleen mijn kinderen of zijn huis. Het is ons gezin. Samen zijn wij verantwoordelijk voor alles wat erbij komt kijken. Maar het feit is dat ik vanuit huis werk, als gastouder, en meeste zorg voor de kinderen en het huishouden komt op mij af.

Overdag ben ik dan ook voornamelijk met de kinderen bezig. In de avonduren helpt Maarten, mijn man, met de keuken opruimen, de vuil buiten zetten, boodschappen doen. De kinderen naar bed brengen doen we echt samen.

In het weekend is dat eigenlijk niet anders. Maarten werkt op zaterdag. Op zondag is het meeste van de huishoudelijke taken al gedaan en ligt de prioriteit bij ons gezin.

Hoe zorg je dat werk en privé gescheiden blijven?

In mijn geval is werk en privé gescheiden houden vrij lastig. Mijn thuis is mijn kantoor. De ouders zien, vroeg in de ochtend, als ze hun kinderen komen brengen, mijn kinderen nog in hun pyjama rondhuppelen. Daarnaast word ik vaak gebeld, geappt en gemaild buiten de opvanguren. Laatst nog tijdens de verjaardag van mijn dochter. Een ouder stuurde appjes over de dag erop. Het is dan ook van belang dat ik antwoord. Zondag of niet, een familiegelegenheid of niet.
Nou moet ik wel zeggen dat het niet altijd zo is. Ik probeer zondag echt niet met werk bezig te zijn. Ik heb ook recht op weekend. En ik heb ook een gezin en een leven buiten mijn bedrijf om. Al is dat niet altijd zo simpel als je een zelfstandig ondernemer bent.

Welke klusjes in het huishouden heb je opgegeven of laat je als eerste vallen?

Allereerst moet ik iets bekennen. Ik ben een perfectionist, een controlfreak. Het liefst wil ik alles perfect in orde hebben. En dan doe ik bij voorkeur ook alles zelf. Ik heb alleen geen toverstokje. Het is niet haalbaar. Duhhh denk je nu zeker. En ja, dat begrijp ik wel. Maar jemig wat heb ik daar moeite mee. Dus iets laten vallen? Niet echt mijn ding. Ik maak er nog liever nachtwerk van. Wat ik overigens regelmatig doe. Strijken bijvoorbeeld. Daar kom ik overdag echt niet aan toe. Dat doe ik snachts.


Wanneer was de laatste keer me-time en wat heb je toen gedaan?

Me-time? Wat is dat? Elk huisje heeft haar kruisje. Ik ben 32 en nog steeds vind ik het verdomd moeilijk mijzelf op de eerste plaats te zetten. Mijn me-time heb ik als ik uitgebreid ga douchen. Heerlijk! Het is een leerproces. Ik doe mijn best, echt!

Heb je wel eens een date night en wat doen jullie dan?

Leuk, date nights met manlief. We proberen eens per maand wat leuks te doen met zijn tweeën. Onwijs belangrijk voor de relatie met positieve invloeden op ons gezinsleven.

Hoe vaak zie je je vriend(inn)en en wat doen jullie dan? 

In theorie hebben we eens per maand een girls night out. In de praktijk is dit niet altijd haalbaar. Volkomen begrijpelijk. Gezellig uit eten en daarna een drankje doen, filmpje pakken. Super leuk altijd!

Heb je veel contact met je familie?

Contact met de familie vind ik belangrijk. Voor de kinderen, voor ons. Soms zien we elkaar wekelijks, soms een paar weken niet.

Waaraan kan je als eerste zien dat er eigenlijk veel meer uren in een dag moeten zitten? Oftewel hoe zien jouw prioriteiten er uit?

Mijn absolute prioriteit nummer één zijn mijn twee kinderen. Als mijn kinderen behoefte hebben aan meer quality time, als ze niet lekker zijn of wat dan ook, dan mag alles om mij heen neerstorten. Mijn kinderen gaan voor.

Waar aan kan je zien dat er meer uren in een dag moeten zitten? Mijn zolder.

Doe jij je soms wel eens beter voor dan in werkelijkheid?

Vast wel. Ik denk dat iedereen dat wel eens doet. Of het vaak voorkomt. Nee dat denk ik niet. Ik ben een heel eerlijk persoon en vaak een open boek.

Welke tips heb je voor andere moeders? 

Ook jij bent belangrijk. Een perfecte moeder of huisvrouw bestaat overigens niet.

Wat vraag jij je wel eens af hoe anderen moeders dat aanpakken?

Een nacht doorhalen terwijl ze thuis kinderen hebben, een fulltime baan, een huishouden en alles wat hierboven al genoemd is. Waar halen ze energie vandaan om nog een avondje uitgebreid te gaan stappen? Vroeger bracht ik de nacht dansend door. Nu, ik denk dat ik in de rij voor de ingang al in slaap zou vallen. Staand, met mijn hoofd op mijn man zijn schouder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 gedachten over “Alle ballen in de lucht | Tag”

  1. Bij mij lopen prive en werk ook door elkaar. Mijn kantoortje zit achter de keuken en ik werk vanuit huis. Soms vind ik dat wel eens lastig. Omdat ik thuiswerk ben ik ook het meest flexibel en moet daardoor vaker mijn planning aanpassen.

Een reactie plaatsen