Wonen | Binnenkijken in huize MamaPlaneet

Een paar weken geleden ontving ik een privé bericht van een lezer. Zij vroeg heel lief hoe het ons beviel in het nieuwe huis. Ook was zij benieuwd of de verbouwing achter de rug was. Natuurlijk heb ik hier op geantwoord. Een week geleden ontving ik van een andere lezer praktisch dezelfde vraag. Hoogste tijd om een belofte na te komen.  Vandaag mag je binnenkijken in huize MamaPlaneet. Wees niet te kritisch. Dat ben ik al  😉

Van een huis een thuis maken

Sinds november zijn wij de trotse eigenaars van een prachtige eengezinswoning in het bijzondere Drenthe. Vorig jaar besloten wij namelijk Amersfoort in te ruilen voor een dorpje nabij de Duitse grens. Aangezien het om een voormalige huurwoning gaat, wilden wij het een en ander verbouwen.
Dit heeft heel wat bloed, zweet en tranen gekost. De verbouwing is door omstandigheden helaas nog niet klaar. Maar het verschil met ervoor is erg groot.

Ik neem je mee in ons eigen paleisje. Bewoonbaar maar niet helemaal naar wens. Zo hebben wij enorm veel moeite bepaalde keuzes te maken. Wellicht helpt het als mijn lezers mee willen denken.

De benedenverdieping

Zoals ik al zei was dit eerder een huurwoning. Je ziet het ook aan de keuken bijvoorbeeld. Toch zagen wij de potentie en besloten groots te gaan verbouwen. De verbouwing duurt al 15 weken, wat helemaal niet de bedoeling was, maar dat terzijde.

Deze foto’s werden vlak na de sleuteloverdracht gemaakt. Ze geven een duidelijk beeld van hoe het huis eruit zag.

PicsArt 10 29 10.50.56 PicsArt 10 29 10.54.05
PicsArt 10 29 10.51.40 PicsArt 10 29 10.55.24
PicsArt 11 23 05.16.56 PicsArt 10 29 10.54.49

Hoewel het in eerste instantie niet mijn kleur was, ben ik super blij met de Blueberry Dream wandkleur. Doordat de rest van de inrichting nogal rustig is, vind ik de blauwgrijze muur heel gaaf staan. Het past goed bij ons.

Er moet nog steeds een schoorsteenveger langskomen voor de openhaard. Oeps. Hij heeft dan ook nog niet aangestaan helaas.

Wat hangt er bij jou boven de bank?

We zijn er nog niet over uit wat wij boven de bank in de woonkamer willen hangen. Toevallig hadden we het er in de MamaPlaneet groep op Facebook hierover. In ons oude huis hadden wij uitvergrote foto’s van onze kinderen boven de bank hangen. Ergens vind ik het zitgedeelte hier best klein, dus neig ik naar een spiegel. En toch twijfel ik. Daarnaast heb ik nog geen passende spiegel gezien.

Verlichting

In de woonkamer hebben wij de plafondventilator uit ons oude huis hangen. We hebben het een ander kleurtje gegeven en klaar. Het hangt ook zo mooi. Samen met de vloer, raambekleding en wandkleur is verlichting van cruciaal belang voor de sfeer. De basis van de inrichting moet goed op elkaar en de ruimte afgestemd zijn. Ook om praktische redenen.

PicsArt 02 21 04.11.11

Boven onze robuuste eettafel hangt nog geen lamp. Ik heb werkelijk geen idee wat ik zou willen. Terwijl manlief dolgraag een industriële hanglamp wil. Het liefst die zwarte van 47 centimeter. De tweede van boven. Bij directlampen.nl heeft hij een aantal pareltjes gespot.

Ik zelf vind de trio hanglamp op de derde pagina ook wel heel gaaf. Daarnaast denk ik dat het ook praktischer is. Onze eettafel is 2 meter 20 lang. Met een trio hanglamp heb ik sowieso meer licht.

Moderne drielichts hanglamp industrieel

Goed nieuws is dat we het redelijk eens zijn over de kleur. Slecht nieuws is dat wij nog geen lamp hebben uitgekozen. Waar zou jij voor gaan nu je onze eethoek hebt gezien?

De tuin

Wij hebben een diepe achtertuin. Prachtig als de zon erop schijnt, maar nog zo verlaten. Wij zijn momenteel heel druk met tekenen, zoeken en kijken wat wij met de tuin willen. Meer vanwege de kinderen die heel graag buiten spelen. De lente komt eraan. De zon gaat zich steeds meer laten zien. Ik wil ook lekker buiten zitten.

