Handige tips waarmee je honderden euro’s bespaart

Vaak denk je dat er drastische veranderingen moeten worden doorgevoerd om geld te besparen. Eigenlijk is dat niet zo. Je dagelijkse gewoontes aanpassen doet al wonderen. Een aantal van deze bespaartips ken je waarschijnlijk wel. Maar gebruik je ze ook?

1 – Zelf je boterham smeren

Om maar een veelvoorkomend voorbeeld te noemen, broodje gezond kost al gauw €3,15. Voor dat geld krijg je een bolletje, plakje ham, plakje kaas, een deel van een gekookt eitje, een deel van een tomaat, schijfje komkommer, een klein beetje ijsbergsla en natuurlijk boter.
Maar als je deze producten zelf in een supermarkt koopt ben je nog geen €13 kwijt terwijl je minimaal 6 broodjes kunt maken. Een besparing van €1 per broodje.
Een gemiddelde Nederlander heeft 22 werkdagen per maand. Dat is dus een besparing van minimaal €22.

Leestip! 10 keer gezond eten met een klein budget

2 – Laat de frisdrank wat vaker staan

Probeer wat vaker water of thee te drinken. Beter voor je gezondheid en het is goedkoper.
Een liter frisdrank kost al gauw €1.50. Ervan uitgaand dat je een bewuste drinker bent en 1 fles per week nuttigt, bespaar je hiermee wel minimaal €6.50 per maand mee.

3 – Koffie onderweg

Ik heb ooit gelezen dat er iemand €200 aan koffie drinkt buiten de deur. Per maand. Ik durf te wedden dat je een koffiezetapparaat thuis hebt staan, of een koffiemachine. Maak wat extra tijd voor je weg moet en neem zelfgemaakte koffie mee. Je bespaart er zeker €100 per maand mee.

4 – Maak gebruik van een maaltijdplanner!

Dat scheelt heel veel geld en tijd (als je niet kan bedenken wat te koken). Het hoeft niet lastig zijn. Gebruik een A4 papier of maak er een in excel. Maak kolommen voor de 7 dagen van de week en rijen voor de maaltijden per dag. Bepaal van te voren wat je de komende gaat eten. Een weekmenu is ook nog eens super handig voor je boodschappenlijst.

5 – Zelf koken

Zodra je een maaltijdplanner gaat gebruiken zul je zien hoeveel winst je maakt. Hierdoor zul je hopelijk ook minder snel kant en klare maaltijden kopen of laten bezorgen met als smoes ‘ik weet niet wat ik moet maken’.
En doordat je geen eten laat bezorgen, bespaar je ook weer. Afhankelijk van de frequentie, kan het zo een €20 per keer schelen.

Leestip! Slimme tips om veel geld te besparen op boodschappen

6 – Goede voorbereiding

Vaak zijn de huismerken net zo goed en lekker als de dure merken. Betaal niet langer puur voor de naam en hou geld over in je portemonnee.
Je hebt een boodschappenlijst gemaakt? Vergelijk de producten bij verschillende supermarkten. Het kan echt veel schelen. Kijk niet alleen in de schappen op ooghoogte maar ook boven en onder. Probeer eens een huismerk. Uiteraard geldt dit niet alleen voor je boodschappen maar ook voor bijvoorbeeld je huishoudelijke apparaten. Wettelijk gezien heb je recht op een goedwerkend product. Ongeacht of dat een koelkast in de uitverkoop betreft of een bank van de bekende budget meubelwinkel. Door je te verdiepen in je rechten en mogelijkheden kun en ontzettend veel geld besparen.

7 – WIFI

Gebruik internet op je telefoon zo veel mogelijk via wifi, en mijd onnodige telefoonkosten. Dat houdt in dat je buiten de deur wat strenger moet proberen te zijn. Je gezelschap en bankrekening zullen je dankbaar zijn  😉

8 – Minder alcohol is meer geld!

Dat wist je al 😉 Door bijvoorbeeld alleen in het weekend gedoseerd bier of wijn te drinken, kun je al snel tientallen euro’s besparen. Op lange termijn geniet je ook van de gezondheidsvoordelen maar daar ga ik je nu niet mee lastigvallen.

9 – Ga eind van de dag boodschappen doen

Vaak zijn bloemen op de markt, aan het eind van dag, goedkoper. Dat geldt ook voor brood. Bij supermarkten trouwens ook. Afhankelijk van je inkopen, kan het echt een verschil uitmaken. Er zijn zelfs supermarkten waar je eind van de dag bepaalde producten gratis mee kunt nemen. Producten zoals vlees met de houdbaarheidsdatum van vandaag maar ook groente en fruit. Profiteer ervan! Want als jij het niet meeneemt verdwijnt het vaak in de afval.

