Tips voor een citytrip naar Bottrop met kinderen

Sinds we in Drenthe wonen, op loopafstand van Duitsland, zijn we ook vaker bij onze Oosterburen te vinden. Niet alleen voor boodschappen maar ook dagjes uit. Dit jaar willen we ook meer daar dagjes uit doen. Ter inspiratie heb ik daarom een mooi lijstje gemaakt voor een citytrip Bottrop met kinderen.

Leestip!

Geld besparen: 19 tips om autorijden goedkoper te maken

Het domein van de grotten van Han en Wildpark met kinderen

Voorkom een boete van €80

Allereerst een belangrijke tip. Duitsland is druk om de luchtkwaliteit in steden te verbeteren en gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren. Dit doen ze door, zoals het in Duitsland wordt genoemd, een Umweltplakette of Umweltsticker, verplicht te maken. Wist je dat deze in meer dan 50 steden al verplicht is? Heb je deze niet dan loop je risico op een hoge boete en verboden toegang tot het centrum. Aan deze milieuvignet zijn natuurlijk een aantal regels en richtlijnen opgesteld. Zo is er een groene, gele en een rode milieusticker. De minst vervuilende auto’s krijgen de groene sticker en kunnen zonder problemen in alle umweltzonen van Duitsland rijden. Door van tevoren online een eco vignet Duitsland te bestellen bespaar je veel geld en gedoe. Hier (link in het paars) kun je ook meteen meer informatie vinden over deze nieuwe wet.

Alpincentrum Bottrop

Deze tijd van het jaar is wintersport natuurlijk heel populair. In Bottrop kun je hiervoor het best terecht bij Alpincentrum Bottrop. Door een piste van maar liefst 640 meter schijnt het dat Alpincentrum de langste skihal ter wereld heeft. Behalve skiën, kun je hier ook heel goed bijvoorbeeld skydiven en paintballen. Hoewel er wel een skischool aanwezig is, is deze plek meer geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 5 die al eerder op wintersport zijn geweest.

Openingstijden & Prijzen

Er zijn verschillende tickets beschikbaar. Hieronder vermeld ik de belangrijkste informatie.

Gastronomieticket waarmee je onbeperkt kunt eten en drinken inclusief 3 maal alcoholisch bier en wijn. Op vrijdag en zaterdag heb je hiermee recht op onbeperkt alcoholisch bier en wijn. Voor kinderen tussen 5 en 12 jaar kost entree 21 euro. Voor jongeren vanaf 13 jaar en volwassenen kost het 26 euro. Deze prijzen gelden voor toegang op alle openingsdagen dus maandag tot en met zondag.

Small Inclusive Ticket heeft een verschillende prijs voor verschillende dagen. Behalve entree is de ticket inclusief gebruik van de lift, onbeperkt buffet en drinken zoals koffie en thee. Ook zijn 3 maal alcoholische bier en wijn inbegrepen. Een dagticket voor volwassenen kost op maandag tot en met donderdag 38 euro en op vrijdag 43 euro. Voor de kinderen van 5 tot 12 jaar geldt een ticketprijs van 26 euro.

All Inclusief Ticket is de meest luxe variant. Bij de prijs inbegrepen zijn, behalve entree, gebruik van de lift, onbeperkt eten en frisdrank, koffie en thee en 3 maal alcoholische bier en wijn. Op vrijdag en zaterdag geldt onbeperkt bier en wijn. Daarnaast krijg je ski’s of snowboard, stokken en schoenen. Bij een All Inclusive Ticket maken ze gebruik van verschillende prijzen. Zo is de prijs afhankelijk van de dag dat je komt, maar ook tijden. Ook hebben ze een familieticket en een studententicket. De prijzen varieren vanaf 19 euro voor een kind (ochtendticket) tot 156 euro voor een familieticket voor 2 volwassenen en 2 kinderen in het weekend.

Meer informatie over het Alpincentrum Bottrop vind je op de site.

Movie Park Germany

De toeristentrekker van Bottrop. Van Spong Bob, Dora en Diego tot Star Trek en Ninja Turtles. Van de meest spectaculaire attracties tot indrukwekkende shows. Movie Park Germany staat op ons lijstje. Waarschijnlijk niet te doen in één dag. Daarom is het extra fijn dat dit luxe park ook een park inclusief hotel tickets verkoopt vanaf 49 euro per persoon. Entree is voor kinderen onder 4 jaar gratis. Tot en met 11 jaar betalen ze 24 euro online en vanaf 12 jaar 26,90.

Wat ik persoonlijk heel fijn vind is dat ik op de site duidelijk kan zien welke attracties geschikt zijn voor kinderen onder 7 jaar bijvoorbeeld. Ook is het heel overzichtelijk welke attracties heel druk worden bezocht, welk gemiddeld en waar drukte reuze meevalt. Handig in verband met wachten.

Meer informatie over Movie Park Germany vind je op de site.

Schloss Beck

Een ruwe diamant van de stad. Althans voor toeristen. Schloss Beck was ooit een monumentaal gebouw waar van kasteeltuinen een pretpark werd gemaakt. Het park is vooral gericht op gezinnen met jonge kinderen. Er is zowel indoor- als outdoor vermaak en meer dan genoeg te doen tijdens een dagje uit. Schloss Beck is tussen april en september dagelijks geopend van 9 tot 18 uur. Volwassenen betalen 12 euro en kinderen 11.

Meer informatie over Schloss Beck vind je op de site.

Bottrop met kinderen

Een citytrip omgeving Bottrop met kinderen in de planning? In de wintermaanden is Alpencenter een populaire plek. Hoewel er ook een skiles wordt gegeven is het vooral geschikt voor gezinnen met kinderen die al wat ervaring hebben op skigebied. Warner Bros Movie World ook wel bekend als Movie Park Germany is de place to be voor elke filmliefhebber. Ben je hier al eens geweest of zijn de kinderen nog te klein, dan wil je naar Schloss Beck. Gegarandeerd plezier voor gezinnen met jonge kinderen. Let wel op dat je auto voorzien is van een milieusticker wanneer je Duitsland in rijdt. Deze kun je gemakkelijk online bestellen voor je vertrek.

Bottrop Duitsland met kinderen citytrip tips activiteiten mamaplaneet.nl

 

 

PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

Plaats een reactie