Bogense met kinderen: MS Castor en andere bezienswaardigheden

Op ongeveer 30 minuten van de camping in Otterup, Odense en Middelfart vind je Bogense. Een idyllische havenstad aan het Kattegat in Zuid-Denemarken. Meer precies ligt het in het noorden van Funen, waar het als een soort hoofdstad van North Fyn functioneert. Qua oppervlakte is het te vergelijken met het Kroatische eiland Krk in de Adriatische Zee en Griekse Zakynthos. Met helderblauw zeewater, de schilderrijke baai, gezellige sfeer en genoeg activiteiten en bezienswaardigheden voor het hele gezin.

data=GusQAHBvCFp5JmAe5OeEO gGZLzx ZahFrpBy0j1khP8Reew8ld4R7WF78CuWbfnR8Xc9ODPt9mJHoOX AEDbvYTJIzgf6aA QI7DGIfNM TGZgiTkbtq0 GwnYc2D uqGuGmW3ybKM29U3o1a8LUDAkDyEgsPBwqNLyZPykBkLODpVGHxw9UgJy1Xp9RkxxX3zLxNmo2yTOv3lIbuBxqlXHtQY z1KwwNzow UdCik8whTf1Jb06K9hl40rP

MS Castor

Een van de gezinsvriendelijke activiteiten die je van je Bogense bucketlist wil afvinken is een ritje op het grote houten schip met een 12 meter hoge mast van MS Castor. Het vaartuig zelf werd in 1936 in Esbjerg gebouwd en tot 1950 gebruikt bij het vissen. In Noord Funen wordt het al jaren gebruikt om onder andere toeristen een fantastische tijd te bezorgen. Zo kun je het reserveren bij vieringen als een verjaardag, jubileum, een romantisch etentje of zelfs een uitvaart. Om de onderwaterwereld te ontdekken of met kinderen op piratentour te gaan. Het laatstgenoemde avontuur gingen we met vrij weinig verwachtingen aan. Het piratenschip zo vlak in je vizier is al een bijzonder beeld op zich. Met een piratenvlag, een goedgeklede oudere kapitein en een heuse piraat. Een activiteit dat heel goed geschikt is voor gezinnen met jonge kinderen. Bang zijn voor de piraat is niet nodig. De jonge man heeft geen oogkapje, bruine tanden of een baard. En hij loopt ook niet mank. Een haak heeft hij ook niet. Je zou bijna gaan twijfelen of het wel een piraat moet zijn maar zijn kleding neemt die twijfel weg. Tijdens de 2 uur durende bootvaart (1 uur heen en 1 uur terug) vraagt de piraat kinderen om hem te helpen zijn schat terug te vinden. Met een niet al te ingewikkeld verhaal worden met name de jonge kinderen vermaakt en kunnen de ouders genieten van het panoramisch uitzicht over de zee en het eiland Æbelø. Ongeacht of de kinderen onder de indruk zijn van de piraat, de beleving zelf en het uitzicht maken dit meer dan de moeite waard. Sterker nog, tijdens ons bezoek waren er passagiers zonder kinderen mee en ook zij genoten met volle teugen. Een zonnige dag op het water doorbrengen is wat ons betreft praktisch een synoniem voor vakantie en het ultieme vakantiegevoel.Praktische informatie & tips

♦ Het schip kan maar 39 passagiers tegelijk kwijt, dus reserveer op tijd je plekje

♦ Een zonnebril, hoed of pet, zonnebrand, misschien een jas meenemen is absoluut geen overbodige luxe

♦ Honden zijn niet toegestaan

♦ Deze activiteit is niet geschikt voor kinderwagens of mensen in een rolstoel

♦ Meer informatie is te vinden via de website van MS Castor 

YouTube player

Bogense bezienswaardigheden met kinderen

Behalve MS Castor, wat wij als een heel leuk uitje in Bogense hebben ervaren, is hier meer te zien en doen. Ook met peuters, kleuters, oudere kinderen en tieners. Hieronder onze aanbevelingen.

Manneken Pis

Hoe grappig is het dat niet alleen Brussel maar ook Bogense een beeld van Manneken Pis heeft staan. In de Belgische stad Brussel vind je het 55,5 centimeter grote standbeeld van het plassend jongetje in het centrum van de stad. In Bogense staat een ongeveer even groot exemplaar gewoon op straat. Tijdens het rozenfestival dat jaarlijks in augustus plaatsvindt, zagen we het beeld van de kleine man. Ook hier is het beeldje een populaire attractie want er stonden een hoop mensen te fotograferen.

