De ultieme anti snurken tip voor beter slapen

Snurk jij? Wist je dat ongeveer de helft van de mensen snurkt? Door een vernauwing ergens tussen de luchtweg en de stembanden kun je een zagend en knorrend geluid in je slaap maken. Omdat de lucht niet al te gemakkelijk door de luchtwegen naar de longen kan, ontstaat er een vibrerende weerklank. Dat noemen we snurken. Iets wat heel vervelend is. In de eerste instantie voor de partner maar ook voor de snurker zelf. Wellicht heb ik de ultieme anti snurken tip voor beter slapen voor je.

Wat is de oorzaak van snurken?

Snurken kan heel onschuldig zijn. Bijvoorbeeld als je verkouden bent en niet goed door je neus kunt ademhalen. Wanneer je in een gezonde toestand stevig snurkt kan dat wel een aantal oorzaken hebben. Zeker als dit regelmatig gebeurt. Bijvoorbeeld wanneer je op je rug slaapt. Overgewicht, alcoholgebruik, roken maar ook erfelijkheid en de leeftijd kunnen een belangrijke rol spelen. Daarnaast beïnvloeden bepaalde medicatie en hooikoorts ook je ademhaling.

Wat heeft slaapapneu met snurken te maken?

Slaapapneu betekent letterlijk stoppen met ademen. Dit houdt in dat je een aantal seconden tot een paar minuten niet ademt in je slaap. Dit chronische slaapprobleem vereist veel energie en kan op langere termijn voor meer gezondheidsproblemen zorgen.
De meeste mensen worden niet wakker tijdens de adempauze wat altijd gepaard gaat met stevige gesnurk.

Anti snurken tip voor beter slapen

Dat je er niets aan kan doen is nonsens. Ondanks dat er veel anti snurk producten op de markt zijn biedt (tot nu toe) niets anders dan de oorzaak aanpakken een oplossing voor het probleem. Zou nastent de oplossing voor de toekomst zijn?

Wat is nastent?

Een buisvormige medische katheter, gemaakt van siliconen en glycerine, die je zelf in je neus kunt brengen om een vernauwing in de luchtwegen te voorkomen. Voor optimaal effect en comfort is nastent in acht verschillende afmetingen beschikbaar voor zowel de linker-als de rechterneusgat. Een functioneel wondermiddel? Dat zou zomaar kunnen. Steeds meer KNO artsen wereldwijd bevelen nastent aan.

PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

9 gedachten over “De ultieme anti snurken tip voor beter slapen”

  1. Gelukkig snurken wij allebei niet, ja alleen als we een borrel teveel op hebben 🙂 maar als je er echt wel last van hebt dan kan het echt een serieus probleem zijn ja, dus hopelijk is dit dan een goeie oplossing

    Beantwoorden

Plaats een reactie