Casper en Emma op jacht naar de schat

Traditiegetrouw verschijnt er ook dit jaar een film van het Noorse kinderduo Casper en Emma. Dit keer gaan de beste vriendjes en hun favoriete knuffels op jacht naar de schat tijdens de zomervakantie met opa en Esther.

Casper en Emma Cast

Inmiddels de derde film met de ‘nieuwe’ kindersterren. Na Casper en Emma de bergen in en Casper en Emma maken theater zien we ook in deze film de vertrouwde gezichten (met de stemmen van Tijs Pacanda, Lola Sterre van den Broek, Lux Parser, Lotte Heijs en Panthero Toney) terug in de nieuwe omgeving. De ouders van Casper en zijn inmiddels puberende zus, de moeder van Emma en de hond Bassa en de opa van Emma met zijn partner Esther.

Casper en Emma op jacht naar de schat

De beste vriendjes gaan met de opa van Emma en Esther varen naar hun strandhuisje waar ze de zomervakantie gaan doorbrengen. Totdat de rest van de familie aankomt vermaken zij zich uitstekend. Zwemmen, zandkastelen bouwen en op de rotsen lopen. Tot het kinderduo een doosje vind begraven in het zand. Daarin zat onder andere een schelp in, een mondharp en een oud briefje met een raadsel. Op de deksel van de doos stonden de initialen van opa en zijn beste vriend uit de kinderjaren. Voor Casper en Emma was dit aanleiding genoeg om te vermoeden dat de brief een aanwijzing is voor een verborgen schat. En dus gingen ze op zoek.

Skills uit de kinderfilm CASPER EN EMMA OP JACHT NAAR DE SCHAT

Nadat ze elke aanwijzing hadden gevolgd bleek er geen echte schat verstopt te zijn. De kinderen waren erg teleurgesteld. De poging van de ouders om ze op te vrolijken door ze chocolade munten op te laten graven werd niet gewaardeerd. Totdat Casper in het water valt en een belangrijke aanwijzing vindt. Hoewel het niet is wat ze dachten te vinden, leren ze wel een hele belangrijke les: Vriendschap is de grootste schat van allemaal!

Wat wij ervan vonden

Het blijven prachtige films. Niet alleen voor onze kleuters maar ook voor ons. Deze 74 minuten durende film was van begin tot het einde een feestje. Herkenbare situaties en kinderstreken, humor, vrolijke liedjes, schattige knuffels, wijze levenslessen en positiviteit staan centraal. Ik hou van dit soort films en begrijpt de liefde van mijn kinderen voor Casper en Emma. Voorzichtig vergelijk ik het met Pippi Langkous. Wat de Zweedse Pippi Langkous voor de oudere generaties betekende, doen de Noorse Casper en Emma voor onze kinderen.

Hopelijk komen er nog meer films van het Noorse duo, al vraag ik mij af hoe lang deze kinderacteurs door kunnen als kleuters. Emma is bijvoorbeeld haar melktanden al aan het wisselen maar lezen kan ze nog niet. Waarschijnlijk heeft het ermee te maken dat kinderen in Noorwegen vanaf 6 jaar naar school gaan. Desondanks is deze film genieten voor het hele gezin.

Lees ook: Casper en Emma De Bergen In

Lees ook: Casper en Emma maken theater

Lees ook: 15 allermooiste kinderboeken over vriendschap

Lees ook: Knutselen met kinderen | String art kunst anno 2019

Lees ook: Bigben Luminous lichtgevende bluetooth-luidspreker

Lees ook: Kindvriendelijke tuin | Maak van je achtertuin een kinderparadijs

Poster van de film CASPER EN EMMA OP JACHT NAAR DE SCHAT

Sandra

2 gedachten over “Casper en Emma op jacht naar de schat”

Plaats een reactie