Bigben Luminous lichtgevende bluetooth-luidspreker

Na de serie uit 2017 kwam Bigben in 2018 met een uitbreiding van de toffe collectie Luminous: Luminous lichtgevende bluetooth-luidspreker. Wij kregen een dino model toegestuurd om te testen. In dit artikel deel ik niet alleen onze mening en ervaring maar probeer ik je ook een duidelijk beeld te geven van het product zelf.

Lees ook

Feng Shui in de kinderkamer

Kleine kinderkamer inrichten

Een gezellige leeshoek voor kinderen inrichten

Wat is een Bigben Luminous (lichtgevende) bluetooth speaker?

Bigben Luminous bluetooth speaker is een draadloze luidspreker met LED verlichting. Een eigentijdse gadget dat niet alleen in de kinderkamer goed staat. De serie van vorig jaar (beer, konijn en hart) is dit jaar uitgebreid met 9 verschillende uitvoeringen: dinosaurus, beer, raket, konijn, eenhoorn, hond, cactus, ananas en schedel. Behalve muziek afspelen, geven elk van deze eyecatchers ook licht in verschillende kleuren. Ook zijn er een aantal lichteffecten.

Bigben luminous bluetooth speaker dino model draadloze luidspreaker van Bigben Dino uitvoering

Hoe werkt het?

Door de aan-/uit- knop op de achterkant van de 15 Watt luidspreker zo een 2 a 3 seconde in te houden zet je de luidspreker aan. Door deze actie zet je zowel de verlichting als de bluetooth aan.

Met de geleverde USB laadkabel laad je de bluetooth speaker op in 2 tot 3 uur. De oplaadbare lithiumbatterij zorgt voor maximaal 8 uur muzikaal plezier.

Muziek afspelen kan op 3 manieren, namelijk via Bluetooth, USB-speler en Aux-in kabel. Alle 3 de opties zijn erg simpel in gebruik maar ik licht het hieronder wel kort toe.

Basisoptie – Bluetooth

Via je smartphone selecteer je (in dit geval) BTLSDINO in de apparatenlijst. Dit is de standaard ingestelde optie om muziek af te spelen dat je gemakkelijk kunt aanpassen. De ingestelde optie blijft ook actief tot het opnieuw wordt aangepast.

Optie 2 – USB-speler

Terwijl de lichtgevende luidspreker aanstaat plaats je de USB kabel in de juiste poort. De muziek wordt nu via USB afgespeeld.

Optie 3 – Aux-in kabel

Met de meegeleverde kabel kun je het apparaat aansluiten met de bluetooth speaker. Mocht het zo zijn dat zowel de USB als de Aux tegelijkertijd zijn aangesloten dan zal de luidspreker via de USB muziek afspelen.

lichtgevende bluetooth luidsprekers in verschillende modellen

Accessoires

Deze draadloze speaker met verlichting in de vorm van een dino van 35 centimeter hoog komt geleverd met:

♦ Een micro USB-laadkabel
♦ Een 3 1/2 milimeter Aux in-kabel
♦ Een afstandsbediening
♦ De gebruiksaanwijzing

Belangrijke informatie met betrekking tot veiligheid

Waarschijnlijk spreekt het voor zich maar deze bluetooth luidspreker is niet geschikt voor vochtige ruimtes en dient uit de buurt van water, vocht en vuur in welke vorm dan ook gehouden te worden.

Het apparaat heeft voldoende ventilatie nodig. Hou daarom minimaal 10 centimeter rondom het apparaat vrij. Dat betekent ook dat deze Luminous bluetooth speaker van Bigben niet toegedekt mag worden.

Niet alleen om veiligheidsredenen maar ook vanwege het milieu is het raadzaam de batterij na vervanging op een veilige manier af te voeren.

lichtgevende bluetooth speaker van Bigben in de dino uitvoering

Wat wij ervan vinden

In huize MamaPlaneet is de liefde voor muziek en dans groot. Heel groot. Er gaat geen dag voorbij dat wij niet kinderliedjes op hebben staan waar flink op gedanst wordt. Of op de achterbank in de auto meedansen met het liedje op de radio. Muziek is een belangrijk onderdeel van ons leven en deze liefde geven we graag door aan onze meiden.
Daarnaast slapen de peuter en de kleuter nog steeds het liefst met een lampje aan.

Toen onze kleine dinofans deze Luminous bluetooth speaker onder ogen kregen waren ze vooral onder de indruk. ‘Het is een dino, mama!’ Nadat ze uitleg kregen dat deze überschattige dino wel meer was dan een leuke gadget voor op de  kamer, werd het ongeduldig wachten tot de luidspreker was opgeladen.

Eenmaal opgeladen en klaar voor gebruik was zelfs de afstandsbediening bedienen reuze interessant. Het nachtlampje heeft maar liefst 5 lichtsterktes en de luidspreker geeft meer volume dan ik van tevoren had voorspeld. Ik had mij duidelijk vergist in hoe luid 15 Watt precies is. Het is niet oorverdovend maar op zijn hardst wel geschikt voor een kindvriendelijk feestje 😉 De afstandsbediening is makkelijk in gebruik, net als de bluetooth luidspreker zelf. Het weegt overigens praktisch niks.

De lichteffecten zijn te gek. De meiden vonden het leuk om de kleuren die voorbijkomen te benoemen en genoten enorm van de mini-disco in hun eigen kamer.

Al bij al zijn wij heel tevreden met deze draadloze luidspreker met verlichting van Bigben. De kinderen vinden hun kleine dino-vriend helemaal het einde. En wij als ouders ook. Qua kwaliteit maar ook qua veiligheid. Wat betreft de afstandsbediening…die bedienen wij alleen of de meiden onder begeleiding. Persoonlijk vind ik ze nog te jong om ze zonder begeleiding de afstandsbediening te laten bedienen.

Bigben Luminous bluetooth speaker is onder andere hier te koop.

lichtgevende bluetooth luidspreker in de vorm van een dino dino luidspreker van bigben lichtgevende dino luidspreker

Samenvatting

Een draadloze luidspreker met LED verlichting. In dit geval in de vorm van een 35 centimeter grote super schattige dino. Deze gadget is makkelijk in gebruik. De 15 Watt luidspreker kan muziek afspelen via bluetooth maar ook via USB of AUX. De kabels hiervoor zijn meegeleverd, net als de afstandsbediening. Het nachtlampje heeft 5 lichtsterktes, de luidspreker meerdere lichteffecten. Het product is niet alleen kindvriendelijk en kan veilig in de kinderkamer maar is ook zeker geschikt voor bijvoorbeeld de woonkamer.

Tijdens het testen met een overenthousiaste peuter en kleuter, hebben wij geen nadelen kunnen vinden aan het product.

Bigben lumin'us wireless speaker 9 modellen

PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

4 gedachten over “Bigben Luminous lichtgevende bluetooth-luidspreker”

Plaats een reactie