Best of oktober | Eerlijk over moederschap & Help, ik ben verkouden

Het leek mij, niet origineel maar wel leuk, om aan het begin van de maand de analytics onder de loep te nemen en te kijken welke artikelen het meest gelezen werden. Meestal zijn dat ook de artikelen die het meest raken, meest indruk hebben gemaakt. Dit zijn overigens niet altijd artikelen die in dezelfde maand verschenen. Dat was in oktober ook niet het geval.

1. Het verhaal van Samantha | Soms heb ik spijt van het gezinsleven

In principe verschijnt er elke woensdag minimaal één verhaal ingestuurd door een lezer. Hierin wordt er, meestal anoniem, een verhaal gedeeld dat meer positieve aandacht verdient. Een verhaal dat raakt en troost biedt door herkenning. Misschien zet het je wel aan het denken. Het verhaal van Samantha is zo een verhaal. Zij is namelijk dol op haar kind, maar heeft ook regelmatig momenten dat ze lichtelijk spijt heeft van haar keuzes. Door alles wat moederschap met zich meebrengt, de multifunctionele rol van een moeder, verlangt ze soms zo erg naar de tijd van vóór ze haar zoon krijgt. Met haar verhaal en haar eerlijkheid over moederschap, zoekt ze steun. Ze hoopt ook meer moeders te helpen die met dit gevoel rondlopen.
De reacties waren overweldigend. Ruim 90% van de moeders begreep exact wat Samantha bedoelt. Deze moeders herkennen zich heel goed in het verhaal. Samantha op haar beurt was voorbereid op een berg kritiek. Ze is enorm opgelucht door de fijne reacties en erkent zelfs een groei in haar zelfvertrouwen. You go girl!

2. Gastblogger Patricia | Koolhydraatarm eten

Na de introductie van gastblogger Patricia was dit officieel haar eerste artikel. En wat voor een. Deze kanjer heeft ontzettend veel mensen weten te bereiken met haar ervaring met koolhydraatarm eten. Er zijn ook een hoop vragen binnengekomen waar Patricia binnenkort in een vervolg artikel een antwoord op zal geven.

3. Ga toch eens een randje fietsen!

Een wat ouder artikel dat nog steeds goed wordt gelezen. Het artikel over een redelijk onbekende maar succesvolle seks techniek waardoor je onder andere sneller zwanger van zou kunnen worden. De reacties zijn mooi, positief en bevestigen het succes.

4. Daniëlle | Mijn kind is anders

Ook Daniëlle haar eerste artikel na haar introductie werd goed ontvangen. Daniëlle is een kindercoach, appelmoes deskundige (say what?) en moeder van een autistische zoon. Haar artikel over moederinstinct en onvoorwaardelijke liefde riep veel emotie op bij ouders van kinderen met autisme. En emotie bedoel ik vooral kippenvel en tranen van herkenning. Zo puur. Zo mooi.

5. R is in de maand | 14 tips bij griep en verkoudheid

Een paar weken geleden was het hier ook ziekenboeg. Snotteren, keelpijn, hoesten en verstopte neus. Wat een pret 😥 Niet fijn als je je zo beroerd voelt dat je niet eens je kinderen kunt verzorgen, laat staan inpakken voor de verhuizing. Deze tips gebruik ik graag. Zo ook deze keer. En met succes.
Dat het vaak heerst rond deze tijd van het jaar is een feit. Heel veel mensen wisten mijn tips te vinden. Wellicht heb jij er ook wat aan.

Welk artikel heeft het meeste indruk gemaakt bij jou? Heb jij een favoriet?

Een reactie plaatsen