Best of #7 | Best gelezen artikelen van juli

In vele opzichten was maand juli een fantastische maand. De exotische temperaturen overtroffen alle verwachtingen. Je hoefde in ieder geval niet naar een ver land voor een tropisch zomergevoel. En terwijl de ene helft met volle teugen genoot van het weer, zocht de andere helft afkoeling en schaduw waar ze in alle rust MamaPlaneet artikelen konden lezen. 😉 Heb je niet zoveel tijd gehad om te lezen? Hieronder staan weer de best gelezen artikelen van juli voor je.

5 – Eropuit met kinderen

Het is zomervakantie en waanzinnig lekker weer. Wat doen we dan massaal? Erop uit natuurlijk. Dagjes uit waren dan ook extreem veel gelezen de afgelopen weken. Ons uitstapje naar Toverland was de absolute topper. Dit samen met het artikel over Noord-Limburg. Oh wat schreef ik deze artikelen met veel plezier. Alles herbeleven en nagenieten zorgde wederom voor een glimlach. Wat was het fijn!

4 – Huisvrouw versus moeder

Een bijna 2 jaar oud artikel gebaseerd op de quote ‘Good Moms Have Sticky Floors Messy Kitchens Laundry Piles and Happy Kids’. Het was een van mijn allereerste artikelen. In mijn huis wordt er (nog steeds 😉 ) geleefd maar het is schoon en opgeruimd. Maakt mij dat een minder goede moeder? Wat zegt dat over het geluk van mijn kinderen? Natuurlijk begrijp ik dat het gaat om prioriteiten stellen. Maar het is wel iets waar je haast aan gaat twijfelen als je ziet hoe vaak moeders op social media deze quote gebruiken. Te pas en onpas. Mijn hersenspinsels lees je in het artikel ‘Mijn huis is opgeruimd. Ben ik nu een slechte moeder?

clean moms have sticky floors

3 – Baby musthaves

Nee ik ben niet zwanger. Deze vraag wordt mij wel eens gesteld als ik weer eens over baby’s begin. Maar ik ben wel tante geworden van een prinsesje  😀 Dit dekentje is een geweldig kraamcadeau. Wat deze Merino wollen deken van Stokke zo bijzonder maakt leg ik in dit artikel uit. Ben je zwanger of net bevallen? Op zoek naar een cadeau voor een babyshower of kraambezoek? Dit is absoluut een van de leukste praktische baby musthaves die ik de laatste tijd heb gezien.

Stokke® dekentje van merino wol

2 – Gebroken gezinnen 

Ben jij niet meer samen met de vader van je kinderen? Of ken je iemand bij wie dit het geval is? Dit artikel zet gebroken gezinnen tot nadenken. Wat als een van de ouders komt te overlijden? Of nog erger, het kind? Mag jij erbij zijn? Ik ben zo blij dat dit artikel groots werd ontvangen want het is zo een belangrijk onderwerp waar je over nagedacht moet hebben. Bespreek het met elkaar. Zorg ervoor dat het geregeld is voor het geval dat. Op dit soort momenten mag je gevoel niet van je verstand winnen.

gebroken gezin

1 – Eerlijk over moederschap

De ene stond vol herkenning, de andere zorgde voor tranen en de derde kreeg het voor elkaar dat jij die onzichtbaar zieke vriendin beter begrijpt. De ingestuurde verhalen oftewel de persoonlijke verhalen met een boodschap. De afgelopen maand deelde Naomi haar verhaal over haar moeizame zwangerschap met een tragische afloop. De huilbaby van Eline zorgde vooral voor veel herkenning, steun en fijne gesprekken. Deze ‘eerlijk over moederschap’ verhalen zijn een fijne manier om elkaar een digitale schouderklopje te geven.

Lees ook: Best of #1 | Best gelezen blogs van januari
Lees ook: Best of #2 | Best gelezen blogs van februari
Lees ook: Best of #3 | Best gelezen blogs van maart
Lees ook: Best of #4 | Best gelezen blogs van april
Lees ook: Best of #5 | Best gelezen blogs van mei
Lees ook: Best of #6 | Best gelezen blogs van juni

zwangere mama to be staat naast een wieg

2 gedachten over “Best of #7 | Best gelezen artikelen van juli”

Een reactie plaatsen