Casper en Emma maken theater

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover. We mochten de allernieuwste avonturen van Casper en Emma, Welpje en Mevrouw Konijn op het grote scherm bekijken. Wat je van Casper en Emma maken theater kunt verwachten en wat wij ervan vonden lees je hieronder. Inclusief een winactie voor de diehard fans van het Noorse kinderduo.

YouTube player


Casper en Emma maken theater

De juf van Casper en Emma bespreekt met de klas het belang van elektrisch licht. De kinderen in Afrika hebben dat niet. Om ze daarbij te helpen gaan de leerlingen geld inzamelen voor het goede doel. Samen brainstormen ze over de manier waarop ze dit gaan doen. Casper en Emma waren nogal onder de indruk van de theaterstuk die ze laatst met de klas zagen, dat ze het idee van zelf theater maken in de groep gooien. Dit werd met veel enthousiame ontvangen.

Om het idee in praktijk te brengen zijn er veel ideeën nodig, maar ook veel handjes. Het is prachtig om te zien hoe de kinderen betrokken worden met het toneelstuk tot stand te brengen. Je merkt dat de kinderen hierdoor hun taken ook heel serieus nemen. En doordat de kinderen feitelijk de regie hebben, komen er ook een aantal onverwachte wendingen tijdens de uitvoering die het verrassend leuk en vooral origineel maken. Zo krijgen niet alleen Welpje en Mevrouw Konijn een rol in het stuk maar ook de andere knuffeldieren.

Casper en Emma in de klas  Casper en Emma maken theater st 5 jpg sd low

Wat wij ervan vonden

In huize MamaPlaneet zijn Casper en Emma helden. De kleuter is de laatste tijd erg bezig met rijmen. Ze vond het dan ook super leuk dat Casper en Emma versjes bedachten voor in hun theaterstuk. De peuter vond de liedjes en bijbehorende dansjes gezellig en vrolijk. En natuurlijk de grappige kaketoe Taco. Deze grappige vogel is een logee van Emma en haar moeder. Hij is alleen een beetje vergeetachtig. Zo kent hij veel woorden en namen behalve die van hemzelf. En wanneer er een muis in het huis schijnt te zijn en de hulp van een poes wordt ingeroepen, moet Taco voor zijn veiligheid de kooi in. Tijdens de uitvoering van de door kinderen bedachte theatervoorstelling is de vogel mee. En hij helpt zelfs een handje mee. Dit zorgt voor een aantal hilarische momenten. Kortom een vrolijke gezinsfilm dat je gezien wilt hebben.

Wat mij overigens opvalt is hoe zorgzaam en lief de grote zus van Casper is voor haar broertje. Het blijft toch wel mooi om te zien hoe positief deze realistisch gemaakte films (en series) zijn.

Casper en Emma maken theater

Personages en Acteurs

Casper – Oliver Dahl (in de originele versie bekend als Karsten)
Emma – Alba Ørbech-Nilssen (in de originele versie bekend als Petra)
Maria – Janne Formoe (moeder van Emma)
Opa – Ivar Nørve (opa van Emma)
Harold – Markus Tønseth (papa van Casper)
Hilde – Hilde Lyrån (mama van Casper)
Siri – Anna Celine Bredal (de grote zus van Casper)
Welpje (knuffel van Casper)
Mevrouw Konijn (knuffel van Emma)

Casper en Emma met Mevrouw Konijn

Krijg je geen genoegen van Casper en Emma, dan zijn deze films een must see

Casper en Emma – Beste vriendjes
Casper en Emma – Op Safari
Casper en Emma – Vrolijk Kerstfeest
Casper en Emma – Op wintersport
Casper en Emma – De bergen in

En natuurlijk de tientallen afleveringen van de Noorse serie die je ook op Netflix kan bekijken  😀

Casper en Welpje maken theater

Praktische informatie

De film is Nederlands gesproken en geschikt voor alle leeftijden die 81 minuten stil kunnen zitten in de bioscoop (exclusief pauze).
Casper en Emma beste vriendjes

Winactie

In samenwerking met Just Entertainment mag ik 4 mensen blij maken met 2vrijkaarten voor Casper en Emma maken theater. Wanneer en waar je naar de cinema gaat om de film te bekijken is helemaal aan jou.

Wat je ervoor moet doen?

♥ Is jou kleine dol op verkleden? Dan zien wij graag een leuke foto op Facebook voorbijkomen. Graag als reactie onder de winactie. Vergeet het bericht niet een duimpje te geven. Wij kiezen de leukste outfit foto en roepen het uit tot winnaar. De winnaar heeft, na een reactie onder de foto 48 uur de tijd zijn of haar adresgegevens door te sturen. Gebeurt dat niet (op tijd) dan moet er helaas een andere winnaar worden gekozen. Voor meer informatie verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.

♥ Extra kans maken? Repost (dus geen printscreen maken en op je account plaatsen) dan het bericht op Instagram en tag MamaPlaneet in je bericht of foto.

Update

De winnaars zijn:

Anja Rennes
Chilenca Lormans-Schelvis
Karen Baars
Melissa Van Stipdonk

Casper en Emma maken theater
PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

2 gedachten over “Casper en Emma maken theater”

Plaats een reactie