Adres: Adelgade, 5400 Bogense

Rozenfestival

Rozenfestival, of eigenlijk Rosenfestival, werd door de bewoners zelf bedacht als een manier om meer bekendheid te creëren voor Bogense en Noord Funen. Het evenement dat sinds 2007 jaarlijks georganiseerd wordt in het eerste weekend van augustus is inmiddels een traditie geworden en uitgegroeid tot het grootste event van North Fyn. Ieder jaar is het centrum 4 dagen lang autovrij en worden er honderdduizenden rozen gebruikt om een thema uit te lichten. De ondernemers uit de omgeving doen hier ook aan mee en dat betekent onder andere kraampjes met Deense lekkernij en gezellige terrasje waar je kunt aanschuiven in combinatie met de bijzonder creatieve en prachtige creaties gemaakt van rozen en entertainment. Het is de moeite waard om hier een paar uurtjes voor uit te trekken. Zo kom je vanzelf langs manneken Pis bijvoorbeeld. En er is om de hoek een ijssalon (met zitplek binnen en buiten) waar je erg lekker ijs kunt kopen terwijl je van het prachtige uitzicht op het water met bootjes geniet.De watertoren van Bogense

Een watertoren dat in 1910 werd gebouwd en vroeger als een uitkijktoren werd gebruikt. Sinds de renovatie in 1996, met als bedoeling de 80 m2 tank als tentoonstellingsruimte te gebruiken wordt deze verder niet gebruikt. Het is een kleinere replica van de witte watertoren dat in Fredericia staat. Mocht je in de zomer naar Bogense afreizen, dan heb je misschien geluk want de watertank is alleen in de zomer open voor evenementen en tentoonstellingen. Daarnaast kun je het nog steeds als een uitkijktoren gebruiken. Vanaf de top heb je een bijzonder mooi zicht op de Kleine Belt richting Jutland en het eiland Æbelø. Het uitzicht is een bezoekje meer dan waard.

Adres: Teglgårdsvej 2, 5400 Bogense

Nørreby Hals

De omgeving is veel natuurgebieden rijk waar je heel fijn kunt wandelen en genieten van het uitzicht bijvoorbeeld. Waaronder Nørreby Hals. Een 5,3 kilometer lange pad op de strandweide en langs de kust, het vogelleven bewonderen en zen worden. Ook kinderen vermaken zich hier prima. Met onder andere een verrekijker en vergrootglas, met de plantnet-app en de polder of oude molen samen bezoeken.  Ook heb je vandaar een mooi zicht op Æbelø, Kattegat en Flyvesandet. Goed om te weten: Dit is een beschermd natuurgebied, dus op de aangewezen paden blijven is belangrijk. De auto parkeren kan op Nørrebystrand.

Adres: Halsvej, 5400 Bogense

Stranden

Het zal je ongetwijfeld niet verbazen dat je hier genoeg strandwandelingen kunt maken. Prachtige kust langs de zee waar je kunt zonnen, uitwaaien, barnstenen of schelpen zoeken en zandkastelen bouwen of kitesurfen en strandvolleyballen. Er staan ook een aantal beelden die heel leuk zijn om van dichtbij te zien zoals zeemeermin Elle en de duiker. Bogense Marina Beach, een 18.000 vierkante meter grote strand waar je heel fijn een paar uur of een hele dag kunt vertoeven. Langs de oude haven lopen waar onder andere een Hans Christian Andersen beeld staat, naar de luxe jachten gluren, in de speeltuin spelen, voorbij de timmermannen en oude winkeltjes wandelen, een heerlijk stuk vis eten…er is hier genoeg te doen, voor jong en oud. Wij waren nogal onder de pannen in de omgeving van Marina Strand waardoor we geen tijd hadden andere ruwe diamanten en onontdekte pareltjes op te zoeken anders waren we ook naar Gyldensteen Beach gegaan, een natuurgebied met meertjes en een heerlijke strand met picknicktafel bijvoorbeeld.

Adres Bogense Marina Beach: Sejlerkajen 2, 5400 Bogense
Adres Gyldensteen Strand: Gyldensteensvej, 5400 Bogense
Speeltuinen

Denemarken zou Denemarken niet zijn als niet overal ook aan kinderen werd gedacht. Toch wel fijn om te weten, zelfs als het kind voldoende heeft aan andere activiteiten, dat er vrijwel altijd ook een plek met speeltoestellen in de buurt te vinden is. Zo ook bij het prachtige Bogense Marina Beach, dat op loopafstand van MS Castor verzamelpunt is. Een andere is NatureMoves – Een geweldige natuurspeeltuin in Bogense. Hier is geen adres aan gekoppeld maar als je dit als NatureMoves – Nature Playground in Bogense in de navigatie invoert, komt het ook goed. Hieronder nog een aantal pareltjes.

Adres: Sejlerkajen 4
Marinavej 2
Kristianslundsvej 4
Møllehaven
Vestre Engvej 108

Meer bezienswaardigheden in Bogense

Een bijzonder mooie omgeving waar er van alles te ontdekken valt. Je hoeft er alleen tijd voor te nemen. Zo staat er in Bogense ook bijvoorbeeld het oudste huis van Noord Funen (op Adelgade 44), waar je ook een prachtige rozenpad kunt bewandelen. In dezelfde buurt staat ook het 23 vierkante meter grote kleinste huis van het eiland Funen. Verder zijn er voor ons unieke houten huizen te zien, kerken, kreekjes, winkels en restaurants te vinden.


Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger
Redactie

Plaats een reactie