Back to School | Dit hebben basisschool kinderen nodig en zo pak je het aan

De grote vakantie is bijna voorbij. Met de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar in zicht is dit het moment om de nodige schoolspullen te kopen. Gaat jouw kind binnenkort voor het eerst naar school? Of is het tijd om te inventariseren of alle spullen nog een jaartje mee kunnen en aanvullingen nodig zijn? Om je te helpen hebben wij een aantal praktische tips om alles in goede banen te lijden en een overzicht van de back to school spullen die op de basisschool nodig zijn. Hier vind je ook de beste shops om je aankopen te doen. Handig!

Pick & Pack Beautiful Butterfly Backpack M Multi pastel Back to School spullen kind mamaplaneet.nl Pick Pack Bags Back to school tas kind duurzaam leuke prints collectie mamaplaneet.nl

Back to School voorbereidingen makkelijker maken tips

Aan het eind van een schooljaar zijn de meeste kinderen enorm toe aan vakantie. Aan het eind van de zomervakantie is de batterij weer opgeladen en staan de meesten, met een gezonde dosis spanning en goede moed, te poppelen om weer te beginnen. Bij de ouders is dat vaak anders. De ene ouder vindt alle Back2School voorbereidingen het leukste gedeelte, de ander vooral stressvol. Deze tips helpen daarbij!

♦ Ruim de kamer op. Inclusief het bureau, alle ladekastjes en tassen. Gooi het overbodige weg en berg dat wat je wilt bewaren op een vaste plek op. Pas (sport)kleding en maak alvast setjes voor de eerste weken. Houd rekening met verschillende weersomstandigheden. Een fijne tussenjas, regenjas en regenlaarzen in de juiste maat zijn geen overbodige luxe. Controleer de broodtrommel, drinkfles, gymtas, schooltas, kleding, schoenen en sokken op schade, gaten etc. Draai nog even een wasje voor bijvoorbeeld de jas, regenjas, sportschoenen etc. Het overzichtelijk maken helpt bij het zien wat er nog nodig is. Maak hier een lijstje van voor je gaat winkelen voor schoolspullen en een nieuwe outfit.

♦ In de vakantie gaan kinderen meestal later naar bed en slapen ze langer uit. Een week voordat het nieuwe schooljaar start is het verstandig dit aan te passen zodat het kind de tijd heeft om weer op ritme te komen. Dat scheelt straks heel veel stress.

♦ Back to School betekent ook voor jou als ouder weer vliegen en rennen. Dit beïnvloedt het hele gezin. Zwemlessen, buitenschoolse activiteiten, speelafspraakjes etc. Maak de planning overzichtelijk door een grote magneetbord of familyplanner op te hangen waar de afspraken van alle gezinsleden op staan.

weekplanner gezin verpakking B Super Family Planner 2022 digitale inkijkpaginas 3

Voor de basisschool: Welke schoolspullen zijn nodig?

Onderbouw

In de onderbouw, groep 1 en 2, heeft de kleuter nog niet zo gek veel spullen nodig. Een rugzakje waar een broodtrommel, drinkfles en setje extra kleding in kan en gymspullen. Onderschat het gewicht niet. De rug van een kind in de groei is kwetsbaar. Lees hier waarom ergonomie belangrijk is bij de aanschaf van een schooltas. Op veel basisscholen hebben kleuters geen gymkleding nodig. Ze gymmen in de onderbroek. Een paar gymschoenen met witte zolen is wel verplicht. De regels zijn echter per school verschillend. Daarom is het verstandig dit op tijd met de leerkracht te overleggen. Daarnaast spelen persoonlijke zaken een rol.

Middenbouw

Vanaf groep 3 hebben kinderen vaak een eigen etui nodig, al dan niet gevuld met specifieke spulletjes als potloden, gum, schaar en een fijne schrijfpen. Verschillende scholen hebben hier eigen regels en afspraken over. Ruim van tevoren overleggen met de juf of meester is dan ook sterk aan te raden.

Bovenbouw

Vanaf de bovenbouw hebben de kinderen vaak een agenda nodig waar ze hun huiswerk in kunnen noteren en leren plannen als voorbereiding op de middelbare school.

