Attractiepark Drouwenerzand | Echt betaalbaar dagje uit

Momenteel ben ik druk met een artikelreeks rond de kindvriendelijke activiteiten in Drenthe. Attractiepark Drouwenerzand is een begrip in deze omgeving maar verdient ook landelijk meer aandacht. Dit leg ik graag uit in woord en beeld.

Lees ook

Overdekt dagje uit met kinderen bij de Orchideeënhoeve Luttelgeest

Attractiepark Slagharen | Op ontdekkingsreis in het wilde westen

Avonturenpark Hellendoorn | Dagje avonturen beleven

De allerleukste uitjes in Drenthe met kinderen

Echt een betaalbaar dagje uit

Laat ik beginnen met dat wat Drouwenerzand zo bijzonder maakt. De prijzen. Entree voor kinderen vanaf 3 jaar en volwassenen is 13,50 (in hoogseizoen 14,50). Dit is inclusief onbeperkt fastfood, limonade, koffie, thee, softijs en vegetarische soep. Voor parkeren betaal je 3,50. Wij zijn dol op dagje uit en kidsproof activiteiten, maar dit soort prijzen heb ik niet eerder gezien in Nederland. Ik was dan ook erg benieuwd hoe ze dat doen.

Food | All-In

Op de site staat er dat er diverse, vers belegde broodjes aanwezig zijn. In principe klopt dat wel. Alleen had ik hier een andere verwachtingen bij. Ik dacht aan broodje kaas etc. Echter vind je er kroketten, hamburgers, friet en zachte bolletjes. Daarnaast staan er ijsbergsla, fijngesneden uitjes en verschillende sausjes ter beschikking. Dit vind je in het gebouw voorbij de ingang, naast de souvenirshop. Aan de andere kant van het park staat er een tent waar je soep, koffie en thee en heerlijke softijs (met spikkels) kunt halen. Zoveel als je wilt. Er is overigens niets op te merken aan de kwaliteit of hygiëne.

Tent waar je drinken en ijsjes kunt halen

Personeel

Ik verwachtte dat er nauwelijks personeel zou rondlopen. Want hoe kun je personeel betalen met dit soort prijzen en service? Daar heb ik mij lelijk in vergist. In het park lopen er meer dan genoeg enthousiaste, behulpzame medewerkers rond. Daarnaast staat er bij elke attractie ook gewoon een medewerker. Positief verrast ging ik samen met mijn gezin verder op onderzoek uit.

Attractiepark Drouwenerzand attracties

Bij elke attractie staat er netjes een bord waarop veiligheidsregels staan. Hier staat onder andere op wie er niet in mag, wie met begeleiding en wie vrij.

De meeste attracties zijn geschikt voor kinderen vanaf 80 centimeter lang.

geel bord met daarop veiligheidsregels bij een attractie

Oldtimers

Ondanks de grote drukte, waren de wachtrijen acceptabel. De meisjes konden ‘zelf’ sturen en lekker om zich heen kijken vanuit de super leuke oldtimers. De rit is niet indrukwekkend lang en duurt misschien 2 minuten. Dat is dan wel weer erg jammer.

Kinderen kijken vanuit een oldtimer naar een draaimolen

Pony rijden

Voorbij de oldtimers kun je naar het, volgens mij, nieuwere gedeelte van het park. Een heel ander gezicht dan de rest van het attractiepark. Met gras, een heleboel bankjes en een aantal attracties waaronder Break Dance en Pony rijden. De meiden hadden er zin in. Er hing een mand met haarnetjes wegens hygiëne in verband met de helm dragen. Kinderen onder de 35 kilogram mogen onder begeleiding een ritje op de rug van de pony maken. Ook dit was een heel kort ritje, zelfs voor de jonge kinderen. Begrijpelijk maar erg jammer. Binnen 2 minuten waren ze beiden al klaar. Een klein beetje teleurgesteld dat het zo snel voorbij was, gingen we maar een softijsje eten.

attractie Drouwenzand Break Dance cottage met stal voor pony's
2 kinderen met helmen om krijgen instructie van de dame met een pony aan de hand Jong meisje met roze shirt lacht vrolijk terwijl ze op een pony zit

Disney Airport

Super leuk voor de allerkleinsten. Ook aan hun is gedacht is Drouwenerzand. Vlak bij de ingang, aan de linker kant, staat Disney Airport met de welbekende Disney figuren zoals de olifant Dombo, Kwik, Kwek en Kwak, Goofy en Donald.