De voortuin moet ook aangepakt worden. De bedoeling is om dat tegelijk met de achtertuin te doen. Wel zo makkelijk.

Het moet in ieder geval een kindvriendelijke achtertuin worden waar onze meiden lekker kunnen spelen. Nu zag ik buitenlampen bij Directlampen.nl die heel goed aan mijn wensen voldoen. Nogal praktisch met een grote tuin, maar qua sfeer vind ik het ook belangrijk. Het liefst heb ik een aantal sensorlampen die je op kan hangen. Ik zie prachtige buitenlampen die goed binnen ons budget passen zoals deze. Bij deze zit een bewegingssensor en timer op. Daarnaast kan er een LED lamp in. Goed voor de portemonnee. Wat vind jij ervan? Geschikt voor voor-en achtertuin?

Buitenlamp directlampen.nl

De kinderkamers

Onze meiden zijn jong maar weten vaak heel goed wat zij wel en niet willen. Wij vinden dit een onderdeel van het leren om op eigen benen te staan en stimuleren het binnen de grenzen. Zo mochten zij meedenken over de inrichting van hun eigen kamers.

De kleuter wist het heel zeker. Zij wilde sterren in haar Frozen kamer. Zo gezegd zo gedaan. De peuter is dol op roze dus is haar Disneykamer knalroze. Dat ze dol zijn op hun kamers is al bewezen. Zij besteden er, op eigen verzoek, dagelijks tijd in. Beter verwend dan verwaarloosd zeg maar. Als de kinderen tevreden zijn, zijn wij dat ook.

Check deze reeks foto’s van de huidige stand van zaken. Een wereld van verschil he 🙂

PicsArt 02 21 04.31.19 PicsArt 02 21 04.09.20
PicsArt 02 21 04.06.44 PicsArt 02 21 04.10.03
 PicsArt 02 22 11.57.55  PicsArt 02 22 11.58.47
 PicsArt 10 29 10.53.35  PicsArt 02 22 12.18.06
 PicsArt 02 22 11.58.20 PicsArt 02 22 12.24.49

Volgens mij heb ik jullie wel bijgepraat over de inrichting van ons huis. Ik zou het tof vinden als je wilt meedenken over de hierboven besproken zaken waar wij alleen niet uitkomen. Mocht je andere vragen hebben over de indeling of bepaalde keuzes, stel ze gerust. 🙂

PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

8 gedachten over “Wonen | Binnenkijken in huize MamaPlaneet”

 1. Wat leuk om zo even binnen te kijken. Boven de tafel wil ik persoonlijk altijd spotjes of zoals bij ons niks, geen hanglampen in ieder geval waar daar stoot ik mijn hoofd tegen aan. Bij ons hangt de lamp boven de keuken en verlicht de eettafel genoeg. Boven de bank vind ik een canvas doek heel mooi, maar zoals jij zegt als het klein is, is een spiegel een heel goed idee, al hoe ik er niet van om de hele dag naar mezelf te kijken wanneer ik naar de bank loop 🙂 En voor in de tuin zou ik zeggen, deze lampen doen! Die is prima toch!

  Beantwoorden
 2. Ziet er al goed uit! Qua verlichting lijkt me zo’n trio hanglamp ook het fijnst, zeker als je een langwerpige tafel hebt. Wij hebben het hier sinds kort ook en het is qua verlichting echt wel ideaal!

  Beantwoorden
 3. Dat ziet er goed uit zeg! Erg mooi. Ik heb bij de lampen gekeken en naar mijn bescheiden mening zou de stalen (dus lichte) lamp prachtig staan boven jullie eettafel. Ik zou juist niet voor de lamp met drie lampjes (begrijp je wat ik bedoel 😉 gaan. Dat maakt het wat fragieler. Een grote stoere lamp vind ik persoonlijk heel mooi. Maar again, dat is mijn mening.

  Beantwoorden
 4. Wat leuk om te zien! Jullie hebben onwijs veel werk gehad aan de verbouwing, maar het ziet er prachtig uit nu. Heerlijk ook die blauwe kleur op de muur in de eetkamer. Qua verlichting zou ik ook voor de industriële lampen gaan, dat geeft een beetje een stoere uitstraling aan de eetkamer.

  Beantwoorden

Plaats een reactie