10 -Winkelen doe je voortaan online

Via internet je aankoop doen is vaak een verstandig idee. Je bespaart vaak op vervoerkosten zoals brandstof en parkeren. En houdt meer tijd over voor andere dingen. Helemaal als je met je creditcard betaald is online winkelen verstandig, veiliger en vaak goedkoper. Je inkopen doen via CashBackKorting, Qassa en EuroClix loont doordat je punten spaart die je uiteindelijk in geld kunt laten uitbetalen. Win win dus.

11 – Doe je boodschappen maximaal 1 keer per week

Doe je boodschappen 1 keer per week. Probeer kleine boodschappen tussendoor te mijden. Vaak koop je dan meer dan waar je voor kwam.

12 – Schoonmaakproducten te veel

Vaak hebben we meer schoonmaakmiddelen in huis dan wij echt nodig hebben. Met soda, azijn en citroen kom je een heel eind.

Leestip! 8 supertips voor zeepresten en kalkaanslag verwijderen in de badkamer

13 – Gratis Sporten

Als je wilt besparen dan moet je ook van je sportschoolabonnement af. Midden in de woonkamer de yoga oefeningen doen op muziek, een youtube filmje, buiten joggen of de trap op en af rennen, wandelen…allemaal gratis. Afhankelijk van je abonnement, bespaar je hiermee minimaal €15 per maand.

14 – Neem je abonnementen en contracten jaarlijks onder de loep

Je ziektekostenverzekering, je telefoonabonnement, maar ook je autoverzekering, energie en je woonverzekeringen en ga zo maar door. Neem de tijd en moeite om hier regelmatig eens voor te gaan zitten. Vaak kan het je honderden euro’s op jaarbasis schelen.

15 – Laat je auto eens wat vaker staan

Liever lui dan moe? Voor zowel je portemonnee als je gezondheid is het verstandig je instelling te veranderen. Pak wat vaker de fiets. En ga een stukje lopen. De auto is niet de enige optie. Zeker niet voor de korte afstanden. Je bespaart hiermee geld op onder andere brandstof en parkeren.

16 – Gebruik de droger alleen in noodgevallen

Hang de net gewassen kleding op. Beter voor je was. Beter voor je portemonnee.

17 – Auto bezit

Ben jij in bezit van een auto maar gebruik je het niet dagelijks? Snappcar is een bedrijf dat hoogstwaarschijnlijk ook bij jou in de buurt actief is. Je kunt er auto’s huren en verhuren. Je kunt er honderden euro’s mee besparen.

18 – Dagje uit

Ga je graag een dagje uit? Je kunt het zo duur maken als je wilt. Er zijn ook genoeg attracties en plekken die niet een fortuin kosten. Drouwenerzand is daar èèn van. Maar denk ook eens aan een kabouterpad lopen. Gratis en gezond de natuur in met de kinderen.

19 – Spaaracties

Veel winkels en supermarkten hebben spaaracties waarbij je kunt sparen voor gratis producten, gratis boodschappen of korting. Maak er gebruik van. Het kost je geen extra geld (als je er toch boodschappen doet). Veel mensen geven ze ook weg. Anderen verkopen ze op social media of marktplaats.

20 – Scoupy

Ken je deze? Scoupy is een gratis cashback-& geld-terug-acties in de supermarkt app. Super handig en je kunt er veel geld op besparen mits je alleen koopt wat je daadwerkelijk nodig hebt en gebruikt.

21 – Maak van geld bijverdienen je hobby

Elk tientje dat jij extra verdient, scheelt weer. Ook online is dit mogelijk. Gewoon legaal. Zonder dat je iemand hoeft op te lichten. Ik schreef een artikel over geld verdienen vanuit huis. Doe er je voordeel mee.

22 – Gratis naar de kapper

Schoolgaande kappers zijn regelmatig op zoek naar modellen. Dit betekent dat je (gratis of tegen een kleine vergoeding) geknipt en/of geverfd wordt. In de oproep staat dan duidelijk waar er naar gezocht wordt. Besef wel dat scholieren wellicht nooit eerder iemand hebben geknipt. Kappers die modellen zoeken voor op de zaak wel. Op Facebook zijn hier zelfs groepen voor. Absoluut de moeite waard. Ook dit kan heel wat tientjes schelen.

23 – WOZ-waarde bezwaar maken

Het kost je al gauw een rib uit je lijf, de jaarlijkse WOZ-beschikking. Wist je dat het ALTIJD loont om bezwaar te maken. Lees hier waarom en hoe je dat doet.

24 – Besparen op de energierekening

Behalve op water en stroom besparen en kleine en grote investeringen doen om je woning te verduurzamen, kun je vaak nu al meer doen waardoor je de verwarming lager of later aanzetten. De tuin verduurzamen doe je zo.

Wat is jouw beste bespaartip die je met anderen zou willen delen?

veel handige tips om geld te besparen

Sandra

4 gedachten over “Handige tips waarmee je honderden euro’s bespaart”

Plaats een reactie