Boekrecensie: Nic Blake en de verdwenen Msaidizi

Titel: Nic Blake en de verdwenen Msaidizi
Auteur:
Angie Thomas
Illustrator: Jenna Stempel-Lobell & Marieke Oele
Oorspronkelijke titel: Nic Blake and the Remarkables: The Manifestor Prophesy
Vertaald door: Aimée Warmerdam
Aantal pagina’s: 316
Adviesleeftijd: 10+
Uitgeverij: Moon

Leestips!

Boekrecensie: Bennie Blauw en de sleutel tot de regenboog

Nic Blake en de verdwenen Msaidizi is het eerste deel van een super interessante fantasie trilogie voor lezers vanaf 10 jaar, geschreven door bestsellerauteur Angie Thomas. Het verhaal is geïnspireerd door Afro-Amerikaanse verhalen en draait om Nic Blake, een tienermeisje met een speciale gave die ze vanaf de geboorte draagt, maar nog niet mag gebruiken. Ze hoop ooit, net als haar vader, een briljante Manifestor te worden.
Voordat het zover is moet ze nog van alles van hem leren maar haar vader vindt haar nog te jong om met magie bezig te zijn. In plaats daarvan verhuizen ze om een mysterieuze reden regelmatig en blijven ze nergens lang hangen . In plaats van in een van de steden vol Buitengewonen een normaal leven te leiden, proberen ze momenteel met zijn tweeën een onopvallend leventje te leiden in Jackson. Alles om te voorkomen dat Onopmerklijken door krijgen dat Buitengewonen bestaan. Op haar buurjongen en beste vriend JP na heeft Nic niet veel vrienden. Haar sociale kring is dan ook erg klein, maar wanneer op haar twaalfde verjaardag haar vader wordt opgepakt door de veiligheidsdienst van de Buitengewonen neemt het verhaal een andere wending. Nic is vastbesloten om zijn onschuld te bewijzen en moet op zoek naar een magisch voorwerp genaamd Msaidizi, dat al heel lang zoek is en door Buitengewonen wordt gezocht. Ze weet niet hoe het eruit ziet of waar het is, maar ze moet het vinden om haar vader te redden. Terwijl ze op zoek gaat naar Msaidizi leert ze dat niet alle Buitengewonen het beste met haar voor hebben maar gelukkig krijgt ze hulp, van haar beste vriend JP en nog een aantal andere bannelingen, uit een onverwachte hoek. Gaandeweg gaat Nic twijfelen aan het onschuld van haar vader.

Dit boek, wat prima als een Young Adult boek door kan, is een meeslepend avontuur vol magie, onthullingen en vriendschappen in een prachtige en raadselachtige compositie. Een dat al de nodige enthousiasme wist aan te wakkeren voor het uitkwam. Want zeg nou zelf wat een visueel uitnodigend, mysterieus en catcy cover. Een levendige cover met een explosie aan kleuren, magische details en Nic in het midden als een dappere, jonge heldin. Het belooft bij voorbaat al een reis vol geheimen en ontdekkingen waarbij iedere pagina een nieuwe betovering onthult wordt. Het mooiste hieraan is dat zowel de schrijfster als de vertaalster deze belofte ook waarmaken. Wat een fantastisch leesvoer!

Over auteur Angie Thomas

Angie Thomas werd geboren op 20 september 1988 in Jackson, Mississippi in de Verenigde Staten. Ze groeide op in een buurt met veel armoede en geweld. Een ervaring die haar schrijfstijl later kracht geeft. Ze studeerde creatief schrijven aan Belhave University waar ze ook haar passie voor verhalen vertellen ontwikkelde. Haar doorbraak kwam met haar debuutroman ‘The Hate That U Give’ uit 2017. Het boek dat geïnspireerd werd door de Black Lives Matters beweging en de complexe kwesties van ongelijkheid en politiegeweld aan de kaak stelde. Het boek werd een gigantische bestseller en werd later ook verfilmd. Ook haar tweede boek ‘Niet te stoppen’ werd verfilmd. Allemaal leestips voor jongeren vanaf een jaar of 15. En dan maakt ze een verpletterende indruk met Nic Blake en de verdwenen Msaidizi geschikt voor 10+.

👉Nic Blake en de verdwenen Msaidizi van Angie Thomas koop je nu hier.

Niets is beter dan een goed boek met gelijkgestemde zielen bespreken en dus hebben we nog een aantal aanbevelingen voor je op een rij gezet.


Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger
Redactie

Plaats een reactie