Attractiepark Slagharen in de coronatijd | Op ontdekkingsreis in het wilde westen

Net als een groot deel van Nederland kiezen wij met onze kinderen voor Staycation 2020 met dagjes uit hier en daar. Deze week stond Attractie- en Vakantiepark Slagharen op de planning. Lees mee over de attracties voor verschillende leeftijden en wachtrijen, de Corona maatregelen en hoe hiermee wordt omgegaan, de drukte en natuurlijk onze ervaring.

Leestip!

Drenthe met kinderen: De leukste uitjes
Autoreis met kinderen | Zo houd je het gezellig zonder schermen

Ter voorbereiding

Ter voorbereiding op ons bezoek aan Slagharen bezochten we de website. Wij hebben immers twee meiden van rond de 120 cm lang die vaak nog niet alle attracties in mogen. Om teleurstelling te voorkomen zochten we uit welke attracties wel geschikt zijn voor jonge kinderen. Hier kun je gemakkelijk de lengte invullen en daar de attracties op selecteren. Verder kun je daar op verder klikken om opnieuw foto’s en filmpjes ervan te zien. Het enige vervelende vonden wij was dat je bij terugkeer telkens weer de selectie moest maken. Het wordt dus niet bewaard. Een andere optie is alle attracties langslopen en onderaan de pagina bekijken welke lengte toegang krijgt zonder en welke alleen met begeleiding. Hier kun je ook zien in welk deel van het park de attractie te vinden is, of het om een binnen- of buitenattractie gaat en de thrillfactor.

Vooraf de tickets reserveren is verplicht. Niet alleen om de lange rij bij de ingang te voorkomen maar ook vanwege de Corona maatregelen. Het attractiepark behoud zo het inzicht over het aantal aanwezige bezoekers per dag. Hoewel de capaciteit officieel lager ligt, doe je er goed aan het niet te onderschatten. Kom daarom op tijd. In het hoogseizoen is het attractiepark Slagharen vanaf 10 uur open. Er is meer dan voldoende parkeergelegenheid. Realiteit is dat je met op tijd zijn niet de rij voorkomt, maar wel minder lang in de rij staat met kinderen en warme zon op je bol. Al scheelt het wel dat de mascottes van het park Randy & Rosie je welkom heten en de kinderen even afleiden.

Het park

Eenmaal voorbij het hek kan het genieten echt beginnen. We nemen de plattegrond van het park mee om ons beter te kunnen oriënteren. Het eerste wat ons opvalt op het grote plein is een hele grote fontein met een paard en een Cowboy met zijn wagen. Prachtig gezicht. Nadat de meiden een praatje hebben gemaakt met ‘de maffe’ cowboy en samen op de foto zijn geweest, lopen we langs de fontein naar Ripsaw Fall. Na ongeveer 10 minuten wachten zijn we aan de beurt. Onze eerste avontuur van de dag is een wild waterbaan. Heerlijk in combinatie met de zomerse temperaturen.

We lopen voorbij de Mine Train. Een achtbaan die niet over de kop gaat. Bij de ingang van elke attractie staat een bord met Corona maatregelen en een lengtetabel waarmee je kunt kijken of je kind de attractie in mag. De richtlijnen zijn niet overdreven of steng aangezien ik onder andere omstandigheden nooit mijn 6-jarige een achtbaan in zou laten gaan. Ze was in ieder geval dolblij dat ze erin mocht met papa. Als het aan haar lag liep ze van de uitgang direct naar de wachtrij voor een tweede ronde. In Jules Verne Adventureland liepen we langs de Phileas Fun House, een indoor speelparadijs voor jonge kinderen, naar The Passepartout Explorer waar de meiden voor een heuse rijbewijs gaan in de verkeerstuin. Er is een overdekt deel en een buiten variant. De meiden kozen voor buiten. Dit was immers groter en het zag er veel uitdagender uit. Omdat de auto’s niet bepaald snel gaan dacht ik dat het niet zo leuk zou zijn voor de 5-jarige en haar 6-jarige zus. Maar ik had het mis. Achteruit rijden, richting geven, stoplichten, zebrapaden en verkeersborden. De verkeerstuin was van alle gemakken voorzien. Na afloop kregen ze, tegen een betaling, hun eigen rijbewijs in handen, met naam, geboortedatum en foto. Super leuk!

