Valentijnsdag | Cadeau voor hem uit eigenbelang

Dit had ik werkelijk iedere keer. Met Kerst, de verjaardag, ons jubileum en Valentijnsdag. Nu de dag van de liefde nadert ben je misschien aan het nadenken wat voor een cadeau je voor hem gaat halen. Ik heb voor een cadeau gekozen waar ik ook van kan genieten. Eigenbelang. Dat klinkt heel fout hè? Wellicht is het handig als ik dit toelicht.

Mijn roeping gemist?

Ik ben een van die vrouwen die het zichzelf graag moeilijk maakt. Het is een talent. Als ik de keus krijg tussen de korte route met bochten en hobbels en de lange, rechte weg, kies ik de extra lange weg met bochten en hobbels 🤷‍♀️

De laatste jaren heb ik heel wat nachturen ingeleverd om de was te strijken. Kid you not. Naast de kinderkleding, strijk ik ook beddengoed, thee- en keukendoeken en natuurlijk de kleding van manlief en mijzelf. Je mag mij gerust voor gek verklaren. Niet omdat ik strijken als mijn gemiste roeping zie, maar omdat ik een gruwelijke hekel aan kreukels heb. Mijn rug vindt het vreselijk. Ik word er chagrijnig van, maar uiteindelijk word ik blij van frisse, schone en netjes gestreken kleding. En daar doe ik het voor. Ik hou van netjes. Het is alleen dat ik nog 10623 andere dingen op mijn to-do lijstje heb. Ik heb stomen geprobeerd om tijd te winnen. Waardeloos vond ik dat. Ik heb de droger wat vaker aangezet in de hoop dat ik het daarna niet hoef te strijken. Zou ik je niet aanraden. In plaats van extra tijd, krijg je minder tijd om handen aangezien je extra hard moet werken voor de torenhoge energierekening. Oeps!

Tegenwoordig strijk ik niet van tevoren maar wanneer ik iets uit de kast pak wat ik nodig heb. En als je het mij vraagt wat ik het meest vreselijke vind om te strijken, dan hoef ik daar dus geen seconde na te denken: de overhemden van mijn man. Wat een pokkewerk is dat!

strijkvrije overhemd overhemd

Keuzes van een wanhopige huisvrouw

Weet je nog die gruwelijke hekel aan kreukels? Ik mag het dan wel wekelijks doen, maar ik ben er nog steeds geen ster in. Elke dag weer strijk ik de kreukels fijn om ze 3 seconden later weer aan de andere kant te treffen. Mompelend strijk ik de overhemd kreukvrij en lach als boer met kiespijn wanneer manlief komt kijken hoe het gaat. Geduld is niet mijn sterkste karaktereigenschap. Niet strijken is geen optie. Overhemden moet manlief aan voor zijn werk. Wat voor opties zijn er nog meer?

Lees ook: Zwijmel weg | Een OLYMP overhemd hoort in de kast van elke man

Lees ook: Mijn huis is opgeruimd. Ben ik nu een slechte moeder?

Lees ook: Zo koop je het perfecte witte overhemd voor hem + Shop suggestie

Dat dit niet door een wanhopige vrouw is bedacht is mij een raadsel. Ik heb het over de strijkvrije overhemden. In eerste instantie werden deze kreukvrije overhemden van polyester gemaakt aangezien deze minder zou kreuken. Nadeel werd alleen snel vervelender dan de voordeel. Polyester ademt namelijk niet zo goed met als resultaten: zweetvlekken. Voor mensen voor wie kwaliteit, gemak en uitstraling belangrijk is, is dit natuurlijk een no go. Gelukkig is de verbeterde variant wel een daverend succes. Gemaakt van 100 % katoen met dezelfde voordelen als de originele versie.

Hoe het werkt?

De gewassen overhemd dat net uit de wasmachine komt even goed uitslaan en direct aan een kledinghanger ophangen om te drogen. Eenmaal droog kan de overhemd zo aangetrokken worden. Of je het verschil ziet met een gestreken exemplaar? Ja, een perfectionist als ik ziet het wel. Gek genoeg stoor ik mij daar absoluut niet aan. Het is namelijk minimaal. En mocht dat ooit wel gebeuren, dan wil ik best 30 seconden van mijn kostbare tijd inleveren om de overhemd naar mijn tevredenheid te strijken.

Cadeau voor hem

Dus om terug te komen op een Valentijnsdagscadeau voor mijn man. Ja sinds ik de verbeterde strijkvrije hemden heb ontdekt bij Hemd voor Hem, heb ik het mijzelf een stuk makkelijker gemaakt rondom feestdagen. Maar ik kan natuurlijk niet elke keer met een strijkvrije overhemd aankomen. Gelukkig bestaat het assortiment uit meer dan alleen overhemden. Denk aan Calvin Klein en Hugo Boss boxershorts in een speciale cadeauverpakking, maar ook Happy socks en Burlington herensokken. En nog meer strijkvrije producten waar mijn hartje sneller van gaat kloppen. In feite hebben de heren achter Hemd voor hem alles in huis voor een stijlvolle man. Ideaal wanneer je op zoek bent naar een cadeau voor hem! Ik investeer hier graag in. Het maakt mijn zoektocht ook stukken makkelijker. Hij blij. Ik blij. Ik ben er zo blij mee dat ik ze ook aan alle zelfstrijkende zakenmannen in mijn omgeving aanraadt. Tja, wat moet ik zeggen: Ik hou van een goedverzorgde, stijlvolle man in een pak en ik hou van praktische, tijdbesparende tips.

Hoe denk jij over strijken? Koop jij wel eens een cadeau voor je partner uit eigenbelang?

 

 

PicsArt 09 05 06.47.52

Redactie

14 gedachten over “Valentijnsdag | Cadeau voor hem uit eigenbelang”

 1. Haha…aan het begin van je verhaal dacht ik nog aan een etentje, een leuke voorstelling of een hotelovernachting….OOK eigenbelang 😉…
  Ik houd niet van strijken…onbegonnen werk hier…ondankbaar werk ook hier, want als ze een shirt uit het midden van de stapel pakken, wil je niet weten hoe die stapel er daarna uitziet…
  Gelukkig ben ik met een loodgieter getrouwd haha, die dragen geen overhemden naar hun werk 😂…

  Beantwoorden
 2. Haha heel herkenbaar, al is het in dit geval Ro die er baat bij heeft: ik strijk zijn overhemden niet. Ook een beetje eigenbelang van beide kanten: ik denk je kan ook shirts aantrekken die niet gestreken hoeven te worden en hij heeft geen zin te wachten op het moment dat ik wél ga strijken (stel het liever uit).

  Beantwoorden
 3. Strijken is echt zo verschrikkelijk! Huishouden vind ik oprecht leuk behalve strijken dus. Gelukkig draagt m’n hub alleen blousejes in het weekend dus het is te overzien. En anders bel ik m’n buurmeisje haha…

  Beantwoorden

Plaats een reactie