Blogplaneet | HET netwerkevenement Blogger By Nature

In de 20 maanden dat ik blog was ik afgelopen zaterdag voor het eerst bij een netwerkevenement voor bloggers. Blogger by Nature werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd in Stayokay Soest. Wat het is? Waarom ik er perse bij wilde zijn? En vooral hoe het beviel? Read along  🙂

Wat is Blogger By Nature?

Een goed georganiseerd kennisevent voor bloggers die professioneel (willen) bloggen. Voor de tweede keer namen Marguerita, Joyce en Esmee de organisatie op zich. Een flinke klus die deze mombosses moeiteloos wisten te klaren. Een uitstekende locatie met voldoende parkeergelegenheid werd er geregeld MET overnachtingsmogelijkheid. Een aantal succesvolle zakenmensen die hun kennis met ons kwamen delen door trainingen te geven. De bedrijven op het netwerkplein. Inclusief goed geregelde lunch met nadruk op gezond en last but not least goedgevulde goodiebags. Een lange dag vol indrukken, gezelligheid, boordevol nieuwe informatie en een stapel visitekaartjes gegarandeerd.

blogger by nature tas

Waarom wilde ik hier perse bij zijn?

Van je hobby je werk maken. Het is een van de meest gave dingen die je op zakelijk gebied kunt bereiken vind ik persoonlijk. Een van de meest onderschatten beroepen, bloggen, is veel meer dan een stukje internet gebruiken als je online dagboek. Ik zie MamaPlaneet als een blogazine. Een online magazine voor ouders waar de veelzijdige wereld van een moeder centraal staat. Echter staat mijn blog nog in de kinderschoenen. Wil je je onderscheiden en (blijven) groeien als een online bedrijf, zul je toch echt je kennis en kunde flink moeten bijspijkeren en dus zelf blijven ontwikkelen. En waar kan dat beter dan op een evenement georganiseerd door professionele bloggers voor bloggers.

Daarnaast is het voor een digital nomad belangrijk om je gezicht zo nu en dan te laten zien. Concullega’s in het echt ontmoeten, een praatje maken met de bedrijven waar je praktisch wekelijks mee mailt en nieuwe contacten leggen.

Rode tas met witte letters Bulbby @ Blogger By Nature
Gewapend met mijn super fijne reporter bag die ik van Bulbby kreeg met daarin onder andere een schrijfblok, een aantal pennen, fotocamera en mijn geliefde smartphone zat in totaal 3 uur in de auto samen met Nathalie.

Of ik een positieve indruk heb gemaakt dat durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar ik was mijzelf en dat vind ik wel belangrijk. Wel heb ik twee dagen na de event 4 mails binnen van de bedrijven die ik op het netwerkplein sprak.

Zal vol mensen bij Blogger by Nature bloggers bij elkaar @ Blogger by Nature
Zwarte jurk, zwarte open schoenen en rode nagelak @Blogger by Nature Borrel @Blogger By Nature
Blogger by Nature event @ StayOkey Bloggers @Blogger By Nature

Laatste Foto credits: https://maaikeschrijftop.nl/

Mijn ervaring

Nathalie en ik besloten de avond ervoor al richting Soest te rijden. Overnachten bij de hostel beviel ons prima. Enorm gelachen samen. We sliepen in een stapelbed. Ik was de bofkont die de bovenste bed mocht beslapen. Naar boven klimmen, de bed opmaken en halfwakker weer eraf klimmen zorgde voor lachen met tuiten. Milieubewuste Stayokey heeft wel degelijke een positieve invloed op ons gemaakt. Wat een prachtige omgeving ook.

D-Day was indrukwekkend! Van alle informatie was ik aan het eind van de dag duizelig. Ik heb zoveel waardevolle tips en trucs gehoord dat ik niet alleen notities heb gemaakt maar ook foto’s van de presentatie. Ik wilde niets missen. Tips waar ik de komende tijd hard aan ga werken. De website optimaliseren, het bedrijf beter vindbaar maken in de zoekmachines, do’s en dont’s en veel meer. Op het netwerkplein heb ik een aantal gezichten bij de namen gekregen, een aantal nieuwe contacten gelegd, visitekaartjes uitgewisseld en gezellige praatjes gemaakt. Om heel eerlijk te zijn zou de dag lang niet zo leuk zijn geweest zonder de toffe collega bloggers waar ik mee optrok.

Blogger by Nature hemd voor hem cadeau box

En ik ging met handen vol naar huis met gave goodies van onder andere Hemd voor Hem, Kunstboer, Kneipp en Kaya sieraden.

Of het voor herhaling vatbaar was? Absoluut. Mocht er een derde editie van Blogger By Nature komen dan ben ik erbij. Het was de investering, de tijd en energie meer dan waard.

Hoe investeer jij in je toekomst? Hoe voed je de ambitieuze drang? 
Blogger by Nature goodiebag producten

 

Sandra

16 gedachten over “Blogplaneet | HET netwerkevenement Blogger By Nature”

 1. Ook al zo’n positieve vibe, leuk hoor!
  Ik investeer in mijzelf en in mijn bedrijf door naar events te gaan en daarnaast volg ik nog een business opleiding.
  Blog events ben ik nog nooit geweest.

  Beantwoorden
 2. Was gezellig Sandra, leuk dat we ook voor het event even konden kletsen. Moeiteloos ging de organisatie allemaal niet, we hebben er heel hard aan moeten trekken, maar het is fijn om te horen dat jullie het zo soepeltjes en smooth hebben ervaren 🙂

  Beantwoorden
 3. Ziet er uit als een leuk en geslaagd event.
  Het is dat ik het zo laat wist (en 5 jaar getrouwd was met mijn vrouw op die dag), anders was ik denk ik ook van de partij geweest. Ik ben alleen wel benieuwd of ik me wel staande had gehouden tussen al dat ‘vrouwen-geweld’ :).
  Wellicht ben ik er volgend jaar wel bij!

  Beantwoorden
 4. Ik hoor inderdaad een hoop positieve verhalen en ervaringen, erg leuk! Voor mij kwam het dit jaar niet uit omdat ik net een andere baan had, maar nu heb ik toch wel spijt ervan. Kon ik me maar opsplitsen 😉 Een leuke en laagdrempelige manier om toch inderdaad wat ‘collega’s’ te zien, zo te horen!

  Beantwoorden

Plaats een reactie