Recensie kinderboek: Ava en de 5 geheimen van supersensei

Titel: Ava en de 5 geheimen van supersensei 
Auteur:
Marloes Coenen
Illustrator: Roemer Trompert
Aantal pagina’s: 49
Adviesleeftijd: 4+
Uitgeverij: Rose Stories

Leestips!

Kinderen leren omgaan met stress | Mindgym voor kids

Stripboeken voor kinderen

Ava en de 5 geheimen van supersensei is een strip- en kookboek van de hand van het stel Marloes Coenen en Roemer Trompert. Een frisse wind. Marloes verzon het verhaal en schreef de tekst, Roemer maakte de fantastische illustraties en opa Karl nam de zorg voor de verantwoorde recepten op zich. Een verhaal gebaseerd op Eva, het dochtertje van het stel, is voor veel kinderen herkenbaar: Schermverslaving en afkeer tegen gezond leven waar groente eten en bewegen een crusiaal onderdeel van is. Een leuk voorleesboek voor de moeilijk etende peuter of kleuter. Zeer geschikt in de klas tijdens thema voeding of gezondheid bijvoorbeeld. En door de uitnodigende tekeningen ook reden voor oudere kinderen het boek uit de kast te pakken. Qua tekstlengte en woordkeus. De recepten in de tweede helft van het boek zijn kort maar toch uitgebreid genoeg. Een prima aanleiding het samen in de keuken uit te proberen. Wat een aangename verrassing en aanwinst deze family affaire! Goude combinatie! Hopelijk maar een voorproefje van nog meer van dit soort publicaties.

De achterliggende gedachten van de makers van Ava en de 5 geheimen van supersensei is vrij duidelijk: kinderen op een speelse manier confronteren met de realiteit en motiveren meer groente te eten. Maar ook het belang van combinatie voldoende bewegen en gezond eten wordt op een fijne manier bespreekbaar gemaakt. Dit exemplaar kan in verschillende categorien geplaatst worden: stripboek, kookboek, prentenboek, educatief, persoonlijke groeiboek voor jonge kinderen.. Voor de knappe koppen met een talenknobbel staat het boek vol Japanse woorden. Erg leuk! Een boek dat je brein op een ander level positief beinvloed. Een categorie dat flink uitgebreid mag worden wat ons betreft.

Ava en de 5 geheimen van supersensei is onder andere hier te koop.

Over de auteur van Ava

Marloes Coenen is oud MMA-vechtster. Dat staat voor Mixed Martial Arts. Een combinatie van technieken uit verschillende tradiotionele vechtkunsten zoals karate, judo, teakwando, boksen, kungfu, jiujitsu, kickboxen, thaiboxen en worstelen. Sinds haar 14de werd ze getraind door haar opa die 20 jaar ervaring had in jiujitsu. Met 19 jaar maakte ze haar ijzersterke debut en won 8 wedstrijden achter elkaar. Ook werd ze 3 maal wereldkampioen. Inmiddels ligt die tijd achter haar. Ze werd in 2017 moeder van Ava en werkt tegenwoordig als sportanalist en Discovery+ commentator van onder andere Eurosport. Hoewel Marloes niet onbekend is met schrijven van boeken, is dit haar eerste kinderboek.

Roemer Trompert is de vriend van Marloes Coenen, zelf ook voormalig MMA-vechter, sensei, mede-eigenaar van sportschool R-Grip gym, personal trainer en illustrator van dit boek. Als 11-jarige Bruce Lee fan begon hij met Taekwando. Uiteindelijk werd hij onder andere Viervoudig Nederlands kampioen Taekwondo (64 en 70 kilogram) en deed mee aan meer dan 500 wedstrijden wereldwijd. Deze multitalent is ook de vader van Ava, het meisje naar wie het boek is vernoemd. En de zoon van Karl Trompert, gepensioneerd meesterkok en foodconsultant verantwoordelijk voor de recepten in het kinderboek.

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

Sandra

Plaats een reactie