Na een ritje in de Jumbo (vliegende olifanten) besloten we nog even de Monorail te pakken voor we gaan lunchen. Hiermee rijd je op ongeveer 4 meter hoogte over het hele park. Niet alleen heb je zo een fantastisch uitzicht maar je kunt ook kijken welke attractie je nog in wilt. Absoluut een aanrader! Hier hebben we overigens zeker een half uur voor in de rij gestaan. Er was veel interesse voor Monorail dus het was druk. Aangezien er maar één trein rijdt die het hele park over moet, duurt het even voor deze weer terug is. Het is goed hier rekening mee te houden. Al was het niet vervelend om tijdens het wachten naar Apollo te kijken. Wat een kunstzinnige creatie. Fantastisch om te zien.

Binnen 2 uur zijn wij al 5 attracties in geweest. In combinatie met de warme zon en lunchtijd besloten we eens te kijken naar eetgelegenheid in het park. Samen met onze lastige eters kozen we voor Randy’s Pizza & Pasta. Gezellig met uitzicht op El Torito en Free Fall. In het park zijn er maar liefst 15 restaurants waar je ouderwets patat en hamburgers kunt kopen, maar ook poffertjes, ijs bij OLA Swirls, gezonde broodjes bij Subway en meer. Uiteraard alles in het wilde westen style. De pizza was trouwens erg lekker. Niet te vet en erg smaakvol. Het was €30 voor een familiepizza en 1,5 liter cola waard.

Eenmaal onze buikjes gevuld liepen we weer verder. Met grote ogen keken we naar de indrukwekkend goed nagemaakte Wilde Westen. Alle bouwwerken, details en sfeer. Met de warme zon op je bol waan je je zo echt terug in de tijd. Ik hoef niet perse attracties in om hier enorm van te genieten. Tijdens onze rit over Attractiepark Slagharen hadden de meiden al besloten dat ze Gallopers in wilden. Na plusminus 5 minuten wachten mochten de kleine cowgirls een wild west paard uitzoeken. Niet alleen mijn man ging mee, maar ook veel andere ouders werden hier lekker nostalgisch van. Moet kunnen.

Daarna liepen we door het indrukwekkend gave Mainstreet met tientallen winkeltjes waar je M&M op kleur kunt kopen, kleding kunt shoppen, Attractiepark Slagharen merchandise, El Theatro kunt bezoeken en zelfs een gokje kunt wagen bij Lucky Nugget. Heel gaaf om hier te lopen of met de kabelbaan overheen te zweven zoals wij dat deden. Maar daar kom ik zo op terug.

Voorbij de Mainstreet zie je aan de linkerkant White Water en voor je Gold Rush. De eerste triple launch achtbaan waarmee je dus in drie lanceringen van 0 naar 95 kilometer per uur gaat. Je gaat hiermee twee keer vooruit over de kop en een keer achteruit. Voor de adrenalinezoekers is dit alleen voldoende reden om park Slagharen te bezoeken.

Voorbij de Gold Rush, langs het mooie park met veel groen, liepen wij door naar de Wild West Adventure. Een wild west avontuur waar wij behoorlijk naar uitkeken. Dit is een indoor attractie waarin je in een boot vaart langs indianen en goudzoekers, brandend vuur, watervallen en beren. Heel leuk om te doen als gezin.

