Boekrecensie: Oceanis – De diepte in van Anna Ruhe

Titel: Oceanis – De diepte in 
Auteur: 
Anna Ruhe
Oorspronkelijke titel: Ozeanis – Mit Karacho in die Tiefe
Vertaald door: David Orthel
Illustrator:
Max Meinzold en Marieke Oele
Aantal pagina’s: 111
Adviesleeftijd: 8
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

Leestip!

Recensie kinderboek: Ava en de 5 geheimen van supersensei

Recensie: Het dikke boek van alles wat leeft in het water

Boekrecensie: De school van Wonderdingen 1: De hocus-pocuskandelaar van Kira Gembri en Marta Kissi

Oceanis – De diepte in 

Een nieuwe, veelbelovende boekenserie van de schrijfster van Maxi van Fluks serie, De magische apotheek en De magische Acedemie: Oceanis. Het is duidelijk een totaal andere soort fictie verhaal dan je zou verwachten als je de genoemde boeken hebt gelezen. De fantastische, kleurrijke wereld die hier wordt gecreëerd, de illustraties waar je niet om heen kunt…Een heerlijk spannend boek dat wat weg heeft van Percy Jackson en de Olympiers van Rick Riordan, De Grijze Jager van John Flanagan en misschien zelfs een beetje van Harry Potter van J.K.Rowling. En laten we eerlijk zijn, dat zijn niet de allerminsten om mee vergeleken te worden. Het grootste verschil is misschien wel de doelgroep. En hoewel dit boek zonder twijfel super spannend is voor zowel stoere jongens als avontuurlijke meisjes vanaf een jaar of 8, is het niet eng. De mate van spanning is wat dat betreft perfect gedoseerd door zowel Anna Ruhe als de vertaler die het juiste weet te benadrukken en de kracht van Anna’s schrijfstijl duidelijk naar voren laat komen. Waar De diepte in over gaat?
Het verhaal gaat over Leevi Nolan. Een jongen die in Zeeland woont, een waterland onder de grond. Een bijzondere wereld waar iedereen een soulpet heeft, behalve Leevi. Met zijn vrienden Kala en Enno beleeft hij allerlei avonturen, zo doet hij weer mee met een verboden racewedstrijd waarbij er veel geld te winnen valt. Het is niet de eerste keer dat Leevi en zijn vrienden meedoen om te winnen, maar ook dit keer is de concurrentie erg groot. Toch is er dit keer iets anders. Door een val in het diepe, sluit Leevi een onverwachte vriendschap die hem zijn grootste wens helpt waarmaken.

Oceanis – De diepte in van Anna Ruhe koop je onder andere hier

Anna Ruhe

Deze Duitse kinderboekenschrijfster heeft al 45 boeken op haar naam staan. Ze werd in 1977 in Berlijn geboren waar ze nog steeds woont met haar man en twee kinderen. Anna studeerde Grafische Vormgeving en werkte in het begin bij grote en kleine ontwerpbureaus. Hoewel ze al jaren geweldige ideeën verzon begon ze pas na de geboorte van haar oudste zoon met daadwerkelijk schrijven. In 2015 debuteerde ze met Seeland. Een serie waarvan we nog steeds hopen dat het ook in het Nederlands wordt uitgebracht. Sindsdien zijn er veel meer te gekke boeken verschenen die regelmatig op de bestsellerlijsten staan. Ook zijn haar eerder genoemde boeken vertaald in 15 talen.

 

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

Redactie

Plaats een reactie