2 meisjes staan te kijken met een attractie met disney figuren

Carrousel

Nadat de peuter en de kleuter uitgespeeld waren in de speeltuin wilden ze graag de carrousel in. Leuk voor jong en oud. Met zeemeerminnen, stieren, paarden en koetsen.

kind trekt zich omhoog door zich aan de ketting vast te houden

Botsauto’s

Achterin het park, bij de EHBO hoek, staan ook de botsauto’s. Een stuk of 15 auto’s waar je een kleine 2 minuten lang in mag en vooral moet proberen geen botsingen te maken. Of juist wel 😉 Onze meiden gingen er om de beurt met papa in. Super leuk!

vrouw met zonnebril op staat voor de botsauto's

Voldoende indoor en Outdoor fun

Voor de rest hebben onze meiden zich zowel indoor als outdoor uitstekend vermaakt. We hadden fantastisch weer en er was meer dan genoeg te doen. Hieronder een kleine opsomming van de overige attracties.

Para Jump is voor de stoere oudere kinderen, kinderen (groter dan 120 centimeter) en hun ouders. En voor mensen wiens maag veel kan hebben. Niet geschikt voor gezin MamaPlaneet dus 😛

Piratenboot is een leuke attractie voor ouders en kinderen boven de 100 centimeter. Tot 120 centimeter mag je hier namelijk alleen onder begeleiding in.

Twister staat vlak bij Disney Airport en is geschikt voor dappere kinderen boven de 120 centimeter en hun ouders. Wel mogen er kinderen vanaf 80 centimeter onder begeleiding in.

Freak Out is een gloednieuwe attractie. Het betreft een spectaculaire “thrill-ride” waarin je van voor naar achteren geslingerd wordt tot grote hoogten. De attractie heeft 4 gondels en biedt plaats aan 16 personen. De Freak Out is een volledig nieuw exemplaar gebouwd door de Nederlandse attractiebouwer KMG te Neede.

Maar ook binnen was er genoeg te doen. Zo stond er een gigantische ApenKooi met onder meer een ballenbak. Eigenlijk alles wat je in een indoor speelparadijs ook ziet.

Achterin het gebouw, voor de toiletten en voorbij de lachspiegels vind je een Ezelbaan. Op de rug van een ezel door de Mexicaans ingerichte ruimte terwijl papa en mama wat te drinken nemen en de baby verschonen. Super handig!

Drouwen is de hoofdstad van Hunebedden. Dus heeft Attractiepark Drouwenerzand een speciaal voor hun ontworpen en gebouwde Hunebeddenachtbaan. Het is vergelijkbaar met de Piratenboot maar dan anders 😉

In totaal heeft Drouwenerzand ruim 20 attracties voor jong en oud, zowel binnen als buiten. Naast de door mij genoemde attracties vind je er ook trampolines, een spookhuis en waterplein.

Para Jump een attractie in Drouwenzand Rode Piratenboot in Drouwenzand
PicsArt 04 08 05.38.35 PicsArt 04 08 05.39.00
Freak out attractie in Drouwenzand Speeltuin, zand, schommel, glijbaan

De voordelen van attractiepark Drouwenerzand

♦ De zeer betaalbare entreeprijzen zijn inclusief all you can eat (Kom je na 15.00 uur dan betaal je nog maar 7,25 per persoon)
♦ Mocht je van ver komen of langer willen blijven dan kun je ook heel betaalbaar op de camping, hotel of bungalowpark overnachten.
♦ Ruim 20 attracties voor jong en oud zowel indoor als outdoor
♦ Van alle gemakken voorzien (verschoonruimte voor de kinderen, invalide toiletten, EHBO, aandacht voor de allergieën)
♦ Om de hoek bij Parc Sandur Emmen waar je fijn kan overnachten

Nadelen van attractiepark Drouwenerzand

♦ Beperkt open
♦ Geen wow factor

Meer informatie over deze betaalbare kidsproof attractiepark in Drenthe vind je op de site van attractiepark Drouwenerzand.

Drouwenerzand MamaPlaneet.nl
PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

4 gedachten over “Attractiepark Drouwenerzand | Echt betaalbaar dagje uit”

Plaats een reactie