Back to School PickPack Beautiful Butterfly Backpack en Unicorn Birds Backpack M Soft green mamaplaneet.nl tips

♦ Sterke schooltas waar het nodige in past

♦ 1 of 2 Broodtrommels (1 voor het fruitmoment en 1 voor lunch)

♦ 1 of 2 drinkflessen (1 voor het fruitmoment en 1 voor lunch)

♦ Gymtas

♦ Gymkleding (t-shirt en korte of lange sportbroek)

♦ Gymschoenen

♦ Etui (met potloden, schrijfpennen, stiften, kleurpotloden, markeerstiften, gum, liniaal, puntenslijper, schaar en lijmstift)

♦ Vriendenboekje

♦ Luizenzak

♦ Agenda

♦ Huiswerkmap

Wat nog meer super handig kan zijn:

♦ Naamstickers om verlies van spullen te voorkomen

♦ Extra setje schone kleding in de onderbouw

♦ Een multomap of doos om alle werkjes in te bewaren

♦ Anti-luis kam en eventueel spray

Stip vriendenboek voor paardenmeisjes mamaplaneet.nl

De fijnste shops met Back to School spullen

De tijd is voorbij gevlogen. Vroeger moest je toch echt aan het begin of halverwege de zomervakantie naar de V&D schoolcampus wil je een grote keus aan schoolagenda’s, etuis en andere schoolspullen hebben. Dat is tegenwoordig anders. Hema is tegenwoordig the place to be als het gaat om de stenen winkel waar je spullen voor het nieuwe schooljaar haalt. Online is natuurlijk nog makkelijker. In de laatste week vanuit je luie stoel de spullen bestellen en het op tijd binnen krijgen? Bij deze webshops is dat No problemo!

Pick & Pack Bags

Met tassen, gymtassen en etuis met de leukste prints, drinkflessenhouders en extra handige vak voor de laptop of tablet moet je bij Pick & Pack Bags zijn. Extra voordeel: Snelle bezorging. Yes!

♦ De origineel handgetekende designs zijn stuk voor stuk een plaatje om te zien

♦ Milieu- en diervriendelijk: Buitenkant is gemaakt van gerecycled polyester bestaand uit 100% hergebruikte drinkflessen en de onderkant van de tas is van vegan leer

♦ Ergonomisch verstevigd rugpaneel en schouderbladen – Heel belangrijk voor een kind in de groei

♦ Volledig gevoerd

♦ Beschikbaar in de juiste maat voor de peuter die naar kinderdagverblijf gaat, kleuter, basisschoolkind en zelfs tiener op de middelbare school

♦ Extra leuk: Veel prints zijn onderdeel van de collectie bestaand uit de schooltas of rugzak met bijpassende etui en gymtas

Pick Pack rugzak school met aparte vak voor laptop of tablet en flesshouders back to school in stijl tips mamaplaneet.nl Van hergebruikte plastic flessen gemaakte rugzak back to school kind met ergonomie mamaplaneet.nl

HEMA

Nadeel van shoppen in een stenen winkel is dat je afhankelijk bent van de voorraad van de winkel. En als het gaat om leuke schoolspullen kan dat heel hard gaan. Gelukkig kun je bij Hema ook online bestellen. Met snelle bezorging.

Volgens verschillende onderzoeken spenderen ouders zo een €150 per schooljaar aan schoolspullen en uitjes per schooljaar. Hema maakt trendy betaalbaar. Collecties in verschillende kleuren, prints en glitters. heb je een gave agenda, ringmappen, notitieboekjes, weekplanner, etiketten voor boeken en schriften in huis voor de eerste schooldag. Check ook de exclusieve Beautynezz artikelen.

?c=25436&m=1900970&a=407157&r=&t=custom

NametagsGoedgemerkt

Uit ervaring weet ik dat naamstickers of labels geen overbodige luxe zijn bij schoolgaande kinderen. Zo voorkom je dat je kind de verkeerde broodtrommel of gymbroek mee naar huis neemt. Of vanuit de externe gymzaal zonder gymtas met spullen komt van school. Heeft een klasgenootje exact dezelfde drinkfles, dan voorkom je discussie met een sticker. Door eigen spullen te labelen kun je verwisselen en kwijtraken sneller voorkomen. En mocht het toch gebeuren, dan zijn de spullen sneller terecht door de info die op de label staat. Super handig en je kleine spruit steekt er nog van op ook. Een stukje zelfstandigheid, verantwoordelijkheid voor eigen spullen en die van een ander. Sommige ouders kiezen ervoor om voor- en achternaam van het kind in combinatie met eigen telefoonnummer erop te zetten. Andere alleen voornaam en naam van de school. Haal ze in huis en plak ze op de tas, in schoenen, jas, drinkfles en etui. Denk ook aan de instrijklabels in kleding.

b2s 2021 desktop schoolspullen nl

Andere winkels met Back2School collectie

Action

Flying Tiger

Bruna

Zeeman

Wibra

V&D

Blokker

Lees ook

5 tips voor de perfecte schoolfoto

Zomerlezen: 10 tips om lezen in de vakantie te stimuleren

Staycation | 500x wat te doen als je niet op vakantie gaat

Back to school met Pick Pack Bags mamaplaneet.nl
Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

Redactie

Plaats een reactie