Bank Attack van Megableu | Bank beroven was nog nooit zo leuk

Er staat een vacature open. Er worden boeven gezocht. De functie eisen zijn: steengoed kunnen samenwerken, hoge concentratie en snel kunnen schakelen. Beloning: een kluis gevuld met goud ter waarde van 5o miljoen dollar. Voldoe jij hieraan, dan mag je meedoen aan Bank Attack.

Lees ook

5 Seconden | Het razendsnelle woordspel voor snelle denkers

Geen Ja Geen Nee | Hilarisch familiespel van Megableu

Kneedfeest familiespel | Kleien voor gevorderden

De legenden van Andor: Jonge Helden review

Speelgoed van het Jaar 2019

Bank Attack van Megableu werd dit jaar in België uitgekozen als speelgoed van het jaar in de categorie gezelschapsspellen voor het hele gezin. Een coöperatief elektronisch spel waarin je niet tegen elkaar speelt maar juist met elkaar. Wij waren wel benieuwd of wij de kluis kunnen kraken.

Bank Attack

In dit snelle reactiespel is het de bedoeling het gereedschap op het juiste moment te gebruiken. Doe je dat als team foutloos dan kom je bij de kluis vol met goudstukken als beloning. Dat klinkt simpel, maar dit spel is alles behalve dat.

Inhoud doos

♦ Elektronische kluis met een bijpassende mannenstem
♦ Gereedschap in de vorm van een laptop, koptelefoon, handschoenen, bril, kaart, zaklamp, boor en de explosieven
♦ 12 Goudstaven
♦ 10 bankbiljetten van $1.000.000, 5 bankbiljetten van $3.000.000 en 5 bankbiljetten van $5.000.000
♦ Handleiding

Bank attack spelen met kinderen

Hoe speel je het spel?

Nadat je 3 AA batterijen hebt geplaatst, verwijder je de deksel van de kluis om de goudstaven erin te leggen. De deksel kan er daarna gewoon weer op. Vervolgens zet je de kluis in het midden zodat deze ongeveer even ver verwijderd is van alle deelnemers. Elke team member kiest welke rol hij wil vervullen. Hierbij valt er te kiezen uit: Money Man, Hacker, Explosieven Expert en Lookout. Het geld en de gereedschappen worden ook in het midden gezet. Op deze manier kan iedereen er even makkelijk bij. Nadat iedereen zijn rol heeft bevestigd, en het level is gekozen kan het spel beginnen.

Het spel bestaat uit 5 levels en een verborgen level. Maar zie maar eens eerst door level 1 te komen 😋

De stem geeft opdrachten en benoemt daarbij door wie deze uitgevoerd moet worden. Dit moet razendsnel worden gedaan anders wordt het gezien als fout. Voorbeeld: Hacker: Geef de bril aan explosieven expert. Money Man: Pak $1.000.000. Na elke opdracht dient er in een oogwenk op de knop te worden gedrukt als bevestiging dat de opdracht is voldaan. Gebeurt dit niet snel genoeg dan wordt je gestraft met alarm en sirenes die afgaan. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Bank Attack kluis kraken met goudstaafjes

Wat wij ervan vinden

Bank Attack is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Combinatie van genoemde activiteiten kan voor een jonger kind te veel gevraagd zijn. Maar dit verschilt per kind. Onze bijna 6 jarige dochter vond level 1 en 2 geweldig. Daarna kon ze het niet goed meer bijhouden zonder fouten te maken. Haar jongere zusje van 4 heeft een waardige poging gedaan bij level 1.

Het spel kun je met 2 of 4 spelers spelen. Bij minder spelers kan het verstandig zijn een volwassene verantwoordelijk te maken voor 2 rollen. Extra uitdagend! Voor de rest is dit een geweldig gezelschapsspel voor het hele gezin. Onderschat het niet, het spel is lastiger dan je zou denken.

Bank Attack de kluis kraken

Persoonlijk ben ik niet zo snel meer onder de indruk van een gezelschapsspel. Dit aangezien veel spellen veel overeenkomsten hebben. Bank Attack is een aangename verassing. Je moet zo snel schakelen dat je ook nergens anders aan kunt denken dan de missie. Maar dit spel geeft energie, voldoening en is een toffe uitdaging als het gaat om spelend leren. Iets wat in ons gezin erg belangrijk is.

Wij hebben level 5 tot op heden niet foutloos weten te spelen. Dat betekent ook dat we je vrij weinig tot niks kunnen vertellen over de verborgen level 6. Het geeft allemaal aan hoe tof en uitdagend Bank Attack is. Wel hebben wel al een aantal keer de kluis open gekregen. Fantastisch gezicht hoe de goudstaven uit de kluis vliegen 🤩

Bank Attack van Megableu is onder andere hier te koop.

Bank Attack van Megableu is een snelle reactie spel voor het hele gezin

MamaPlaneet logo

Redactie

3 gedachten over “Bank Attack van Megableu | Bank beroven was nog nooit zo leuk”

Plaats een reactie