Bijzonder overnachten bij Puy du Fou

Het beste attractiepark ter wereld ligt in Frankrijk. In de regio Vendée, in het plaatsje Les Epesses om precies te zijn. Het themapark met in de hoofdrol de Romeinen, de Vikingen en de ridders. Met bijna 3 miljoen bezoekers per jaar is het niet geheel onverwacht dat er ook slaapmogelijkheden zijn. Bijzonder overnachten bij 1 van de 5 Puy du Fou hotels? Ik zeg doen! Ik zocht alle ins-en out voor je uit.

La Villa Gallo-Romaine

Het eerste hotel dat in Puy du Fou werd gebouwd in 2007 was La Villa Gallo-Romaine. Omringd door maar liefst 62 prachtige zuilen en een adembenemend mooie tuin. Een mediterrane tuin met onder andere olijfbomen, cipressen, rozemarijn en lavendel.  De architectuur van La Villa Gallo-Romaine, de binnenplaats van 3300 vierkante meter en de inrichting ademen Italië. Welkom in het Oude Rome.

In dit buitengewoon mooie hotel vind je 100 familiekamers van 21 vierkante meters elk. De hotelkamers zijn voorzien van een queensize bed, een stapelbed, gratis wifi, Puy du Fou zender en airco.

Toffe details

♦  Je wordt aan de receptie geheel in stijl ontvangen. Super gaaf om te zien en mee te maken.

♦ Geschikt voor 4 personen

♦ Alle kamers van La Villa Gallo-Romaine zijn voorzien van gratis wifi, airco, een tweepersoonsbed en een stapelbed met badkamer en aparte toilet.

♦ Geïnspireerd door De Gallo-Romeinse villa van de Belgische gemeente Nadrin

La villa Gallo-Romaine Puy Du Fou overnachten bij Puy Du Fou Oude Rome hotel
La villa Gallo-Romaine©Puy du Fou

Les Îles de Clovis

50 middeleeuwse hutten uit het eerste millennium gebouwd op palen op een stuk grond van 7 hectare. Dit alles omringd door 9 kunstmatige plassen en ruim 80.000 planten. In de vijver zwemmen onder andere karpers, maar ook eenden. En het is niet ongewoon dat de vogels uit de vogelshow op de rieten dak landen. De 26 vierkante meter grote kamers van Les Îles de Clovis zijn verzien van gratis wifi en airco. De hutten, die meer doen denken aan een bungalow, zijn goed verdeeld waardoor je meer dan voldoende privacy hebt en tot rust kan komen van alle indrukken.

Toffe details

♦ De in de vijver zwemmende vissen eten muggenlarven.

♦ Geschikt voor 5 personen.

♦ Alle hutten van Les Îles de Clovis zijn voorzien van gratis wifi, airco, een tweepersoonsbed en een stapelbed met badkamer en aparte toilet.

♦ Benieuwd naar de making of achtergrond verhalen van de spectaculaire shows van Puy du Fou? Alle hotelkamers zijn voorzien van een tv met Puy du Fou zender.

♦ Geïnspireerd door het Frankische Rijk en de Merovingische dynastie dat oorspronkelijk uit Nederland kwam

Les Îles de Clovis hotel Puy du fou overnachten bij Puy du Fou attractiepark over geschiedenis
Les Îles de Clovis©Puy du Fou


Le Logis de Lescure

Deze comfortabele herberg uit de 18e eeuw telt 4 suites: Het Planetarium (voor Astronomie liefhebbers), De Muzieksalon (voor de romantische muziekliefhebbers), Het Rariteitenkabinet (voor de geboren ontdekkingsreizigers) en de Spiegelzaal (voor de gepassioneerde dromers). Het bijzondere aan de deze 44 tot 77 vierkante meter grote suites is dat ze alle 4 voorzien zijn van een etage. Van de 5 hotels van Puy du Fou ligt Logis de Lescure het dichtst bij de ingang van Het Grand Parc.

Toffe details

♦ Verblijf in het bijzondere Le Logis de Lescure is inclusief Pass Emotion, een soort VIP-pas voor de shows van Puy du Fou.

♦ Alle 4 suites hebben een eigen terras (en eigen bar tegen betaling)

♦ Geschikt voor 4 tot 6 personen

♦ Ook bij Le Logis de Lescure kun je rekenen op gratis wifi, airco, een tweepersoonsbed en een stapelbed met badkamer en aparte toilet.

Slapen in Le Logis de Lescure hotel puy du fou overnachten bij themapark Puy du fou
Le Logis de Lescure©Puy du Fou

Le Camp du Drap d’O

Een koninklijk verblijf in het hart van de renaissance. 100 extravagante ‘tenten’ van 27 vierkante meter elk versierd met de wapenschilden van koning Frans I en Hendrik VIII van Engeland. Inclusief hemelbedden, gedraaide kolommen van massief eikenhout, geborduurde wandtapijten, metalen wastafels en badkamers in gouden aardewerk.

