Get the bikini body | Last minute summerproof tips voor moeders

Word je ook zo zenuwachtig van de zomerse temperaturen van de laatste tijd? De zomervakantie komt eraan. De druk stijgt en jij bent nog niet summerproof. Met deze huis-,tuin- en keukentips help ik je de grootste issues aan te pakken.

Donkere knieën en ellebogen

Allereerst het is geen vuil. Het is eelt. Donkere en ruwe plekken op je knieën en ellebogen krijg je door veel fysieke belasting van de huid op desbetreffende plekken. Als je bijvoorbeeld veel op je knieën zit. Hoe kom je hier zo snel mogelijk van af? Met deze tips moet dat wel lukken.

♦ Dagelijks citroensap (al dan niet gemend met honing) op de ruwe plekken in masseren voor zo een 10 minuten. Even 20 minuten laten intrekken en daarna met warm water afspoelen. Verstandigste is, voor de gezondheid van je huid, om na de behandeling voor voldoende hydratatie te zorgen door bijvoorbeeld arganolie te gebruiken.

♦ Twee tot drie maal per week na douchen of voor slapen insmeren met kokosolie. Het klinkt vrij simpel en in feite is dat het ook. Hoe lang je dit moet blijven doen voor je resultaat ziet is afhankelijk van je huid maar een verschil zou na een paar weken zichtbaar moeten zijn.

♦ Meng wat olijfolie met suiker en masseer het dagelijks in met cirkelvormige bewegingen op je knieën en ellebogen. Ongeveer 10 minuten laten intrekken en daarna met warm water afspoelen. Probeer niet te hard te wrijven. Het is misschien overbodig te zeggen maar het is niet de bedoeling dat je jezelf verwond.

vrouw met zomerjurkje en blote voeten in het gras

Cellulitis en Striae

Door je huid regelmatig, minimaal 2 maal per maand, te scrubben verwijder je niet alleen oude cellen maar zorg je er ook voor dat de verzorgingsproducten beter kunnen intrekken. Maar hiermee kun je ook van je cellulitis en zelfs striae afkomen.

♦ Een scrub voor je lichaam maak je door 125 ml kokosolie te nemen, net zoveel suiker, ongeveer 250 gram koffieresten en en door een klein beetje kaneel hier aan toe te voegen. Maak hier een geheel van door het goed te mengen. Het is belangrijk lief voor je lichaam te zijn. Neem de tijd en zorg ervoor dat je zachtjes scrubt. Wees niet te zuinig met de hoeveelheid. Vergeet na afloop niet je lichaam te verzorgen met een bodylotion of olie.

Appelazijn is sinds oudheid een bijna magisch middel voor je gezondheid. Zo helpt het ziektes te weren en gewicht te verliezen. Dagelijks een theelepel appelazijn in een glas water op lege maag drinken kan je spijsvertering verbeteren en je helpen afvallen. Wanneer je een half liter water met 250 ml appelazijn mengt (honing is optioneel) en dit mengsel 2 maal per dag op je lichaam smeert, kun je je striae en cellulitis bestrijden. Voor een optimaal effect wikkel je je ingesmeerde lichaam met huishoudfolie en laat het een uur lang inwerken voor je het met warm water afspoelt. Het is misschien wel wat werk, maar dan heb je ook wat. Je wilt immers zo snel mogelijk summerproof zijn toch 😉

Lees ook: 10 tips om van je hoofdpijn af te komen

♦ Je wilt het misschien niet horen maar ik zeg het toch: GA SPORTEN! Met een beetje discipline en structuur ben je niet alleen summerproof maar doe je je gezondheid een groot voordeel mee. Daarnaast laat je je kinderen een goed voorbeeld zien.

Summerproof

Ik heb nog één aanvullende tip voor je en dat is: Als jij goed in je lijf zit dan ben je wat mij betreft al summerproof. Trek die bikini aan en straal! Wees trots op je moederlijf. Geniet! Het leven is te kort om je te focussen op perfectie. Wat overigens heel subjectief is. Je kinderen zullen zich je imperfecte lichaam later echt niet herinneren, maar de tijd die jullie samen doorbrengen.

Ben jij al klaar voor de zomer? 

vrouw in bikini en een hoed op loopt op het strand

 

Sandra

2 gedachten over “Get the bikini body | Last minute summerproof tips voor moeders”

Plaats een reactie