Boekrecensie: De school van Wonderdingen 1: De hocus-pocuskandelaar van Kira Gembri en Marta Kissi

Titel: De school van Wonderdingen: De hocus-pocuskandelaar
Auteur: Kira Gembri
Illustrator: Marta Kissi
Oorspronkelijke titel: Die Schule der Wunderdingen – Hokus Pokus
Vertaald door: Erika Venis
Aantal pagina’s: 191
Adviesleeftijd: 8+
Uitgeverij: Veltman Uitgevers

Leestip!

Boekrecensie: Het feeënwoud van Astrid Witte

Winde Wildeling en het moerasmonster boekrecensie

Maak kennis met de 10-jarige Babette Bonenstaak. Een meisje dat houdt van dingen ontdekken en alles behalve goed reageert op verveling. Ze is net verhuisd met haar ouders naar Grauwhuizen, een stadje dat zijn naam eer doet. Ook op haar nieuwe school is het vreselijk saai. De leerkrachten praten slaapverwekkend langzaam, het eten smaakt naar karton en alle enigszins leuke dingen lijken verboden. Zoveel verveling kan Babs niet aan en dus beland ze op haar eerste dag al bij de directeur. Oeps. Voor straf mag ze de conciërge Wilma Warrel helpen schoonmaken. In plaats daarvan neemt zij Babs mee naar de geheime gang waar ze in de wereld van wonderdingen beland, een plek dat allesbehalve saai is. Babs is zo enthousiast dat ze heel graag een wonderleerling wil worden. Maar dat gaat niet zomaar. Daarvoor moet ze eerst een test afleggen, net als de andere 5 kinderen. Daarvoor moet ze 2 dagen lang een wonderding beschermen. Ieder kandidaat krijgt een item. Charissa krijgt een vlinder, Gabriel een toverkubus, Nico een kompas, Pip een verdwijngordijn, Bastiaan een schaduwfles en Babette een levende kandelaar genaamd Lux. Hoewel hij een beetje brutaal is kunnen ze het goed met elkaar vinden, maar dan verdwijnt hij. De enige aanwijzing is een kronkelend, zwarte HELP. Om dit klusje te kunnen klaren heeft ze hulp nodig en dus gaan de zes kinderen samenwerken. Gaandeweg versterkt hun band met elkaar en worden ze zelfs vrienden.

Wat een fantastisch voorbeeld van uitstekend leesvoer voor 8-10 jarigen. Ideaal voor kinderen die Harry Potter nog te moeilijk (of te spannend) vinden maar de magische wereld helemaal geweldig. Een kinderboek dat lekker leest met prettig taalgebruik, korte zinnen en boordevol avonturen met een vleugje humor. Een veelbelovend eerste deel van een serie.

De school van wonderdingen 1 koop je onder andere hier

Over de auteur

Kira Gembri werd in 1990 geboren in Wenen, Oostenrijk. Ze is opgegroeid als op een na oudste van 5 broers en zussen en heeft zelf 1 dochter. Aan Universiteit van Wenen studeerde ze literatuurwetenschap dat werd beloond met een masterdiploma. De afgelopen 10 jaar heeft ze diverse Duitstalige boeken geschreven die ook in het Frans werden vertaald. Een van haar meest bekende werk is de reeks over Ruby Fairygale. Deze is helaas nog niet in het Nederlands te verkrijgen, maar als deze minstens net zo sympathiek en avontuurlijk is als De school van Wonderdingen is het een kwestie van tijd.

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

Redactie

Plaats een reactie