Bobike One Maxi | Gemaakt voor gemak en plezier

Mijn oudste dochter is inmiddels al 3 jaar en afgelopen weekend hebben wij voor het eerst samen gefietst. Dat alleen al was een heel avontuur voor de kleine meid, maar ook voor mama. Waarom? Ik had geen fiets en ook geen fietszitje. Nadat we een aantal weken geleden een echte mamafiets kochten, kreeg ik een Bobike One Maxi thuisgestuurd om te reviewen. Het moest gewoon zo zijn.

Bobike One is te koop in een mini uitvoering voor de kinderen die voorop de fiets zitten en een Maxi uitvoering voor de kinderen die al achterop de fiets zitten.

Ik heb gekozen voor een Bobike One Maxi omdat wij al een voorzitje hebben. Daarnaast zijn de meiden al groot genoeg en kunnen ze eigenlijk allebei achterop.

Urban Black
Sky Blue
Snow White
Strawberry Red
Urban Grey
Crisp Copper
Chocolate Brown

Beide uitvoeringen zijn momenteel verkrijgbaar in 7 stijlvolle kleuren. Binnenkort komen er nog 2 kleuren bij, namelijk teal blauw en olijfgroen.
Persoonlijk vond ik het vrij lastig om een kleur te kiezen. Ze zien er allemaal erg modieus en cool uit. Toch ben ik voor Urban Grey gegaan. Puur omdat ik een subtiele kleur meer bij ons vind passen.

Montage

Een kind kan de was doen. Met een Click & Go systeem zat het achterzitje ontzettend makkelijk en snel op de fiets. Dat bleek ook heel handig te zijn toen ik het achterzitje van mijn fiets op die van mijn man moest zetten. Daarnaast zijn de 3-puntsgordel en de voetensteuntjes zonder gedoe te verstellen. En aangezien ik niet een al te handige en ongeduldige mama ben, vind ik dit een mega pluspunt.

PicsArt 05 04 07.37.42

Veiligheid & comfort

Bij Bobike staat veiligheid voorop. Dat blijkt ook uit de indrukwekkende maatregelen die zijn getroffen. Er is werkelijk overal aan gedacht. De 3-puntsgordel is eenvoudig te gebruiken, maar doordat je er kracht op moet zetten, kan een kind het niet zelf openkrijgen. Wel zo fijn tijdens het fietsen aangezien ik geen ogen in mijn achterhoofd heb. De hoge rugsteun en het lichaamsomsluitende ontwerp zorgen ervoor dat het kind goed beschermd zit. Mocht je een kind hebben dat regelmatig in slaap valt, dan is het Exclusive model meer geschikt.

Na een rit van 3 kwartier vroeg ik mijn peuter of ze nog fijn zat. Ze knikte tevreden en vroeg of we nog een ritje op de fiets konden maken.

De schouderriemen zijn zacht en snijden absoluut niet. Het fijne zitje met waterafstotend materiaal is zo gemaakt dat het kind er niet gauw kan afglijden. Door de eigen reflector op de achterkant ben je extra goed zichtbaar in het donker. Dit zijn toch wel de details die bij mij hoge punten scoren.

PicsArt 05 04 07.36.45

Voordelen

♦ Super eenvoudige installatie met het Click & Go systeem
◊ Zowel de 3-puntsgordel als de voetsteuntjes zijn makkelijk verstelbaar
♦ Dankzij de eigen reflector nog beter zichtbaar in het donker
◊ Door het dubbelwandige zitje, zit het kind steviger en daarmee veiliger
♦ De hoge rugsteun en 3-puntsgordel zorgt ervoor dat je kind goed rechtop blijft zitten
◊ Fijne, comfortabele zitting met waterafstotend materiaal waardoor je kind ook niet zo snel wegglijdt
♦ Verbeterde, solide Easy-Click gesp
◊ Ook geschikt voor montage op e-bikes
♦ Geschikt voor kinderen tot en met 22 kg (18 maanden tot ongeveer 6 jaar)
◊ Dutch Design
♦ Made in Europe
◊ Veiligheid staat voorop

Nadelen heb ik nog niet kunnen ontdekken.

Conclusie

Kortom, ik, met mijn 2 linkerhanden, ben superblij met mijn Bobike One Maxi. En niet onbelangrijk, mijn peuters ook.

Wil je de Bobike collectie bekijken of zoek je een verkooppunt bij jou in de buurt. Op de site van Bobike vind je alle informatie.

Welk fietszitje heb jij? Of welk fietszitje overweeg je te kopen voor je kind? Waar let jij op bij het aankoop van een fietszitje?

PicsArt 09 05 06.47.52

Redactie

15 gedachten over “Bobike One Maxi | Gemaakt voor gemak en plezier”

 1. Wat leuk dat je dit mocht reviewen. Ik moet ook een zitje voor achterop hebben. Nu ik lees dat er olijf groen uitkomt, wacht ik daar misschien wel op. Aangezien mijn mama fiets olijf groen is.

  Beantwoorden
  • Hi Jamey,

   Een goede vraag van je. Een antwoord op je vraag vond ik op de website van bobike: https://bobike.com/page/frequently-asked-questions

   Past een Bobike zitje op een elektrische fiets?
   Op vrijwel de meeste modellen fietsen past een Bobike kinderzitje, inclusief elektrische fietsen, speed pedelecs of fietsen met trapondersteuning. Maar er zullen uitzondering bestaan. Laat je daarom altijd adviseren door jouw Bobike dealer…..

   Beantwoorden
 2. Wij hebben een Yepp stoeltje, maar eigen wordt mijn jongste dochter er al een beetje te groot voor. Wat ik belangrijk vind is dat je de sluiting met een hand kan openen, zodat je met je andere hand je fiets kan vasthouden

  Beantwoorden

Plaats een reactie