Bio-Oil | Celebs zweren bij deze all-in-one huidolie

Het betaalbare beautygeheim van talloze modellen en beroemdheden wereldwijd. Onder andere Oprah Winfrey, Kim Kardashian, actrice Sienna Miller, Vogue cover model Jana Knauerova en Kate Middleton zweren erbij. Een solide wetenschap schuilt achter dit product. Deze huidolie bevat een uniek ingrediënt, namelijk PurCellin Oil. De formule zorgt ervoor dat de voedzame stoffen uit de gebruikte plantenextracten en vitamines door de huid worden opgenomen. Waar is Bio-Oil eigenlijk goed voor? Kan het helpen bij droge huid? Hoe lang duurt het voor je resultaat ziet? Dit en meer lees je in dit artikel.

Wat is Bio-Oil?

Sinds 2002 wordt deze zachte huidolie gebruikt als verzorgingsproduct dat voor een onberispelijke huid zorgt. Dit magisch goedje sleept al jaren beautyprijzen (meer dan 340!) in de wacht.

Een door Wereldgezondheidsorganisatie gestelde richtlijnen gemaakte gespecialiseerde product. Voor de productie worden alle ingrediënten gecontroleerd op duurzaamheid en originaliteit. Voor het product überhaupt in productie gaat, wordt het 5 jaar lang getest en gemonitord in het labaratorium.

Waar kun je Bio-Oil voor gebruiken?

Waar kun je het niet voor gebruiken? Van acne tot rimpels, van groeispurt tot zwangerschapsstriemen, pigmentvlekken bij alle huidtypes, littekens, onevenheden, droge huid en andere imperfecties. Maar je kunt er nog veel meer mee. Zo is deze all-in-one huidolie de perfecte body moisturizer en kun je er een volle haarbos mee krijgen.

Welke ingrediënten worden er gebruikt om Bio-Oil te maken?

Laten we beginnen met het hoofd ingrediënt PurCellin Oil. Deze olie zorgt ervoor dat je huid deze gespecialiseerde huidolie snel en gemakkelijk kan absorberen. Het zorgt ervoor dat de voedzame stoffen gemakkelijk worden opgenomen in de huid. Verder bevat het product goudbloemextracten (calendula), lavendelolie, kamillebloemolie, rozemarijnblad olie, vitamine A en E. Deze stoffen helpen onder meer bij roodheid, jeuk en maken de huid elastischer.

Bio-Oil is hypoallergeen en daarmee zeer geschikt voor de gevoelige huid. Daarnaast is deze gespecialiseerde huidolie klinisch getest om een niet- comedogeen label te verdienen. Dat betekent dat het product je poriën niet verstopt. Heb je een voor acne gevoelige huid? Dan is niet-comedogeen make up – en huidverzorging ideaal.

Hoe gebruik je Bio-Oil?

Een essentiële vraag is natuurlijk ‘hoe gebruik je Bio-Oil en hoe pas je het toe zodat het voor jou werkt?’ De beste resultaten krijg je door twee maal per dag de huid met je vingertoppen in ronddraaiende beweging in te masseren. Dit doe je minimaal 3 minuten lang, tot de huidolie volledig is geabsorbeerd door je huid. Gebruik de gespecialiseerde huidolie 3 maanden voor een zichtbaar effect.

Wat kan Bio-Oil betekenen voor mijn littekens?

De huidolie met een helend vermogen. Bio-Oil kan littekens niet laten verdwijnen maar kan wel helpen oude en nieuwe littekens te vervagen waardoor ze minder zichtbaar worden.

Gebruik het product nooit op open wonden of beschadigde huid. Door de instructies, zoals hierboven beschreven, te volgen is het mogelijk duidelijk resultaat te zien na 3 maanden. Besef wel: Iedereen is anders. Daarmee ook de resultaten.

Hoe kom ik van mijn huidstriemen af?

Wanneer het lichaam harder groeit dan de huid, kan het scheuren en vormt het bij genezing een litteken. Deze littekens, beter bekend als huidstriemen vormen zich bijvoorbeeld tijdens de puberteit (groeispurt), tijdens de zwangerschap of bij een aanzienlijke gewichtstoename in een korte tijd.

Oorzaak heeft te maken met onder andere huidtype, ras, leeftijd, dieet en huidhydratatie. Het gevolg is helaas blijvend. Met Bio-Oil kun je deze huidstriemen minder zichtbaar maken maar helaas niet helpen verdwijnen.

