Bob de Bouwer Mega machines | Een vermakelijk avontuur op de bouwplaats met diepgang

Alleen jongens zijn dol op Bob de bouwer en zijn bouwmachines. Ik ben niet zo van stereotypes en ging met mijn peuter en kleuter naar Bob de Bouwer Mega machines. Waar de film over gaat en wat we er echt van vonden? Dat lees je hieronder.

Het verhaal vanuit onze beleving 

Bob heeft zijn grootste klus ooit binnengehaald. Samen met zijn team moet hij een stuwmeer bouwen die voor schoon drinkwater gaat zorgen voor alle bewoners van Lentestad. Een belangrijk onderdeel van dit mega groot project is de bouw van de dam.

Conrad en zijn mega machines worden erbij gehaald om te helpen bij de bouw. Zij gaan de steenhoeve leeghalen. Zijn mega machines Smakker, Kraker en superster Blinker halen de grote stenen weg. En het team van Bob de Bouwer zorgt voor de kleine stenen. Hier wordt beton van gemaakt.

Terwijl Bob zijn team, bestaande uit onder andere Wendy, Leo, Liftie, Muck en Scoop, ook daadwerkelijk behandeld als zijn team, doet Conrad eigenlijk het tegenovergestelde.

Liftie, Muck en Scoop kijken enorm op tegen de niet bepaald vrolijke Smakker, Kraker en Blinker. Scoop en Blinker konden het direct met elkaar vinden. Maar de andere reuze machines zijn op hun beurt niet zo aardig tegen de kleintjes. Zeker niet tegen Muck. Totdat Liftie de grote jongens erop aanspreekt en hun gedrag tegen Muck vergelijkt met Conrads gedrag tegen hun. Dit leek wel een wake-up call voor de mega machines. Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden, lijkt de verborgen boodschap. Vanaf dat moment ontstaat er vriendschap.

Bob de Bouwer Mega Machines st 5 jpg sd high Bob de Bouwer Mega Machines st 1 jpg sd high
Bob de Bouwer Mega Machines st 4 jpg sd high Bob de Bouwer Mega Machines st 3 jpg sd high

Als de burgemeester langs komt om te kijken hoe het met de beste bouwaannemer van Lentestad gaat en zijn fantastische bouwproject, blijkt voor het eerst hoe jaloers Conrad eigenlijk is op Bob en zijn reputatie. Zijn intentie blijkt al snel duidelijk: Bob de Bouwer zijn project ruïneren en zijn geweldige reputatie flink te schaden. Om zijn doel te bereiken bedreigt hij Blinker. Hij moet Conrad helpen en verder zwijgen of er worden blikjes van hem gemaakt.

Lees ook: Bob de Bouwer

Tegen zijn zin, overtuigd dat niemand er last van krijgt, doet Blinker dat wat Conrad van hem vraagt. Tot het misgaat. Scoop krijgt hier onterecht de schuld van en Lentestad dreigt te overstromen.

Iedereen is lichtelijk in paniek maar helpt mee, zelfs de burgemeester. Behalve Conrad. Hij is dolblij dat zijn plan is geslaagd en de dam uiteindelijk doorbrak. Terwijl iedereen samenwerkt om het gigantische probleem op te lossen, spreekt hij zijn dromen uit: uitgeroepen worden tot de beste bouwaannemer van Lentestad en niet alleen aangenomen worden om de dam opnieuw te bouwen, maar ook Lentestad na de overstroming weer op te bouwen.

Gelukkig komt de waarheid altijd boven water, zo ook nu. Blinker biecht op wat er is gebeurd. Bob verontschuldigt zich tegenover Scoop. De dam wordt hersteld dankzij het fantastische teamwerk. En Kraker, Blinker en Smakker sluiten zich aan bij het team van Bob de Bouwer.

Wat wij ervan vonden?

Herkenbare liedjes en stemmen uit de welbekende serie zorgden ervoor dat de kinderen ademloos bleven kijken. Niet alleen mijn meiden, maar ook andere jongens en meisjes in de zaal. De film duurt 60 minuten maar de tijd vloog werkelijk voorbij. Ja de ‘plas’pauze was fijn. Even in beweging. Maar toen de pauze voorbij was werd het weer muisstil in de zaal, net als voor de pauze. Ik heb heel wat kinderfilms gezien in de bioscoop. Meestal wordt de film iets te langdradig voor het jonge kind en wordt het op een gegeven moment onrustig in de zaal. Bob de Bouwer, tegen de verwachting in, wist de aandacht de hele tijd wel vast te houden. Je ziet dat de makers heel goed weten wie hun fans en kijkers zijn en daar rekening mee houden. Mijn meiden, en wij dus ook, hebben ons prima vermaakt met de goedlachse bouwvakker en zijn leuke team.

De belevenissen over de bouwplaats zijn niet alleen vermakelijk maar ook een familiefilm met een heleboel levenslessen over vriendschap, samenwerk, eerlijkheid en onder druk problemen oplossen. Voor iemand die nooit echt aandacht had voor Bob de Bouwer was ik enorm benieuwd wat niet alleen mijn meiden er van zouden vinden, maar ook ikzelf. En hoe kritisch ik er ook naar kijk, ik ben positief verrast. Oké, hoewel Scoop wel zijn best doet om grappig te zijn, mis ik iets meer lachmomenten in de film. Zeker gezien de doelgroep zou humor geen overbodige luxe zijn.

Heb je jongens thuis die dol zijn op bouwmachines en klussen of juist stoere meiden, doe eens gek: Pak een filmpje in de voorjaarsvakantie of het weekend en ga naar Bob de Bouwer. Ik ben oprecht benieuwd of je na afloop net zo enthousiast bent als ik.

Bob de Bouwer Mega Machines ps 1 jpg sd high
PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

7 gedachten over “Bob de Bouwer Mega machines | Een vermakelijk avontuur op de bouwplaats met diepgang”

Plaats een reactie