Bij Kikker thuis | Max Velthuijs

Titel
Bij Kikker thuis

Schrijver
Max Velthuijs

Druk
Eerste druk 2018

Copywright
© Stichting Max Velthuijs | Uitgeverij Leopold 2018

ISBN
9789025874667

Doelgroep
Kinderen tussen 3 en 6 jaar

Bij Kikker thuis

De afgelopen jaren zijn er talloze kinderboeken verschenen voor baby’s, peuters en kleuters. Een beetje fan kent het huis van de Kikker wel. Het nieuwe boek ‘Bij Kikker thuis’ komt samen met een speelset. Nadat je samen het boek hebt gelezen over een fijne dag in het leven van de positief ingestelde Kikker, kun je het verhaal naspelen. Super leuk!

De herkenbare personages zijn afgebeeld op dik karton. Daarnaast zijn er items die ook in het verhaal voorkomen aanwezig zoals een gedekte tafel met stoelen, een bezemsteel, een mand met hout, kachel en een bal. Zo kun je nog veel meer Kikker verhalen naspelen en zelf verhalen verzinnen.

   
   

Wat wij ervan vinden

Zowel de peuter als de kleuter hebben goed hun best gedaan om het bouwpakket in elkaar te zetten onder begeleiding van papa. Er zit immers geen handleiding of voorbeeld bij. De vier platen van Kikker’s huis in elkaar schuiven is handig om samen te doen. Het is niet moeilijk maar het moet wel voorzichtig gedaan worden wil je het niet beschadigen.
Net zoals alle verhalen van Kikker is deze ook een hit. Kikker en Beertje zorgen ervoor dat het huis opgeruimd en schoon is voor hun visite. De vriendjes Haas, Rat, Eend en Varkentje komen langs.

In alle eerlijkheid moet ik vertellen dat ik het boek maar één keer heb voorgelezen. Alle aandacht ging naar de speelset. Begrijpelijk want het is ook echt leuk. Het is net als de tekenfilms op de televisie en de illustraties in de boeken, maar dan in het echt. Zo beschrijft mijn kleuter het dan.

Het leuke is dat je veel ruimte krijgt je eigen verhalen te verzinnen. Terwijl ik dit zit te tikken, hoor ik mijn peuter ermee spelen. Zij kan zo heerlijk fantaseren. Dat vindt ze geweldig. Momenteel is Rat een dokter en verzorgt hij Haas die tijdens het voetballen viel. Eend is een lichtelijk hysterische, toch zorgzame vriendin die Haas op zijn wenken bedient. Ik hou ervan. Doen alsof is een heel belangrijk onderdeel van de ontwikkeling. Fijn dat hier op een leuke manier op wordt ingespeeld.

Max Velthuijs

De schrijver werd in 1923 geboren in Den Haag. In een gezin van 6 groeide hij op met 3 oudere zussen die zich bezig hielden met zijn opvoeding. In 1944 begon Max aan zijn opleiding Beeldende Kunsten in Arnhem, wat hij helaas niet kon afmaken wegens de Slag in Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Pas in 1962 begon hij met illustreren van kinderboeken. Later schreef hij ook kinderverhalen. Daar was hij soms wel een jaar mee bezig. Voornamelijk door zijn bijzondere manier om zijn werk simpel te laten lijken.
Tussen 1971 en 2004 won Max Velthuijs 28 prijzen in Nederland waaronder een aantal zilveren en gouden Griffels en een Hans Christiaan Andersen prijs voor zijn gehele oeuvre. Ook ontving hij een Koninklijke onderscheiding voor zijn werk.
In 2005 overleed de man die de wereld kennis liet maken met Kikker.

Plaats een reactie