Zo vind je het perfecte cadeau voor de peuter

Herken je dit scenario ook? Jouw kind (of die van een ander) is bijna jarig, dus begin je jouw zoektocht naar het perfecte cadeau. Je bekijkt allerlei websites met speelgoed, maar je kan geen leuk cadeau vinden. Er is zoveel keuze dat je niet meer weet welk cadeau het meest geschikt is. Je zoekt een cadeau wat leuk en leerzaam is, maar je wilt ook voorkomen dat je peuter al binnen een dag op het cadeau is uitgekeken.

Peuters zijn zich erg aan het ontwikkelen, maar willen ook heel veel spelletjes spelen. Ze zijn inmiddels te groot voor baby speelgoed, maar veel ander speelgoed blijft nog net te uitdagend. Ze zijn zich volop aan het ontwikkelen en daarin is iedere peuter anders. Het ene kind is actiever dan de ander en ook de snelheid en mate van de ontwikkeling kan verschillen. Het maakt het dan ook lastig om een passend en origineel cadeau voor een kind van 2 jaar of 3 jaar te vinden. Gelukkig is er genoeg keuze als het aankomt op cadeaus. Je kunt een knutselset voor je peuter kopen, maar ook een pop, speelgoed voertuig, puzzel of een speelkeukentje. Je kunt ook voor spellen kiezen die ervoor zorgen dat je peuter in beweging komt. Veel keuze is niet altijd goed. Het zoeken naar een perfect cadeau kan je gek maken.

Uit mijn eigen ervaring weet ik hoe moeilijk het kan zijn om een leuk cadeau voor je peuter te bedenken. Om die reden heb ik besloten een lijst te maken cadeaus voor kinderen van 3 jaar en 2 jaar. Hiermee besparen jullie tijd in de zoektocht naar het perfecte cadeau.

Lees ook

Elektrische kinderauto | Bestuurbare auto kind kiezen tips

  1. Constructief speelgoed

Kinderen van 2 en 3 jaar spelen graag met bouwstenen. Er zijn veel merken die bouwstenen voor kinderen van die leeftijd aanbieden, zoals Playmobil en LEGO Duplo. Deze bouwstenen zijn speciaal voor kleine kinderen ontworpen. Ze zijn groter dan de bouwstenen voor oudere kinderen, waardoor ze beter geschikt zijn voor dreumes.

  1. Speelkeukentjes

Vanaf 2 jaar vinden kinderen rollenspellen steeds leuker. De beste optie voor het eerste rollenspel voor jouw kind is een speelkeukentje. Speelkeukentjes zijn een leuke optie voor jonge en fantasierijke kinderen. Je kan een diner voor je familie koken en je peuter zal zich tegelijkertijd bezighouden in zijn eigen speelkeukentje. Een win-win situatie dus!

  1. Poppen

Kleine meisjes vinden het geweldig om met poppen te spelen. Ze kunnen de pop aankleden, haar haartjes kammen en met de pop converseren. Je kunt ook veel accessoires voor de pop erbij kopen, zoals een poppenwagen of een poppenhuis, om het spelen nog leuker te maken!

  1. Puzzels

Veel kinderen van 2 en 3 jaar zijn gek op puzzels. Vooral die met mooie plaatjes en verpakkingen. Er zijn verschillende puzzels voor peuters, die wat grotere stukken hebben en die van wat dikker karton gemaakt zijn. Met zulke puzzels zal je kind van 2 of 3 jaar zeker met veel plezier spelen!

  1. Speelgoedvoertuigen en racebanen

Speelgoedvoertuigen en racebanen, voornamelijk houten, zijn een fantastisch cadeau voor kinderen vanaf 2 jaar. Vaak kan je veel race- en treinbanen van verschillende merken bij elkaar zetten, zodat je kind nog leukere banen kan samenstellen!

  1. Educatief speelgoed

Educatief speelgoed is ook een goed cadeau voor de peuter. Zo kan je de ontwikkeling van je kind stimuleren en je laat hem of haar alvast kennis maken met verschillende uitdagingen. Hoe leuk is het idee dat je kind tegelijkertijd kan spelen en leren?

  1. Buitenspeelgoed

Wanneer de zon overheerlijk schijnt, is het lekker om naar buiten te gaan. Hoe leuk is het dan dat je kindje ook buiten kan spelen met speelgoed? Er zijn vele soorten buitenspeelgoed waarmee kinderen van 2 en 3 jaar mee kunnen spelen, zoals fietsjes, loopwagens, waterspeelgoed en zandbakken!

  1. Spelletjes

Veel mensen kunnen denken dat kinderen van 2 en 3 jaar nog te klein zijn om met spelletjes te spelen, maar dat is helemaal niet waar! Er zijn veel spelletjes die geschikt zijn voor peuters van 2 en 3 jaar, zoals memory, domino en verschillende spelletjes van Nijntje!

  1. Knuffels

Knuffels zijn altijd een goed cadeau, ongeacht de leeftijd van je kind. Wie houdt er niet van zachte knuffels?

  1. Knutselsets

Kinderen van 2 en 3 jaar vinden het erg leuk om te knutselen. Er zijn heel veel mogelijkheden qua cadeautjes als het over knutselen gaat. Potloden, stickers, volledige knutselsets, tekenboekjes en veel meer!

Hopelijk hebben jullie met deze lijst voldoende inspiratie opgedaan en heb ik jullie geholpen bij het vinden van een perfect cadeau.

Lees ook

Tiptoi voor peuters | Er gaat een gehele nieuwe wereld voor ze open

Kindertablet : Aankooptips, veilig gebruik en leuke kinderapps

Het perfecte cadeau voor de peuter tips mamaplaneet.nl

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

Redactie

Plaats een reactie