Boot van Sinterklaas knutselen

Dat Sinterklaas een leuke periode is om met de kinderen te knutselen wist je natuurlijk al. Zeker als het slecht weer is waardoor je liever binnen blijft, zoals afgelopen dagen het geval was. Vandaag maken we de boot van Sinterklaas. Knutsel je mee?

Wat heb je nodig?

Je hebt verschillende kleuren A4 karton nodig. Wij hebben gekozen voor blauw, als in water en lucht, maar een andere kleur is natuurlijk ook prima. Verder heb je stroken papier nodig voor de boot. Pom poms voor de slingers en stukje papier voor de mast. En om het af te maken, sinterklaas stickers. Verder heb je een schaar en lijm nodig.

Werkwijze

Laat je kind stroken knippen, voor de boot. Heel goed voor de fijne motoriek. Plak ze op de onderste helft van je A4 op, in de volgorde van lang naar kort.
Omdat het best lastig is voor een peuter, help ik mjn peuter een handje met stroken in verschillende lengte te knippen.
Boot van Sinterklaas
Kies een kleur papier en knip kleine stukjes voor de mast. Ergens in het midden van de boot, plak je ze op, van boven naar beneden.

Plak de pom poms van begin van de boot tot aan de mast, en vanaf de mast tot einde van de boot. Je hebt nu een vrolijke slinger gemaakt.

Boot van Sinterklaas

Om het af te maken, plak je wat Sinterklaas stickers op. Sinterklaas met zijn zwarte pieten en een heleboel cadeautjes bijvoorbeeld. Of zie je ook Amerigo?

Boot van Sinterklaas

Mijn peuter vindt haar kunstwerk nu wel af. Ik vind het super leuk geworden.Wat vind jij ervan?

Lees ook: Knutseltip: Pinguin op een ijsschots

Leeftijdindicatie

Op de stroken voor de boot na, heeft ze het zelf gedaan. Dit werkje is, afhankelijk van het kind natuurlijk, prima geschikt voor een 3 jarige. Maar je kunt het natuurlijk ook samen doen.

Variatie

In plaats van de pom poms zou je natuurlijk ook zelf een vlaggetjes slinger kunnen maken.

Veel knutselplezier  🙂

Sandra

3 gedachten over “Boot van Sinterklaas knutselen”

Plaats een reactie