Onze ervaring met Camping La Vallée Normandië (Frankrijk)

We zouden 3 weken kamperen in Frankrijk, maar kwamen een paar dagen eerder terug. Waar we heen gingen, hoe de eerste kampeervakantie beviel en waarom we in vredesnaam eerder terugkwamen van een vakantie waar we allen lang naar verlangden? Ik praat je bij met een heleboel foto’s 🙂

Leestip!

Franse Puy du Fou | Moet je zien!

Een tent kopen: Waar op letten?

Camping La Vallée

Na een autorit van 7 uur kwamen we aan in Houlgate. Camping La Vallée Normandië om precies te zijn. Mijn man, als de enige ervaren kampeerder in ons gezin, had de camping uitgekozen en de vakantie geboekt. De meiden en ik zagen het vooral als een uitdaging, wij gingen eindelijk op vakantie!!!

Stokbrood en croissants 

Eenmaal aangekomen in de starcaravan en uitgepakt gingen we op pad. Het was immers etenstijd. Naast een restaurant, was er ook een ‘take away’ tent. We kozen voor het laatste, omwille de meiden, de vermoeidheid en de prikkels. Op het terras van ons starcaravan zaten wij buiten in de zon te genieten van een quiche lorraine. Tenminste dat was de bedoeling. Helaas was de opgewarmde kant en klare maaltijd niet te eten. Ik moest echt moeite te doen het binnen te houden. Hierna hebben we nog één keer geprobeerd op de camping te eten, maar dan in het restaurant. Ook dit was helaas geen succes. De rest van de vakantie hebben wij gebarbecued, heel vervelend natuurlijk, zelf gekookt (Lang leve de Lidl) en zijn we een aantal keer buiten de camping uit eten geweest.

Vakantie op de camping la vallee normandie in Houlgate

Peutervriendelijk?

Camping La Vallée zelf was meer gericht op de kinderen vanaf een jaar of 6. Qua animatie, voorzieningen en veiligheid. Voor onze peuters was er gelukkig wel een super leuke speeltuin aanwezig waar we heel wat uurtjes hebben doorgebracht. Mede hierdoor hebben we langer volgehouden. Gelukkig maar, want anders hadden we misschien niet zoveel gezien van de prachtige omgeving.

Een dagje Caen

Iets van 40 minuten rijden van Houlgate en Camping La Vallée Normandië ligt Caen. Een prachtige stad met bijzonder mooie kerken, kastelen en parken waar je heerlijk kan eten en uitgebreid kan shoppen. De meiden vermaakten zich vooral in het park tegenover de kerk van Saint Pierre in het centrum van de stad. Wat een leuke speeltuin hebben ze daar.

Caen Normandie Frankrijk

Dierenpark Cerza

Een dierentuin met de hoofdletter D. Een landschap van maar liefst 70 hectare grond waar meer dan 1500 wilde dieren rondlopen. Wij hebben aardig wat dierenparken gezien, maar niets vergelijkbaars als deze. Indrukwekkend mooi. Mocht je ooit in de buurt zijn van Hermival Les Vaux, dan is Park Zoologique Cerza een dikke aanrader. Qua entreeprijzen is het vergelijkbaar met Nederland.

Dierenpark Cerza Normandie Frankrijk Dierenpark Cerza Normandie

 

Houlgate

Adembenemende zonsondergangen gezien op het strand, nog geen 2 km bij de camping vandaan. Dolgelukkige kinderen hebben hier een aantal keer uren gerend, gespeeld en kastelen gebouwd. Helemaal zen gingen ze daarna braaf weer mee naar huis.

Het dorp zelf ingaan leek mij in eerste instantie niet de moeite waard. Daar kwam ik snel op terug. Wat een gezellig, klein en druk gebouwd dorp vol karakter. Zo hadden ze een keer een straatfestival met een heleboel nostalgische spelletjes. Heel erg leuk!
Ik heb trouwens nooit geweten dat Fransen pas rond 20 uur warm eten. Gezien de hoeveelheid Nederlanders in de omgeving, ging er een aantal restaurants zelfs eerder open. Goed op ingespeeld.

Houlgate Normandie

Eerder naar huis

Anders dan gepland, gingen wij een aantal dagen eerder naar huis. Waarom? Ik heb een en ander al uitgelegd over de camping. Sinds zaterdag hadden wij niets anders dan regen. Zie maar eens 2 peuters, waarvan 1 de definitie is van een peuterpuber, te vermaken binnen een starcaravan waar je je kont niet kan keren. Nadat we de Indoorspeelparadijs in Mondeville onveilig hadden gemaakt, besloten we dat het de hoogste tijd was om naar huis te gaan. Het was goed zo.

Kamperen, voor herhaling vatbaar? 

Op de omgeving na, was dit natuurlijk de eerste kennismaking met kamperen voor mij (en de meiden). Of er een tweede keer komt? Nee, dat denk ik niet. Het lag niet aan Frankrijk. Het blijft een bijzonder mooi land waar veel te ontdekken is. Het lag al helemaal niet aan de omgeving. Dit stukje Normandië is waanzinnig mooi en zo ontzettend de moeite waard. Misschien lag het aan Camping La Vallée, maar de eerste kennismaking was geen succes. Nee, kamperen is niet ieder zijn ding. De mijne schijnbaar niet. Ja, ik ben best wel een zeikerd 😉 Voor de een is het de ideale vakantie, voor de ander een complete nachtmerrie. Ik zit ergens middenin. De ik-kan-mijn-kont-niet-keren-wc, de koude douche, het keiharde matras, peuteronvriendelijkheid, kindonveiligheid, huishoudelijke taken, de insecten…Op vakantie wil ik juist aan dit soort verplichtingen ontsnappen. Daarnaast vind ik dat dit alles niet zoveel geld waard was. Doe mij maar een peutervriendelijk vakantiepark! Maar ik ben blij dat ik het een kans heb gegeven, als je het zo kan noemen. Ik ben in ieder geval een ervaring rijker.

