Innovatief Arte behang in je interieur | Zo kies je de juiste muurbekleding

Als interieurliefhebber heb je er ongetwijfeld weleens van gehoord: Arte behang. Louis Vuitton op het gebied van muurbekleding. Dit Belgisch bedrijf werd in 1981 opgericht door de familie Desart. De tijd, liefde en moeite die de gedreven designer en fabrikant neemt voor het creëren van luxe high-end producten heeft ervoor gezorgd dat het exclusieve merk wereldwijd bekend is. Hun gedetailleerde manier van werken en passie voor het vak bezorgt ze ieder jaar weer toffe collecties die al dan niet geïnspireerd door grootheden als kunstenaar Piet Hein of samenwerkingen met onder andere Belgisch interieur design merk Flamant. Wil je een klassieke, chique, excentriek of juist edgy stijl in je woning? Go for Arte! Wat je nog meer moet weten voor je het juiste behang uitkiest? Dat lees je hieronder.

Bepaal je interieurstijl vooraf

Een woonstijl is simpelweg een richtlijn of handleiding voor de inrichting van je huis. Het is een weerspiegeling van jou. De bedoeling is rust, evenwicht en verbinding te creëren op een plek dat je je thuis voelt. Het helpt je makkelijker keuzes te maken waar je op lange termijn blij van wordt. Voornamelijk hierom is het belangrijk om vooraf de grote lijnen uit te tekenen als het ware. Kies de sfeer die de ruimte moet uitstralen, een die bij jullie gezin past. Bekijk voorbeelden, spreek je voorkeuren uit en probeer de rode draad te vinden. Word je blij van lichte, frisse kleuren, natuurlijke materialen en minimalisme? Ben je op je gelukkigst met vintage koopjes van de rommelmarkt en kringloop? Gaat je hart sneller kloppen van strakke lijnen, opvallende accenten en technische hoogstandjes? Droom je van een gietvloer, robuuste eettafel en oude lockerkasten? Vul je het liefst ieder hoekje van het huis met planten? Ook zonder een label eraan te plakken, kun je je eigen voorkeur definiëren. Een eigen moodboard maken kan een hulpmiddel zijn. Dat kan ouderwets, maar ook op Pinterest.

Ruimtelijk effect beïnvloeden met muurbekleding

Behalve de sfeer, zijn er misschien ook praktische zaken waar je aan moet denken. Denk hierbij aan een kleine woonkamer of juist een extra ruime woonkamer met een hoog dak of smalle gang. Je kunt het ruimtelijk effect beïnvloeden met kleuren, patronen en texturen. Een grote ruimte meer dynamiek geven kan met behang met een opvallend kleurtje of patroon bijvoorbeeld. Een warme sfeer creëer je met warme, diepe kleur op de muren (of alleen op de muur achter de bank). Met horizontale patronen in een kleine kamer of verticale in een grote lijkt de ruimte groter. Maar denk ook aan ruwe muren bijvoorbeeld. Een groot voordeel van behangen is de grote diversiteit aan keus waar je uit kunt kiezen. En daar kun je mooi van profiteren wanneer je een ruimte een nieuwe look wilt geven. Van non-waven, vinyl, textiel, metaal tot fluweel, leer, denim en linnen tot strepen, kleine of grote patronen, geometrisch, visgraat, uni, panorama of iets heel anders. Het kan allemaal. Test het wel voor je eraan begint door (gratis) samples te bestellen en door op de plek van de meubels in het geheel te letten.

Duurzaam behang

Is de ecologisch voetafdruk voor jou belangrijk, dan is het duurzaam aspect een belangrijk onderdeel van kiezen. Meeste behang wordt helaas nog steeds gemaakt van chemische stoffen die nogal een impact hebben op de gezondheid van het milieu. Bij de innovatieve Arte hoef je je daar geen zorgen over te maken, aangezien dit een CO2-neutrale onderneming met een bijbehorend certificaat is. Zo werkt het merk met FSC-gecertificeerde partners voor de aankoop van papier en ongeweven stoffen, maakt het gebruik van zonnepanelen en andere groene middelen en steunt steeds meer 100% gecertificeerde klimaatprojecten.

Het Arte behang in gebruik zien voor je je definitieve keus maakt? Dat kan onder andere bij een van deze locaties in Nederland:

Kinderbuurt Amsterdam
Van Der Valk Hotel Lelystad
Amazing Oriental Rotterdam
Kyatcha Rotterdam
Grandcafe Markt 14 Valkenswaard
Hotel de Duif Lisse
Van Der Valk Hotel Nijmegen
The Hoxton Amsterdam
Amsterdam Vintage Watches
Sushi San Zeist

Arte behang: Dit moet je weten over dit luxe, exclusieve en unieke merk muurbekleding tips mamaplaneet.nl

 

 

Redactie

Plaats een reactie