Bio-Oil flesje in handen van een vrouw met rode nagelak

Hoe kan ik het veilig gebruiken tijdens zwangerschap?

Vanaf het tweede trimester is het veilig Bio-Oil te gebruiken tijdens de zwangerschap. Gebruik het vooral op de buik, borsten, onderkant van de rug, heupen, billen en dijen om huidstriemen te helpen voorkomen.

Kan ik mijn pigmentvlekken ermee behandelen? 

Pigmentvlekken ontstaan bij een onregelmatige Melanine aanmaak. Melanine wordt aangemaakt in de pigmentcellen van de huid en geeft ons huid, haar en oog kleur. Melanine beschermt de huid tegen de UV-stralen. pigmentvlekken kunnen dan ook ontstaan bij overmatige blootstelling aan zonlicht, het gebruik van huidblekende middelen van slechte kwaliteit of door interne oorzaken zoals hormonale schommelingen gerelateerd aan zwangerschap, menopauze of het gebruik van orale anticonceptiva.

De huidolie helpt de pigmentvlekken minder zichtbaar te maken maar kan er helaas niet voor zorgen dat ze verdwijnen.

Gebruiken in combinatie met zonnebrandcrème is geen probleem zolang je wacht totdat Bio-Oil goed door de huid is ingenomen voor je zonnebrandcrème aanbrengt.

Kan ik rimpels voorkomen en verminderen met Bio-Oil?

Hoe ouder we worden, des te minder collageen en elastine de huid aanmaakt. De aanleg, levensstijl en voeding bepalen wanneer iemand rimpels krijgt. De juiste huidverzorging kan de huid versoepelen en zo zachter, gladder en egaler maken. Hierdoor wordt de zichtbaarheid van rimpels verminderd. Bio-Oil hydrateert ook de huid waardoor de textuur, tint en de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels verbetert.

Wat kan het product doen voor mijn droge huid?

Hoewel reinigen van de huid belangrijk is, heeft het ook nadelen. Veelvuldig gebruik van water, zeep en andere reinigsmiddelen wast de olielaag van de huid. Hierdoor droogt de huid uit.

Bio-Oil vult de natuurlijke olielaag van de huid aan en helpt hiermee de barrièrefunctie te herstellen en het vochtgehalte te behouden.

Hoe lang duurt het voor je effect ziet?

Hoewel het natuurlijk per persoon verschilt, zijn de resultaten na een gebruik van 3 maanden wel zichtbaar. Vergeet niet een vóór en ná foto te maken 😉

Waar koop ik Bio-Oil en wat kost het?

In principe is deze all-in-one huidolie te koop bij verschillende drogisterijen, apotheken en natuurwinkels vanaf 12,50 euro.

Celebs zweren bij deze all-in-one huidolie

De all-in-one huidolie is het betaalbare beautygeheim van de mooiste vrouwen ter wereld. Een verzorgingsproduct dat al jaren honderden beautyprijzen in de wacht sleept. Een duurzaam wondermiddel voor een stralende huid. Onmisbaar voor elke vrouw.

Hoe verzorg jij je huid?

Bio-Oil flesje en Bio-Oil verpakking naast een boeddha beeld

PicsArt 09 05 06.47.52

Redactie

26 gedachten over “Bio-Oil | Celebs zweren bij deze all-in-one huidolie”

 1. Ik heb dit een tijdje gebruikt tijdens en na mijn zwangerschap, mijn man smeerde dan altijd mijn buik in, soort massage. Fijn voor hem om zo ook contact met de baby te hebben en mij hoorde je niet klagen 😉

  Beantwoorden
 2. ik heb het ooit eens gebruikt voor de extreem droge huis op mijn benen, daarvoor werkte het perfect. Voor de huidstriemen en littekens, geen idee, waarschijnlijk niet lang genoeg door gesmeerd.

  Beantwoorden
 3. Ik heb deze wel gebruikt en ik vond het heel fijn, alleen ik vond hem toch wel echt heel duur. Ik heb best een makkelijke huid en gebruik nu gewoon een vaste creme die ik ook heel fijn vind werken!

  Beantwoorden
 4. Ik heb nog nooit bio oil gebruikt, maar dat het kan helpen voor littekens vind ik wel een interessant gegeven. Ik heb heel veel kleine littekens van om de drie dagen een nieuw infuus in mijn buik de afgelopen 20 jaar. Dus misschien dat ik het daar eens voor ga proberen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie