Onzeker in bikini: 5 tips om je zelfvertrouwen een boost te geven

Als we kijken naar het wisselende beeld van het perfecte vrouwenlichaam door de tijden is Every body is a bikini body de enige conclusie. Dat is geen nieuws maar meer een algemeen feit toch? Desondanks bestaat een volmaakt lijf niet en zullen wij vrouwen in min of mindere maten altijd onzeker blijven over ons gezicht, buik, billen, borsten of bovenbenen bijvoorbeeld. Volgens diverse onderzoeken blijkt zelfs dat ruim 75% van alle vrouwen last heeft van bikinistress. Vooral in zomervakantie stijgt de spanning in hoeverre je er goed genoeg uitziet om op het strand rond te lopen. Het liefst willen we zeggen: Het is maar een bikini dames! Maar we snappen hoe diep het zit en daarom komen we met handvaten zodat jij je mooier, sexier en zelfverzekerder voelt in de tweedelige badpak. Het is jouw tijd om te stralen!

YouTube player

Buikje verbergen of love handles

Voor veel vrouwen met een niet zo strak buikje voelt een bikini aantrekken alsof alle imperfecties onder een vergrootglas staan. Maar onthoud dat body positivity met je zelfbeeld start. Vaak ben je namelijk de enige die jezelf zo kritisch bekijkt. Daarnaast wil je herinneringen maken met je gezin en je niet laten beinvloeden door je onzekerheden. Denk daarom in oplossingen in plaats van ‘problemen’. Ga voor een high waist bikini. Deze klassieke vintage look is weer hot! Net zoals een high waist jeans, slankt de bikinibroekje af. Het zit hoger op je heupen (vaak tot je navel) waardoor het je rondingen op de juiste plekken accentueert op de juiste plekken, zoals je taille. Ideaal wanneer je je buik wilt camoufleren of love handles wil verbergen, maar ook met een wespentaille staat dit fantastisch. Daarnaast lijken je benen zo langer en slanker. Met een push up voor een of haltertop bijvoorbeeld. Het is jouw tijd om te stralen! Wil je wat extra support? Ga dan voor een corrigerend exemplaar met franjes bijvoorbeeld.

Slanker lijken in bikini

Met een high waist kom je al een heel eind, maar met de juiste kleuren kun je er ook voor zorgen dat je slanker lijkt in je bikini. Kies bij voorkeur voor badkleding met één kleur. Houd je wel van printjes en vrolijke kleuren? Mijd dan kleine prints. Ga voor grote prints en grote kleurvlakken of een bikini waar de donkere kleuren zoals zwart of blauw aan de buitenkant zitten waardoor je een optische illusie creert. Mijd horizontale strepen. Strepen vormen namelijk je lichaam en met herizontale strepen zie je er breder uit terwijl je met verticale juist langer lijkt. Een alternatief is natuurlijk een mooie badpak aangezien deze nog meer afslankt. Uit een Brits onderzoek is gebleken dat een bruinere huid slanker lijkt in badkleding. Prima excuus om die zelfbruiner wat vaker te gebruiken de komende zomer.

Badkleding grote cup

Ben je gezegend met een grote cupmaat? Het is dan vooral belangrijk dat de swimwear voldoende ondersteuning geeft. Een beugel variant met rechte bandjes is in dit geval de beste keuze. Een soft cup bijvoorbeeld of een haltertop. Deze zijn niet voorgevormd waardoor het mooi om je eigen borsten heen vormt. Maar wat vooral belangrijk is, net als bij het kopen van een bh is de juiste maat. De letters staan voor bovenwijdte en de cijfers voor omtrek. Gebruik een meetlink en check je size. Een te grote beugeltop prikt in de huid onder je oksels en een te kleine tussen je borsten bijvoorbeeld. Combineer setjes om de voor jou juiste combinatie te vinden wanneer je boven- en onderstuk verschillende maten hebben.

Kleine borsten

Wanneer je juist kleine borsten hebt als vrouw raden we je badpakken, cups en beugels juist af. Wat jou vooral zelfvertrouwen een flinke boost zal geven is wanneer je ziet hoe geweldig een triangel bikini of een haltertop je staat. En daar kom je maar op een manier achter: Meerdere modellen passen. Het omgekeerd effect van aandacht afleiden van lichaamsdelen waar je onzeker over bent is in dit geval je beste vriend. Zorg juist ervoor dat je borsten de aandacht trekken terwijl je de rest in toon houdt. Dat doe je met een leuke print, franjes of strepen bijvoorbeeld. Zo lijkt je kleine cup minder klein zonder dat je daar al te grote maatregelen voor hoeft te nemen.

Kleur bij lichte huid

Wist je dat je bruiner lijkt wanneer je badkleding lichter van kleur is dan je eigen huidskleur? Neem daarom vooral een grote bocht om de donkere kleuren bikini maar ook de witte, gele en neon kleuren. Deze steken af en laten je er nog bleker uitzien. En dat wil je juist niet. Wat wel werkt bij een lichte huid zijn de pasteltinten en zachte kleuren zoals zachtroze, babyblauw en mintgroen. Oftewel kleuren die het contrast met je eigen kleur wat verzachten waardoor je minder wit lijkt op het strand. Een aanvullende tip die we je niet willen onthouden is de zelfbruiner waar we het eerder over hadden en mix & match je favoriet setje voor de gelegenheid. Want wist je dat zonnebrandcreme, zon en zwembad- of zeewater ervoor zorgen dat je swimwear minder lang meegaat? Neem daarom genoeg mee en wissel lekker af.

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

Sandra

Plaats een reactie