Blogplaneet | De meest bijzondere reacties die ik op een artikel kreeg

Inmiddels ga ik al een tijd mee als blogger. Wel 20 maanden ­čśÇ Hoewel ik nooit een artikel schrijf om een discussie te veroorzaken is dat wel een aantal keer gebeurd. Het is niet erg om andere meningen en blikken op het leven aan te horen zolang dat op een respectvolle manier gebeurd, heb ik ondertussen geleerd. Tot nu toe gaat dat prima. Wel zijn een aantal bijzondere reacties blijven hangen die ik toch wel wil uitlichten. Benieuwd wat de meest bijzondere reacties zijn die ik op een artikel kreeg?

Zonnebescherming en zonnebrillen zijn onzin!

Nooit geweten dat een gesprek of in dit geval een artikel over zonbescherming net zo een discussie kan veroorzaken als vaccinaties. Laatst schreef ik een artikel in Jip en Janneke taal over de oorzaken van huidkanker en het belang van smeren. Hoewel het artikel goed werd ontvangen ontstond er in een groep fikse discussie. Het bijzondere was dat deze discussie 50 tegen 1 was. Want schijnbaar was ik de enige die vond dat insmeren wel degelijk belangrijk was. Flabbergasted!

Noem mij maar naïef maar ik heb nooit geweten dat zoveel mensen niet smeren. Nee deze groep mensen gaat naar eigen zeggen bewust met de zon om en weigert kankerverwekkers op hun huid te smeren.

Nu ben ik van mening dat je niet van alles op je grootste orgaan moet smeren en dat alles waar ‘te’ voor staat niet goed voor je is, maar om nou alle zonnebrandcr├Ęmes kankerverwekkend te noemen gaat mij te ver.

Een van de veel genoemde argument in deze discussie was dat de dermatologen leugens verspreiden omdat het hun beter uitkomt. Oh en de zonnebril is ook onzin. Nergens voor nodig┬á ­čś»

Lees ook: Blogplaneet | Met circa 100 likes per maand groeien op Facebook

Lieve lezers, het aantal mensen met huidkanker is de laatste jaren explosief gestegen. Gebruik een natuurlijke zonnebescherming, ga bewust met de zon om en ga naar de huisarts wanneer je een verdacht plekje hebt. Tijden zijn veranderd. Ons klimaat is veranderd. Ga verstandig met de zon om en laat je niet gek maken door deze andersdenkende mensen, waar ik overigens respect voor heb. Zij mogen zelf weten hoe zij met hun lijf en gezondheid omgaan, maar ik weiger hiernaar te luisteren. De risico op huidkanker neem ik niet. Zeker niet met de kinderen, die door hun groei extra gevoelig zijn voor de gevolgen van te veel zon. Mensen die huidkanker hebben overleefd hebben het belang van insmeren inmiddels wel begrijpen. En staar is een vervelende oogziekte die je echt niet wilt krijgen.

Hoe bewust ga jij om met de zon?

zee, klein meisje met badpak en hoed loopt over het strand

Geen orgaandonor? Hoe durf je? 

Bijna 2 jaar geleden schreef ik een artikel over de orgaandonatie aan de hand van tientallen verhalen te hebben gelezen en ouders van betrokken te hebben gesproken. Het ging namelijk over waarom ik geen orgaandonor meer ben. Het artikel dat bedoeld was mensen aan het denken te zetten, zich goed te laten informeren voor ze een beslissing maken veroorzaakte een discussie. Schokkerend? Vast wel. Maar sindsdien heeft dit onderwerp veel media aandacht gekregen en bleek mijn artikel misschien iets te vroeg (of juist niet) geplaatst te zijn. Toch blijft dit voor mij de eerste en een van de meest bijzondere reacties die ik heb gekregen.

Zolang ik eigen baas ben over mijn lijf en wij in een vrij land leven, bepaal ik zelf of ik organen wil doneren of niet. Maar ook hoe en wanneer. Net als Sanne, vind ik schuldgevoel geen reden om donor te worden. En nee zeggen is niet egoïstisch. Of je wel of geen organen doneert na je dood zegt helemaal niets over jouw karakter en hoe jij je steeds bijdraagt. Jouw leven, jouw lijf en dus ook jouw beslissing die ieder hoort te respecteren.

orgaandonor

Schuldgevoel van ex-rokers

Niet zo lang geleden schreef ik een artikel over de gevolgen van roken en hoe je een gewichtstoename kan voorkomen tijdens stoppen met roken. Iemand met longkanker vond het artikel ongepast. Haar schuldgevoel kon ik nog plaatsten. Natuurlijk was dat het laatste waar ik aan dacht tijdens het schrijven van het artikel maar ik begreep het wel. Toch vond ik het belangrijk anderen te waarschuwen voor de gevaren. Een stukje bewustwording. En voor degenen die bezig zijn met stoppen had ik nog een aantal fijne tips hoe ze op een natuurlijke manier kunnen voorkomen dat ze in gewicht aankomen. Een veelvoorkomend probleem. Helaas zag deze dame het nut van ervaring delen om anderen te helpen niet zo van in. En dat is haar recht. Ik ben het er niet mee eens, maar respecteer haar mening en gedachten erover.

Gelukkig waren er ook een aantal mensen die longkanker van dichtbij hebben gezien en de nut hier wel degelijk van inzagen. Langzamerhand veranderde het gesprek van richting. Waarom worden sigaretten en sigaren nog steeds legaal geproduceerd en verkocht? Uitstekende vraag met nog betere argumenten. We leven in een vrij land waar ieder mens eigen (goede en slechte) beslissingen mag nemen. Daarnaast wordt er veel geld verdiend aan accijnzen.

Wist je dat er landen zijn waar roken verboden is en verkopers hoge boetes krijgen als zij het wel verkopen? Wist je dat we al een aantal jaar bezig zijn een tabakvrije generatie te cre├źren? Met succes want het aantal rokers daalt.┬á

sigaret, kalender, stoppen met roken

Mocht je jouw mening over een of meer onderwerpen willen delen, laat dan een reactie achter. Hou het netjes ­čśë┬á

4 gedachten over “Blogplaneet | De meest bijzondere reacties die ik op een artikel kreeg”

  1. Probeer je er niet te veel van aan te trekken. Jij schrijft vanuit jouw visie en probeert ermee te helpen.
    Als mensen er niet voor open staan, reageer dan niet en scrol lekker verder denk ik dan…

    Gelukkig hebben genoeg mensen wel wat aan je blogposts en daar doe je het voor! Keep on going girl!

Een reactie plaatsen