Heerlijk om van het ene avontuur het andere in te gaan. Big Wheels hebben wij als gezin echter overgeslagen maar Chuck Wagon gingen we wel in. Heb je heel erg last van hoogtevrees dan is zo een kindvriendelijke reuzenrad misschien ook niet de beste keus, maar het is zeker gaaf om vanuit de lucht over het park te kijken. Het gaat niet hard en het is heel goed te doen met kinderen. Onze meiden vonden het geweldig en waren enorm aan het genieten.

Kids Country is het deel van Attractiepark Slagharen dat gericht is op de allerjongsten. Hier kunnen nieuwsgierige baby’s, peuters en kleuters tot 4 a 5 jaar hun ei kwijt. Wij liepen hier doorheen naar de Old Timers waar wij achterin mochten bij onze dochters. Het past net met twee volwassenen op de achterbank maar wat een dikke pret.

Voorbij Kids Country heb je aan de linkerkant The Music Hall met allerlei eetgelegenheden maar ook het Waterpark Aqua Mexicana. Ook zoiets wat eigenlijk niet te combineren is met een dagje Attractiepark Slagharen. Het ziet er wel te gek uit maar daar komen we graag nog eens voor terug. Aan de rechterkant zie je de Cable Car oftewel de kabelbaan waarmee je van de ene kant van het park naar de andere kant kunt. Een skilift. Geen aanrader wanneer je hoogtevrees hebt maar anders een absolute must-do. Je komt uit bij de Apollo en de Monorail. Voor ons was dat een logische afsluiter aangezien we zo dichtbij de fontein zijn en dus de uitgang.

Corona Maatregelen

De looproute wordt bepaald door de gele pijlen op de grond. Bij de attracties staan borden met Corona maatregelen, hekken en wachtvakken om de wachtrijen in goede orde te leiden en ervoor te zorgen dat men zich aan de 1,5 meter regel houdt. Verder staan in het park desinfectiepunten. Deze zijn redelijk makkelijk over het hoofd te zien. Ze zijn namelijk grijs (roestvrijstaal) en nogal onopvallend. Hygiëne was verder prima. Al bij al, de maatregelen zijn niet storend noch belemmerend.

Praktische informatie en tips

♦ Attractie- en vakantiepark Slagharen
Zwarte Dijk 37
7776 PB Slagharen (Overijssel)

♦ 34 attracties

♦ 15 restaurants en cafe’s

♦ 12 winkels en games

♦ Voor vakantiepark Slagharen dien je apart te reserveren –> Maar je ook hier de mogelijkheden in de buurt gemakkelijk vinden en boeken

♦ Openingstijden in het hoogseizoen 10.00 – 17.00/18.00

♦ Voldoende parkeergelegenheid voor €8,50 per auto

♦ Straatentertainment in Cowboy stijl aanwezig

♦ Onder de normale omstandigheden rolstoel- en mindervalidenvriendelijk (door Corona maatregelen is aangepast)

♦ Er zijn bagageboxen aanwezig waar je de eigendommen in kunt opbergen

♦ Honden zijn aangelijnd welkom

♦ Houd rekening met wachtrijen bij attracties

♦ Vroeg gaan is mijn advies, om drukte voor te zijn

♦ Meer informatie over onder andere de exacte openingstijden en entreeprijzen vind je op de site.

Attractiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen werd in 1963 gestart door Henk Bemboom. Hij wilde graag meer mensen naar Slagharen lokken. Zijn idee werd met open armen ontvangen en het park groeide. Begin jaren ’90 trad hij af als directeur en namen zijn zoon en dochter het van hem over. In 2008 veranderde de naam Shetland Ponypark Slagharen in Attractie- en Vakantiepark Slagharen zoals wij dat vandaag de dag kennen. In 2012 nam de Spaanse groep Parques Reunidos het park over. Na het overlijden van de oprichter in 2014 nam het park in 2017 definitief afscheid van de pony’s. Dit is nu Ponypark City.

Het Wilde Westen in Attractiepark Slagharen in Overijssel MamaPlaneet.nlMamaPlaneet logo

Sandra

Plaats een reactie