Wat is jouw ervaring met kamperen? Waarom ben jij dol op kamperen? Of is het juist niets voor jou? Laat het mij weten in een reactie onder dit artikel.

Camping La Vallée Normandië (Frankrijk)

Redactie

13 gedachten over “Onze ervaring met Camping La Vallée Normandië (Frankrijk)”

 1. Toch goed dat je het geprobeerd hebt Sandra!
  Ik denk inderdaad dat je dan net het ‘ongeluk’ had om op de verkeerde camping te zitten, als ik het zo hoor.
  Wij kamperen al jaren.
  Eerst met mijn ouders in hun caravan en tentjes ernaast.
  Nu kiezen we voor een ruime stacaravan en (minimaal) 4 sterren camping.
  Ik hou ervan, mijn man is ervan gaan houden en de kids vinden het nu al heerlijk!
  Dit jaar wordt het Italië voor ons, Toscane!

  Beantwoorden
 2. Je blog is gedeeld door iemand anders dan ikzelf in een Facebook kampeergroep.daar las ik de bevestiging van het gevoel wat mij gelijk bekroop bij het lezen: wat jammer dat je hebt gekozen voor een stacaravan en wat jammer dat je je man de camping uit hebt laten zoeken, voor campeerders is een stacaravan een veredelde hotelkamer. Het leuke aan echt kamperennis dat je bijvoorbeeld zelf bepaald hoe hard je luchtbed is.
  Vrouwen zij daarnaast eerder geneigd reviews te lezen voor ze boeken. Mijn ervaring is dat kamperen zonder kinderen leuk is maar ook met babies, peuters, kleuters en tieners leuk is. De verschillende fases zijn echter anders. Ik hoop dat je ooit nog eens “echt” gaat kamperen. Je zult zien dat dat veel meer charme heeft.

  Beantwoorden
 3. Mammaplaneet…en in mijn ogen heb je zelf niet eens gekampeerd 😂😂. Kamperen hebben wij jaren gedaan met onze 3 kinderen, meisjes.
  Wij hadden zelfs nog de luxe van een vouwwagen en dus geen tent wat nog meer echt kamperen is
  We hebben gekampeerd met 2 dochters van net 4 jaar en bijna 2 jaar in de buurt van Royan. Zuidelijker dus als jij. Prachtig weer en ook wel regen. Eten met 2 voedselallergie kinderen is een nog wat groter probleem echter toch goed te doen omdat ik alles op mijn campingkeukentje zelf klaar maakte en soms haalden we frietjes.
  Toen nr 3 zich aankondigde zijn we toen zij net 1 jaar was naar de Vendee geweest. Daar konden wij in 1 dag rijden naar toe en dat was alles wat mocht van de kinderarts. Ons derde prinsesje was nog veel slechter van gezondheid. We hebben daar 9 jaar met onze vouwwagen en de oudste 2 met ieder een tent gestaan, 4 weken. Mooi weer, slechter weer en overal zand maar ze hebben het er nog over dat ze het zo geweldig vonden. Niemand sprak daar een andere taal dan frans😊.
  Daarna nog Normandië uitgeprobeerd, ook mooi. Toen waren ze wel ouder en was maar 1 week omdat manlief dit zo graag wilde.
  We zijn nog in Beauville (Lot et Garonne) geweest en nog in de buurt van Marseille en toen ging de oudste haar eigen weg en zijn wij gestopt met kamperen. Voor kinderen vind ik het ideaal om te kamperen en ja het moet wel goed weer zijn en je moet even leren om het andere eten te eten. Voor ons met 3 ernstige voedselallergieën kinderen was Frankrijk ideaal. Ze konden veel eten daar. Toen hè…..inmiddels is de jongste 26 jaar.

  Beantwoorden
 4. Jammer dat het is tegengevallen!
  Ik vind niks zo lekker als kamperen. Eigen accommodatie mee en heerlijk twee of drie weken niks hoeven. Veel buiten leven, daar kan ik echt van genieten.

  Beantwoorden
 5. Ik heb ook (nog) niks met kamperen . Heb het ook nog nooit gedaan dus ik zou het ook niet weten. Ik zit gewoon liever in een appartement of een bungalowhuisje ..Jammer dat het zo is tegengevallen.

  Beantwoorden
 6. Ik heb heel veel gekampeerd, niet met mijn ouders maar als zeeverkenner. Elke vakantie wel een paar dagen in de tent. Ik kan je zeggen dat je dan wel gehard bent ;). Een stacaravan met eigen douche en WC is een luxe. Maar nu met kinderen gaan we met onze eigen caravan of naar een bungalowpark

  Beantwoorden
 7. Wat leuk dat jullie in Normandie zijn geweest! Mijn schoonzus woont in Caen! Hele mooi omgeving vind ik..maar misschien wel iets minder met 2 peuters! Dapper dat jullie zijn gaan kamperen. Zelf lijkt me dat ook heel erg gaaf. Met slecht weer is het idd helemaal niets.. dan ben ik altijd liever thuis 🙂

  Beantwoorden

Plaats een reactie