Boekrecensie: De School van wonderdingen 2: De Simsala plu van Kira Gembri

Titel: De School van wonderdingen 2: De Simsala plu
Auteur:
Kira Gembri
Illustrator: Marta Kissi
Oorspronkelijke titel: Die Schule der Wunderdingen – Simsala Schirm
Vertaald door: Erika Venis
Aantal pagina’s: 191
Adviesleeftijd: 8+
Uitgeverij: Veltman Uitgevers

Leestips!

Boekrecensie: De school van Wonderdingen 1: De hocus-pocuskandelaar van Kira Gembri en Marta Kissi

Winde Wildeling en het moerasmonster review

Boekrecensie: Het feeënwoud van Astrid Witte

De Simsala plu is het vervolg op De hocus pocus kandelaar. Een magische serie die je op zich los kunt lezen, maar als geheel ook absoluut de moeite waard is voor kinderen tussen 8 en 10 jaar. Dit avontuur speelt zich af 3 weken na de kennismaking van de Wonderleerlingen. Babs en haar 5 vrienden hebben dit keer een spannende opdracht gekregen van Wilma. Ze gaan hun eigen wonderding maken. Dat doen ze met een flesje magie dat vrijkomt wanneer een oud wonderding met pensioen gaat en een gewoon ding wordt. Maar nog voordat ze echt aan de slag kunnen slaat een Wonderdief toe. Een vrouw die de magie uit de gestolen waar steelt. Het zestal gebruikt hun geliefde wonderdingen als hulpmiddel om te reizen, de dief te vangen en de gestolen spullen terug te halen. De verrassingen en obstakels tijdens de geheime missie zorgen ervoor dat de vrienden out of the box moeten denken, samenwerken en vertrouwen op elkaar en magie. Met als beloning dat dit niet hun laatste reddingsmissie was.

In veel opzichten is het verhaal goed te vergelijken met de Harry Potter reeks. Met Babs als Harry in de hoofdrol, haar vrienden als Ron en Hermelien, Clarissa als Draco, De school van Wonderdingen als Zweinstein en Wilma als Perkamentus. Zelfs de magische hulpmiddelen als de kandelaar, paraplu, kompas en verdwijncape tonen veel vergelijkingen. Iets met niet de wiel opnieuw te hoeven uitvinden blijkt in dit geval een succesformule. Wellicht geinspireerd door de geweldige J.K. Rowling maar dit succes is geheel aan Kira en Marta te denken. Een vlot geschreven verhaal met humor en de geinige zwart-wit illustraties maken van dit kinderboek een veelbelovende aanrader voor de leeftijdscategorie 8 tot 10 jaar. Al blijf ik hopen dat ook Kira haar ander werk wordt vertaald.

De School van wonderdingen 2: De Simsala plu is onder andere hier te koop.

Over de auteur

Van oorsprong Oostenrijkste Kira Gembri werd in het jaar 1990 geboren in een gezin van 5 dochters. Als tweede oudste van het stel studeerde zij vergelijkende literatuurwetenschap en schrijft ze Duitstalige boeken voor kinderen en jongeren. De school van wonderdingen serie is het eerste in het Nederlands vertaalde werk van Kira.

Marta Kissi is een in Warschau geboren illistratrice. Zij woont en werkt tegenwoordig in Londen waar ze een studio deelt met haar man James. Marta studeerde Illustration and Animation aan Kingston University & Communication, Art & Design aan het Royal College of Art. Haar werk is te bewonderen in dit boek, net als het vorige in de serie, maar ook veel Engelstalige boeken als Mummy Fairy and Me, Pennybaker School, The Cherry Pie Princess, Go Mo Go en Gabby Garcia’s Ultimate Playbook.

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

Sandra

Plaats een reactie