Hoe maak je de babykamer kidsproof?

Is er een kleintje op komst? Wat een prachtig nieuws! Dan is het natuurlijk hoog tijd om de babykamer in te richten. En daarbij zijn er wel wat aandachtspunten om rekening mee te houden. Hoe ga je voor een veilige en fijne kamer die helemaal kidsproof is? We delen onze tips met je: ontdek ze allemaal!

Lees ook

7 tips voor een kindvriendelijke badkamer
Zo kies je de juiste radiator

De juiste vloer voor de babykamer

We beginnen bij de basis: de vloer in de babykamer. Het is ideaal om voor een PVC vloer te kiezen in de babykamer. Deze vloer wordt steeds populairder, en dat is niet gek: er zitten veel voordelen aan. Zo is een PVC vloer onderhoudsvriendelijk. Je maakt zo’n vloer eenvoudig schoon. En dat is wel zo handig, want een ongelukje zit immers in een klein hoekje. Ook is een PVC vloer isolerend en geluiddempend. Qua looks ziet zo’n vloer er net zo mooi uit als echt hout of beton. Je hebt veel kleuren en dessins om uit te kiezen – zo laat je de vloer helemaal passen bij de babykamer. Bij Kwantum kun je voordelig een PVC vloer kopen: ook nog eens een fijne keuze voor je portemonnee.

Alles voor de veiligheid

In de babykamer is veiligheid uiteraard heel belangrijk. Let bijvoorbeeld op de stopcontacten: zorg dat je kindje hier niet zomaar de vingertjes in kan stoppen. Plaats bijvoorbeeld een meubelstuk voor de stopcontacten. Of zorg voor kinderbeveiliging. Waar je nog meer aan kunt denken? Pas op met losse snoeren in de kinderkamer. Het is voor je kleintje hartstikke interessant om daaraan te trekken, en dat kan al gauw gevaarlijk zijn. Altijd iets om rekening mee te houden dus!

Aandacht voor de radiator

De radiator is ook iets om op te letten in de babykamer. Ben je er zeker van dat de radiator niet te heet wordt? Als je kindje hier een handje op legt, is het gevaarlijk als de radiator heel warm is. Zeker bij oude radiatoren kan dat nogal eens het geval zijn. Ook scherpe randen vormen een gevaar voor je kindje. De oplossing? Kies voor een ombouw om de radiator – dan weet je zeker dat je goed zit.

Meubels die passen bij de babykamer

Over scherpen randen gesproken: die kunnen ook aan de meubels zitten die je in de babykamer hebt staan. Let daar altijd op als je nieuwe meubels in de kamer plaatst. Het liefst zitten er natuurlijk helemaal geen scherpe randen aan. Gelukkig wordt hier steeds vaker rekening mee gehouden bij de designs van moderne meubelstukken voor kinderen. Maar als je bijvoorbeeld tweedehands meubels in huis haalt, is het slim om dit zelf goed te controleren.

Ventilatie is belangrijk

In de babykamer is ventilatie belangrijk – zo weet je zeker dat het klimaat in de kamer gezond is voor je kindje. Een raam dat goed open kan worden gezet is essentieel. Doe dit dan ook dagelijks! Nog fijner: een ventilatierooster boven het raam, zodat er altijd frisse lucht in de kamer binnenkomt.

Let op de temperatuur

Ten slotte is het verstandig om op de temperatuur in de babykamer te letten, zeker als je kindje nog erg klein is. Het mag er niet te warm en niet te koud zijn. Ook mag de temperatuur niet te snel wisselen in de kamer. De ideale temperatuur? Dat is zo tussen de 16 en 20 graden Celsius. Maak het zo aangenaam mogelijk voor je kleintje in de babykamer!

kidsproof babykamer tips MamaPlaneet.nl
MamaPlaneet logo

Sandra

1 gedachte over “Hoe maak je de babykamer kidsproof?”

Plaats een reactie