Bruiloft lifehacks: Deze geniale trucjes maken je trouwdag net wat beter

Om de mooiste dag van je leven perfect te laten verlopen met minimale dosis stress is een goede planning noodzakelijk. Dat start meestal ongeveer een jaar van tevoren met vastzetten van een datum voor de trouwerij. Na het bepalen van het budget is een maandelijkse planning tot aan de grote dag verstandig, net als een voorlopige gastenlijst. Maar ook zo snel mogelijk een aantal zaken boeken. Denk hierbij aan de locatie, fotograaf, band of DJ en vervoer. Dat klinkt als een gemakkelijk klusje, maar de werkelijkheid ziet er minder rooskleurig uit. Dat heeft te maken met persoonlijke wensen en smaken, het budget maar ook verwachtingen ten opzichte van realiteit. Zo is je favoriete band misschien minder bereikbaar dan je had gehoopt waardoor flexibiliteit en snel schakelen de enige optie zijn. Bezoek daarom op tijd bruidszaak Honeymoonshop om de trouwjurk van je dromen te vinden. Vaak is dit een van de allerbelangrijkste onderdelen van de dag. Maar ook een kledingstuk dat je vaak niet direct na aankoop mee kunt nemen. Vooraf bedenken wat je graag wil is verstandig, maar pas ook door de verkoopster aanbevolen modellen. Tenslotte is een zo gedetailleerde mogelijk draaiboek van de dag een must. De wie, wat, waar, wanneer en waarom plan zorgt ervoor dat belangrijke zaken niet worden vergeten.

Al bij al een geweldige, maar drukke periode waarbij al je aandacht gaat naar details. Toch worden dagelijkse dingen die het leven een stuk lastiger kunnen maken over het hoofd gezien. Men denkt er vaak niet aan tot het nodig is. En dan komen onze lifehacks goed van pas want met deze simpele trucs en handigheidjes wordt het een stuk leuker.

Naar het toilet met een trouwjurk

Normaalgesproken moet je mega moeilijk doen om niet over je prachtige bruidsjapon te plassen als je naar het toilet gaat. Zo moeten er helpers mee die voor je checken of de ruimte schoon is. Daarna kun je je jurk omhoog houden of laten vasthouden terwijl jij je behoefte doet. Awkward! Een beter alternatief is het gebruiken van de blauwe IKEA tas. Deze knip je aan de onderkant open zodat je erin kan stappen. De handvaten doe je om je schouders. Op deze manier heb je je jurk veilig opgeborgen en heb je je handen vrij. Super handig!

b36b6a2e0365ac0fa73f9b47baf3fa3f

Ladder in je panty

Draag je een kort jurkje waarbij je benen duidelijk zichtbaar zijn? Een ladder in je panty op je grote dag klinkt ongetwijfeld rampzalig maar is vrij makkelijk te voorkomen. Was een dag vooraf je panty met de hand. Zorg dat het goed uitgewrongen is en leg het in een (ziplock)zakje in de vriezer. De volgende dag haal je deze eruit en laat je het op kamertemperatuur komen. Toch liever zonder, maar bang voor schurende bovenbenen? Smeer net als Amy Schumer deodorant aan de binnenkant van je benen om zweten voor te zijn. Dit helpt pijnlijk rood huid voorkomen.

Je trouwschoenen inlopen

De perfecte schoenen voor de belangrijkste dag van je leven wil je het liefst zo mooi mogelijk houden tot de dag zelf. Toch is het verstandig deze in te lopen. En daar is een handig last-minute foefje voor. Föhn ze terwijl je ze aan hebt met fatsoenlijke sokken aan. Zo zorg je ervoor dat ze naar je voeten gaan zetten en dus de rest van de dag comfortabeler lopen. Als je toch bezig bent, schuur de gladde onderkant van de schoenen ook meteen om te voorkomen dat je uitglijdt.

Een aparte emailadres en rekening

Door alle geregel, opgevraagde offertes en emailcommunicatie met leveranciers is de kans groot dat je een berg aan emails hebt. Om door de bomen het bos te kunnen blijven zien is een aparte emailadres een goed idee. Zo houd je makkelijker overzicht en mis je niet zo snel een belangrijke email of rekening die betaald moet worden. Over rekeningen gesproken…om binnen het budget te blijven en overzicht te houden wat je waaraan uitgeeft is een aparte rekening financieel verantwoord.

Leestip!

Low budget trouwen in stijl

Voorkom zwelling

Wist je dat je door het nuttigen van melkproducten een opgeblazen gevoel kunt krijgen? En het laatste wat je op je huwelijksfeest wil is een opgeblazen gevoel en moeilijk in je jurk passen. Dat voorkom je simpelweg door een week voor de grote dag zuivel als kaas, boter, melk en kwark te mijden. Wat zwelling betreft: Ook je vingers kunnen opzwellen door het warme weer of zenuwen waardoor de trouwring omdoen lastiger wordt. Smeer daarom voor je ceremonie je vingers in met vaseline. Lifesaver!

Enveloppendoos

De meesten bruiloftsgasten zullen een envelopje als cadeau geven. Een leuke en makkelijke manier om dit te doen is een enveloppendoos te maken met een gleuf. De doos kan van karton zijn maar ook van hout bijvoorbeeld. Verder kun je het geheel naar wens personaliseren en decoreren zodat het past bij de stijl en kleuren van het geheel. Wil je geen andere cadeaus ontvangen, dan kun je dit op de uitnodiging al aangeven. Hiermee voorkom je dat je cadeaus moet labelen zodat je weet wie je achteraf waarvoor moet bedanken en zit je niet met onnodige spullen opgeschept.

de991b38f07f62a44c99d71701069462

RSVP

Het is gebruikelijk om 6 á 8 weken voor de bruiloft de uitnodigingen uit te sturen. Vaak hoor je dan dat mensen niet kunnen en het graag eerder hadden willen weten. Een Save the Date is hier ideaal voor. Deze verstuur je ongeveer 6 maanden voor de D-Day en kun je prima combineren met een RSVP. Een geniaal trucje voor de reacties zonder naam of met onleesbaar handschrift is de RSVP’s te nummeren. Dat kan door heel klein in een hoekje een nummer neer te zetten die gekoppeld is aan de naam op de gastenlijst. Dit kun je het makkelijkst in een aparte wedding planner bewaren in de vorm van een map met tabbladen. Met daarin onder andere checklisten, tafelschikking met post-it’s, inspiratie liedjes die gedraaid zullen worden, programmaboekje, thema, kleuren, menu etc.

Bruiloft lifehacks: Geniale trucjes voor op je trouwdag tips toilet met trouwjurk en opgezwollen gevoel of RSPV en enveloppendoos mamaplaneet.nl

 

Redactie

Plaats een reactie