Casper en Emma De Bergen In

Al een poos zijn wij in huize MamaPlaneet grote fans van Casper, Emma en hun eigenwijze, schattige knuffels Welpje en mevrouw Konijn. Inmiddels hebben we alle aflevering van deze Noorse serie al wel een aantal keer gezien, net zoals de eerder uitgebrachte films en kennen we het welbekende slaapliedje uit ons hoofd. Een uitnodiging om de première bij te wonen van de laatste film van Casper en Emma ‘De Bergen In’ konden we dan ook niet weigeren.

Casper en Emma De Bergen In

Emma en haar moeder halen herinneringen op. De vader van Emma is namelijk overleden en Casper en Emma vragen zich af of het niet tijd is voor een nieuwe papa voor Emma.
Caspers ouders, grote zus en Casper zelf gaan kamperen en dat doen ze gezellig samen met Emma en haar moeder. En niet te vergeten Welpje en mevrouw Konijn. Eenmaal in de bergen komt Caspers vader een oude vriend Axel tegen die toevallig ook hun gids is.
Samen beleven ze grootse avonturen hoog in de Noorse bergen, totdat Casper en Emma een plannetje in werking zetten die ondanks hun goede bedoelingen niet helemaal goed uitpakt.

De vierde film van Casper en Emma
draait vanaf 1 juni in de Nederlandse bioscopen

Andere Casper en Emma?

Tot nu toe werden Casper en Emma gespeeld door Elias Søvold-Simonsen (Casper) en Nora Amundsen (Emma). In deze nieuwe film Casper en Emma worden de hoofdacteurs gespeeld door Oliver Dahl en Alba Ørbech-Nilssen.
Mijn meiden, en dan met name de oudste peuter moest hier heel even aan wennen. Het duurde gelukkig niet lang want alle andere acteurs zijn hetzelfde en de nieuwe Casper en Emma stelen net zo makkelijk je hart als voorheen.

Wist je trouwens dat ze in het Noors Petra en Karsten heten
en dus niet Casper en Emma?

Geschikt voor alle leeftijden

Voor de echte fans is stil zitten voor Casper en Emma een eitje. Er zit, zoals altijd, een super leuke verhaallijn in met leuke liedjes. Toch kan 5 kwartier stilzitten een uitdaging zijn. Gelukkig kennen de meeste bioscopen een pauze.

Gezellig samen kijken

Zoals ik al vertelde heb ik de eerder uitgebrachte serie al meerdere malen gezien, maar om eerlijk te zijn verveelt het niet. Ik vind het ‘stiekem’ ook gewoon super leuk. De verhaallijnen zijn leuk, realistisch en herkenbaar. Daarnaast zit ook deze film boordevol leerzame momenten. Educatief en gezinsvriendelijk stukje entertainment. Een dikke aanrader voor het hele gezin.

PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

12 gedachten over “Casper en Emma De Bergen In”

  1. ik ga de serie eens opzoeken, ik ken het niet maar ik woon in Vlaanderen. misschien wordt het hier niet uitgezonden. ik heb hier alleszins wel het doepubliek thuis rondlopen, met een dochter van 4.

    Beantwoorden
  2. Dat klinkt leuk! Ik ben zelf gek op Scandinavische films en ik denk dat mijn neefje en nichtje deze film ook erg leuk gaan vinden. De hoogste tijd om met tante Jasmijn naar de Bios te gaan 😉

    Beantwoorden
  3. Ik kende dit eigenlijk niet, maar de laatste paar dagen hoor ik constant dat slaapliedje. Vind het zo mooi! De serie zelf nog niet goed bekeken.

    Beantwoorden

Plaats een reactie