Beauty routine van een drukke moeder

Moeder zijn is jezelf regelmatig wegcijferen. Niet iets wat ik beweer, maar de dagelijkse realiteit voor de velen van ons. We kennen allemaal de grappen over huispakken en knotjes. Zeker in geval van moeders die ervoor kiezen thuis te blijven bij de kinderen. Daar ben ik een van. Vroeger, voor ik mama werd, was dat anders. Veel make-up gebruikte in nooit maar ik had natuurlijk alle tijd om voor mijzelf te zorgen. Een gezichtsmasker, scrubben, make-up op doen, uitgebreid in de badkamer je haar stylen. Mijn tijd verdelen deed ik naar behoefte. Dat is nu anders. Ik heb 2 donderstenen die voorrang hebben. Doe ik met alle liefde maar ik wil mij ook graag mooi en zelfverzekerd voelen als ik de deur uitloop.

Mijn beauty routine 

Als mama van 2 meisjes die 14 maanden schelen, was het de afgelopen jaren sowieso best pittig. Inmiddels zijn ze 3 en 4 maar slapeloze nachten heb ik helaas nog steeds. Mijn kinderen zijn vreselijk slechte slapers. Ik ben dan ook vooral een vermoeide mama. Het is soms best een uitdaging de dag door te komen als je wallen wallen hebben zeg maar. De tips met komkommers en theezakjes werkt hier niet.

En dan de ochtenden dat de kinderen naar school en opvang moeten. Manlief neemt alle tijd om zich voor te bereiden voor werk. Ik worstel me er alleen wel doorheen. Mijn zelluf doen- peuterpuber en trage eter van een kleuter maken het mij niet altijd even makkelijk. Hoe vroeg ik ook wil opstaan om dingen op mijn gemak te kunnen doen, zij zijn eerder wakker. Mijn slaapkleding inruilen voor iets waar ik wel mee over straat kan lukt nog net.

Lees ook: Celebs zweren bij deze all-in-one huidolie

Wat wel werkt is mijn dagelijkse routine die mij hooguit 5 minuten kost. Voor iemand die dit soort dingen nooit volhoud, houd ik dit nu best lang vol. Waarom? Omdat ik heel duidelijk en direct resultaat zie. Dat motiveert mij. En misschien jou ook.

♥ Je maakt een mengsel van 1 lepel baking soda en 2 lepels kokosolie.

♥ Was hier je gezicht mee en laat het even 2 minuten staan (kan je ondertussen je haar kammen bijvoorbeeld) voor je het afspoelt met warm water.

♥ Heb je wat over? Je kan het gewoon laten staan voor de volgende keer.

♥ Droog je huid goed af door het te deppen met een handdoek.

♥ Masseer nu zachtjes Bio-Oil in op je gezicht door draaiende bewegingen te maken met je vingers.

Dit doe ik ‘s morgens vroeg (na tandenpoetsen) voor ik de mascara aanbreng en ‘s avonds voor het slapengaan. Mijn droge huid voelt en ziet er al zoveel beter uit. De donkere kringen onder mijn ogen en de wallen heb ik nauwelijks meer ondanks de korte nachten en flinke vitaminetekort door gezondheidsproblemen. Voor een 34 jarige drukke moeder die nooit anti-rimpel crème of wat dan ook heeft gebruikt, ben ik hier extra blij mee. Ik hoef niet 10 verschillende dure producten te gebruiken om een complete huidverzorging te krijgen. Dit past meer bij mij. Makkelijk, low budget en effectief.

Voordelen 

Kokosolie heeft belachelijk veel voordelen. Zo voedt het je huid, houdt het soepel, zacht en het hydrateert. Het is niet alleen fijn bij een (droge) vermoeide huid maar ook onzuiverheden en rimpels. En het is heel betaalbaar. Bio-Oil  doet feitelijk hetzelfde en meer. Deze all-in-one huidolie is al jaren een veelbesproken product. Werelds mooiste mensen zijn er dol op. Zeer geschikt voor een jonge huid (een wonder voor de onzuiverheden, striemen en meer) maar ook een ouder wordende huid (denk hierbij aan pigmentvlekken, droge huid en rimpels). Door deze 2 samen te gebruiken, zorg ik ervoor dat mijn gevoelige huid sneller gewenst resultaat toont, gezond blijft en straalt.

Get Personal | Ik ben zo’n moeder..
Imperfecte moeder | Moederschap heeft een beter mens van mij gemaakt

PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

6 gedachten over “Beauty routine van een drukke moeder”

  1. Klopt van dat wegcijferen en tijd heb ik ook niet echt om mezelf te verwennen met scrubjes en maskertjes. Kokosolie heb ik ook een tijdje gebruikt, maar niet in deze combi. Ik heb alle ingrediënten in huis dus ga het eens proberen

    Beantwoorden
  2. Wat een goeie. Ik besteed ook écht heel weinig tijd aan mijn beauty routine. Sowieso nu ik moeder ben, het schiet erbij in. Maar ik ging eigenlijk altijd al voor gemak hoor.. dit klinkt wel heel easy! Ga ‘t proberen!

    Beantwoorden

Plaats een reactie