Autoreis met kinderen | Zo houd je het gezellig zonder schermen

Zeg eens eerlijk, hoe lang is het bij jullie gezellig in de auto met kinderen? Kijk je ook op tegen de lange autoritten met kinderen op de achterbank? Je wilt het liefst de schermtijd onderweg reduceren, maar je weet niet hoe. Wees gerust, jouw en mijn kinderen zijn hier geen uitzondering op. Ik wil graag een toffe tip met je delen, iets waar wij als gezin dat veel in de auto zit, baat bij hebben.

Lees ook

Alles over AVI-lezen

5G netwerk | Wat is het en hoe werkt het precies?

Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen starten ieder jaar traditiegetrouw met het Nationale Voorleesontbijt. Doel ervan is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die het zelf nog niet kunnen. Vooral de basisschool, kinderopvang en bibliotheek besteden hier jaarlijks extra aandacht aan. Maar ook thuis kun je hier op inspelen. Voorlezen maakt je leuker. Het stimuleert bewust en onbewust de taalontwikkeling van de kinderen. Jonge kinderen kunnen zich nog niet inleven in anderen, door dagelijks voorgelezen te worden komt hier verandering in. Zeker wanneer je ook stemmetjes erbij gebruikt en kinderen erbij betrekt. Als ouder kun je hier onderweg ook aandacht aan besteden. En van profiteren. Het enige waar je wel aan moet denken is je internetverbinding onderweg. Overweeg Sim Only abonnement van Simyo. Met een betrouwbaar KPN netwerk en mogelijkheid je abonnement omhoog of omlaag aan te passen. Je geniet hierdoor van alle voordelen van altijd online maar dan low budget. Om het abonnement te vinden dat echt bij jou past, kun je Sim Only vergelijken.

Luisterverhalen onderweg

Sinds wij met ons gezin in Drenthe wonen maken wij veel meer kilometers dan voorheen. Zo woont onze familie woont nog in de Randstad. Dat betekent ongeveer 3 uur in de auto zitten. Dat is soms een flinke uitdaging met 2 jonge kinderen. Een goede voorbereiding is in zo een situatie noodzakelijk om de reis voor iedereen gezellig te houden. Natuurlijk heb ik dan vermaak voor onderweg ingepakt, maar daar hou je ze niet de hele rit mee zoet.

Snelweg Sprookjes

Met Snelweg Sprookjes vullen de overige ‘ik-verveel-mij-gaten’ en ‘zijn-we-er-al-gaten’. Het is een gratis app met interactieve luisterverhalen beschikbaar via Google Play en Apple Store. Het gaat om 4 verhaaltjes ingesproken door kinderboekenschrijvers door onder andere Babette en Herman van Veen, Daan Remmers de Vries, Joke van Leeuwen, Wilmar Verspille en Mattijs Groos. Wat deze gratis luisterapp zo bijzonder maakt? Het zijn 4 losse modules die reageren op de omgeving. Heel gaaf! En de kinderen worden er zen van.

Met GPS-technologie, je moet dus je locatie aanhouden, zijn alle Nederlandse snelwegen in kaart gebracht. De interactieve luisterverhalen van Snelweg Sprookjes stimuleren het kind naar buiten te kijken en passen het verhaal aan op de omgeving, het weer, tijdsduur en zelfs files. Volkswagen ontwikkelde deze app met luisterverhalen voor de Nationale Voorleesdagen. Dit met als doel de verbeeldingskracht van de kinderen te stimuleren en daarmee voorlezen. Met luisterverhalen onderweg vang je als ouder twee vliegen in één klap.

 

Kinderverbeelding komt tot leven wanneer ze tijdens de autorit naar buiten kijken
MamaPlaneet logo

Redactie

4 gedachten over “Autoreis met kinderen | Zo houd je het gezellig zonder schermen”

Plaats een reactie