Toffe details

♦ Alle decoratieve elementen van de van Le Camp du Drap d’O, zoals de bakstenen, de stenen of de houten pilaren en balusters, zijn op maat gemaakt en gebaseerd op toenmalige schilderijen en gravures om het geheel zo authentiek mogelijk te maken.

♦ Geschikt voor 5 personen

♦ Alle 100 kamers van Le Camp du Drap d’O zijn voorzien van gratis wifi, airco, een tweepersoonsbed en een stapelbed met badkamer en aparte toilet.

overnachten bij Puy du fou Le Camp du Drap d'Or hotel romeinse tent geschiedenispark frankijk

La Citadelle

Save the best for last 😁 Het hotel waar wij in mochten overnachten. La Citadelle was vroeger een fort op een bergtop in het noorden van Haïti. Vandaag de dag is La Citadelle een indrukwekkend mooi kasteel uit de middeleeuwen. Inclusief een ophaalbrug, de ridders en een prachtige binnenplaats. Deze 3 verdiepingen groot hotel met 100 adembenemende kamers werd in 2017 geopend voor bezoekers. Een plaatje om te zien vind je niet? De meisjes voelden zich net prinsessen, al misten ze de toepasselijke verkleding.

Aan de receptie werden wij ontvangen door 2 in stijl gekleden jonkvrouwen die uitstekend Engels spraken. Wij kregen een hotelkamer in de toren. Een ruime kamer met een groot bed, een bank, een badkamer met fijne douche en aparte toilet. Hoewel het middeleeuws voelt, is het hotel van alle comfort voorzien. Super fijn! Wat wij ook enorm wisten te waarderen was het feit dat het muisstil is. Na een drukke dag in Het Grand Parc is het fijn om bij te komen van alle prikkels.

Zowel manlief als ik hebben een redelijk gevoelige rug. Ons matras kan niet te zacht of te hard zijn anders worden we de volgende dag met enorme rugpijn wakker. Ik ging dan ook angstig slapen, wetend dat ik de volgende dag weer het park in ga. Ik wilde niet dat mijn rugpijn, of die van mijn partner, roet in het eten gooit. Mijn zorgen waren gelukkig onterecht. Wij hebben met zijn 4-en heerlijk geslapen 😊 De volgende ochtend hebben wij heel lekker ontbeten bij Ecuyer Tranchant, geheel in stijl ingerichte restaurant op de binnenplaats. Je kijkt je ogen uit!

Toffe details

♦ La Citadelle heeft 74 klassieke kamers geschikt voor 5 personen en 25 comfortkamers geschikt voor 3 personen

♦ Natuurlijk zijn ook deze 28 vierkante meter grote hotelkamers voorzien van gratis wifi en airco.

De tekst gaat verder onder de foto’s

Kasteelhotel La Citadelle kasteelruine La Citadelle overnachten in een kasteel Puy du Fou hotel
binnenplaats La Citadelle kasteel hotel puy du fou overnachten in een kasteel frankrijk vandee La Citadelle hotel overnachten in een kasteel puy du fou hotel regio vandee frankrijk
La Citadelle hotelkamer slapen in een kasteel puy du fou hotel La Citadelle hotelkamer klassieke kamer hotel puy du fou vandee frankrijk
La Citadelle hotelkamer overnachten in een kasteel puy du fou hotel frankrijk La Citadelle middeleeuws hotelkamer slapen in een kasteel puy du fou hotel frankrijk prinses
badkamer La Citadelle middeleeuws hotelkamer slapen in een kasteel puy du fou hotel frankrijk prinses toilet La Citadelle middeleeuws hotelkamer slapen in een kasteel puy du fou hotel frankrijk prinses

Praktische info & tips

♦ Mocht je Frans net zo vreselijk zijn als die van mij: de eieren in het restaurant mag je zelf naar wens koken. Het zijn dus rauwe eieren en geen gekookte.

♦ Wanneer je een overnachting in Puy du Fou hebt geboekt en je komt met de auto, let er dan op dat je de borden goed volgt. Je dient namelijk een andere ingang te nemen dan wanneer je alleen het themapark komt bezoeken. Volg daarom de borden ‘Le Cité Nocturne’. Dit is de ingang voor Het Grand Parc vanuit de hotels.

♦ Puy du Fou is 5 3-sterren hotels rijk. Dat wil zeggen dat zowel La Villa Gallo-Romaine als Logis de Lescure, Le Camp du Drap d’O als Les Îles de Clovis en La Citadelle 3 sterren hebben.

♦ Een groot voordeel van overnachten bij Puy du Fou zelf is dat je de grote drukte bij de ingang ontwijkt. Dat scheelt veel tijd (en stress).

♦ Een Puy du Fou hotel boeken kan vanaf €61 per volwassen persoon. De prijs is inclusief toegang tot het themapark.

Puy du Fou hote hotelkamer van La Citadelle kasteel bijzonder overnachten
PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

1 gedachte over “Bijzonder overnachten bij Puy du Fou”

Plaats een reactie