Boekrecensie: Thea Stilton – Zing je gek!

Titel: Zing je gek!
Auteur:
Thea Stilton
Illustrator: Barbara Pellizzari, Flavio Ferron, Alessandro Muscillo, Caterina Giorgetti en anderen
Oorspronkelijke titel: La strada del successo
Vertaald door: Pauline Akkerhus
Aantal pagina’s: 125
Adviesleeftijd: 7+
Uitgeverij: Pelckmans Uitgevers

Leestip!

Boekrecensie: Thea Sisters Sirenen 2: De schat in de diepzee van Thea Stilton

8 leukste kinderboeken van het najaar 2022

Zing je gek!

Het is weer een meeslepend boek geworden dat jonge lezers, die op AVI E4 niveau lezen, meeneemt op een muzikaal avontuur vol opwinding en vriendschap. In dit verhaal ontdek je dan ook de magie van muziek en de kracht van samenwerking.

Zowel de auteurs team als de vertaalster weeft een prachtig verhaal waarin de Thea Sisters zich voorbereiden op een spannende zangwedstrijd. Terwijl ze hun muzikale talenten ontwikkelen, word je als lezer meegesleept in een wereld vol melodieën en harmonie.

De levendige beschrijvingen en gedetailleerde illustraties maken de personages en de muziek voelbaar. Wat past bij het verwachtingspatroon van de meer ervaren lezer en fan van de Thea Stilton boeken. Wat dit kinderboek nog specialer maakt, is de sterke nadruk op vriendschap en saamhorigheid. Zo leert de jonge lezer dat zelfs wanneer de weg naar succes vol uitdagingen is, samenwerking en steun van vrienden het mogelijk maakt om obstakels te overwinnen. Het is wederom meer dan alleen een leuk en boeiend verhaal. Het is een hartverwarmend boek dat de beginnende lezer zal inspireren om hun eigen talenten te ontdekken en passies na te streven, terwijl ze beseffen dat vriendschap de mooiste noot van allemaal is. Kortom, een fijn ‘tussendoortje’ voor de boekenwurmen die verslaafd zijn aan de schrijfstijl en avonturen van Geronimo en Thea Stilton en voor de nieuwelingen een voorbeeld van hoe geweldig lezen kan zijn.

Thea Stilton

Er zijn al ruim 100 fictie boeken voor kinderen geschreven door Thea Stilton. In werkelijkheid is dit een pseudoniem van Elisabetta Dami, een Italiaanse auteur. Het begon allemaal met Geronimo Stilton, een angstige muizen-journalist en broer van muizin Thea. Het succes werd zo groot dat de schrijfster tegenwoordig niet meer alleen, maar met een heel team van mensen aan de verhalen en illustraties werkt. Zo ontstond de spin-off over de dappere zus van de nog steeds razend populaire Geronimo Stilton kinderboekenserie. De verhalen volgen Thea en de Thea Sisters terwijl ze spannende reizen maken en mysteries oplossen. Van visuele aantrekkingskracht met kleurrijke illustraties tot educatieve elementen waar feiten over geschiedenis, geografie, wetenschap en kunst onder vallen, maar tussendoor worden er ook vaak positieve waarden benadrukt zoals vriendschap, moed, doorzettingsvermogen en het belang van samenwerking. En dit geval ook vrouwelijke protagonisten oftewel aandacht voor de sterke vrouwelijke personages. En mocht je het lastig vinden om fijn leesvoer te vinden, maar hier net zo enthousiast over bent als wij, dan heb je geluk want er zijn diverse series voor jonge lezers waaronder AVI-boeken, maar ook Young Adult parels die ontzettend de moeite waard zijn. Voorlopig valt er dus echt genoeg te lezen.

Thea Stilton – Zing je gek! is onder andere hier te koop. 

Nog een aantal voorbeelden van vergelijkbare boeken die we je graag willen meegeven 👇

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

Redactie

Plaats een reactie