Babyshower organiseren | Hoe doe je dat?

Doorgaans is het zo dat je pas een zwangerschapstest doet als je merkt dat je bepaalde zwangerschap symptomen vertoont. Vanaf dat moment is het vaak een kwestie van tijd voordat je omgeving een zwangerschap vermoed. Het is aan jou (en je partner) om te bepalen wanneer je dat officieel naar buiten brengt. Vanaf de bevestiging leeft men over het algemeen erg met je mee. Je familie en vrienden, je collega’s, kennissen en buren. Ze willen graag de vreugde delen en je steunen. Een babyshower organiseren is natuurlijk ontzettend leuk en gezellig, maar hoe doe je dat?

Babyshower

Net als een Gender Reveal Party is een babyshower hipper dan hip. Meestal in het geheim georganiseerd om jou in het zonnetje te zetten. Het feest dat geheel draait om jou als mama to be en je ongeboren baby.

Een van oorsprong Indiase feest werd vroeger om praktische redenen georganiseerd bij het eerste kindje. Een baby kost immers veel geld. Met de komst van de kleine gaat het leven zoals je het kent op alle fronten op de kop. Dat is tegenwoordig niet anders. Wel pakken we steeds vaker groots uit. De trend vraagt om creativiteit. Hou je het bescheiden of moet het over de top? Een feestje organiseren dat bij iedereen in de smaak valt is verre van makkelijk.

roze babyversiering

Aandachtspunten

♥ Wat is het beste moment voor een babyshower?
♥ Als zwangere zelf doen, iemand laten doen of je laten verrassen?
♥ Hoe organiseer je een babyshower voor iemand anders?
♥ De wensen en de eisen: Hoe hou je het leuk voor iedereen?
♥ De cadeauwensen: baby uitzet compleet?
♥ De activiteiten
♥ De locatie en versiering
♥ Gastenbedankjes
♥ En natuurlijk budget

Timing

Een babyshower wordt veelal in het laatste trimester georganiseerd. Zo rond de zevende zwangerschapsmaand. Dit heeft niet alleen te maken met hoe de toekomstige moeder zich voelt, dit is immers niet van te voren te voorspellen, maar ook met de babyuitzet. Een ideale gelegenheid om de kleine benodigdheden aan te vullen. Denk hierbij aan rompers, luiers, eerste schoentjes of een hanger voor op de babykamer. Super leuk om te krijgen en onwijs leuk om te geven.

Lees ook: Dooky | 4 seizoenen lang een veilige keus

Communiceren

Communicatie is cruciaal. Met de toekomstige ouders over de babyuitzet, maar ook hun wensen. En met de uitgenodigde. Je wilt drie dezelfde lampjes voorkomen.

Budget

Je kunt het, net als met alles, zo gek maken als je wilt. Maar door georganiseerd samen te werken en de kosten te verdelen hou je het wel budgetvriendelijk voor iedereen.

Spoedcursus babyshower organiseren

Allemaal dingen waarmee je rekening moet houden. Ik vond een uitgebreide lijst met de leukste tips en meest gave ideeën voor een babyshower. Hier vind je bomvol inspiratie die je goed kunt gebruiken bij het organiseren van het feestje van je zwangere vriendin, zus of collega.

Heb jij een babyshower gehad? Of heb je ervaring met een babyshower organiseren? Ik ben erg benieuwd naar je ervaring en tips.

babyshower cake
PicsArt 09 05 06.47.52

Redactie

1 gedachte over “Babyshower organiseren | Hoe doe je dat?”

  1. Ik vind het ook altijd leuk om feestjes te organiseren. Een babyshower heb ik ook al eerder georganiseerd voor vrienden van mij. Ik vind het dan ook altijd leuk om veel tijd te besteden aan de aankleding. Vaak huur ik dan ook accessoires, zodat het geheel er mooi uitziet.

    Beantwoorden

Plaats een reactie