Alles over de razendpopulaire Clubhouse app & waarom je nu echt de iPhone wilt hebben

Clubhouse is hot !Deze nieuwste trend op het gebied van Social Media maakt de iPhone nog populairder dan het al is. Wat is Clubhouse precies, hoe werkt het en waarom mensen massaal een iPhone 11 kopen? We leggen het allemaal haarfijn uit in dit artikel.

Clubhouse praat-app

Sinds Elon Musk, multi-miljardair en de grote naam achter Tesla, zijn liefde voor de social media app uitsprak gaat de populariteit door het dak. Hij nodigde Vlad Tenev van Robinhood uit voor een gesprek en Twitterde hierover. In een jaar tijd heeft deze exclusieve app al meer dan 2.500.000 gebruikers. Maar wat is deze Clubhouse app eigenlijk en wat kun je ermee?

iPhone app Clubhouse is een social media platform dat puur gericht is op audio. Live audio op precies te zijn. Een exclusieve app dat bestaat uit ontelbaar aantal gespreksruimtes die alleen geschikt is voor iPhone gebruikers. Je kunt hier namelijk niet zomaar aan deelnemen, maar alleen op uitnodiging.

Terwijl andere Socials zoals Facebook, Instagram en Youtube voornamelijk gericht zijn op het visuele, richt dit clubhuis zich op het geluid. Het grote verschil met een podcast is de afwezigheid van leuke intro’s en jingles. Podcast zijn misschien meer te vergelijken met een radioprogramma. Clubhouse app gesprekken lijken echter meer op een telefoongesprek dat je kunt afluisteren. De openbare en besloten gesprekken die gebruikers kunnen bijwonen zijn live, worden in principe ook niet opgenomen en kun je later dus ook niet terugluisteren.

Clubhouse is een chatapp dat bestaat uit ontelbaar aantal kamers (rooms) waar maar liefst 5000 plaatsen zijn. Dat betekent dat twee mensen live het gesprek voeren en maximaal 5000 mensen kunnen meeluisteren. Allerlei onderwerpen komen hier aan bod. Van moederschap en opvoeding, ondernemerschap en economie tot politiek en films. Zoals Elon Musk die een gesprek voert met een andere multi-miljardair Vlad Tenev. Als gebruiker kun je het gesprek meeluisteren dat hier gevoerd wordt. Om mee te doen met het gesprek steek je een virtuele hand op door op het handje te klikken. Op een profielfoto na wordt er in de app verder geen gebruik gemaakt van beelden. In de tijden dat Facebook en Instagram, Youtube en TikTok met elkaar concurreren op visueel gebied, zet deze new kid on the block in op het auditieve wat het voor miljoenen mensen juist toegankelijker maakt.

Hoe ontvang ik een uitnodiging?

De Clubhouse app is een invite only platform en daarmee alleen toegankelijk via een uitnodiging. Wil je lid worden? Installeer dan de Clubhouse app via de Apple Store op je iPhone, bedenk een gebruikersnaam voor jezelf en kies de onderwerpen die jij interessant vindt. Dit kan je helpen uitgenodigd te worden voor gesprekken. Vervolgens geef je de applicatie toegang tot je contactenlijst. Dit zorgt ervoor dat Clubhouse app gebruikers uit je lijst een notificatie ontvangen en jou eventueel kunnen uitnodigen voor een room. De uitnodigingen zijn echter erg beperkt. Iedere gebruiker kan maar 2 mensen uitnodigen. Mochten ze heel hard groeien en keer op keer gespreksruimtes met gemak vullen, dan kunnen ze extra invites ontvangen.

Om terug te komen bij de vraag ‘hoe krijg ik een invite?’. Zorg ervoor dat je bio uitnodigend is en gebruik op Sociale Media als Instagram en Twitter de hashtag #clubhouse en #clubhouseinvite. Je kunt ook hierop zoeken en vragen of diegene een invite voor je heeft. Of zelf een room starten. De praatapp Clubhouse is inmiddels zo gewild dat uitnodigingen wereldwijd voor gruwelijk veel geld worden verkocht.

iPhone versus Android

Nadeel van de razend populair geworden Clubhouse app is dat de niet-iPhone gebruikers teleurgesteld en stampvoetend toekijken. De app is immers alleen beschikbaar op het besturingssysteem iOS van iPhone. Om de twijfelaars over de streep te trekken lichten we toe wat iPhone een betere optie maakt.

Wanneer je toe bent aan een nieuwe smartphone en moet kiezen tussen een iPhone en Android telefoon dan zijn er een aantal dingen waar je extra goed op let: werkgeheugen van het toestel, processor, opslagcapaciteit, accu, stof- en waterbestendigheid, software en natuurlijk de camera. De belangrijkste verschillen tussen een iPhone en een Android lees je hieronder.

Beveiliging

Hackers zijn sneller geneigd een Android telefoon aan te vallen blijkt uit verschillende onderzoeken. Dit heeft alles te maken met de steengoede beveiliging van de iPhone. De manier waarop downloaden en installeren van applicaties bijvoorbeeld. Dit verschilt nogal tussen de twee besturingssystemen iOS en Android. Android maakt het mogelijk apps via Google Play store te downloaden maar ook uit externe bronnen. De kans dat je een app met virussen of malware download is hiermee groter. Apple maakt dit alleen mogelijk via App Store. Daarnaast worden de apps zowel handmatig als automatisch gecontroleerd op beveiliging en of ze aan de strenge voorwaarden van Apple voldoen.

Android is een open source systeem. Dit wordt ook wel AOSP (Android Open Source Project) genoemd. AOSP houdt in dat iedereen de broncode kan inzien en aanpassingen maken. Het besturingssysteem is hierdoor makkelijker te rooten. Het feit dat ongeveer 70% van telefoongebruikers een Android telefoon heeft vergroot de kans op een aanval via onbetrouwbare programma’s.

Wist je dat door USB accessoires (USB Restricted Mode) data op je iPhone maar een uur lang wordt bewaard? Dit om te voorkomen dat iemand een accessoires aan je toestel kan koppelen en je data kan aflezen. Hiervoor moeten ze sowieso je iPhone fysiek in handen hebben. Kans op inbreuk is hiermee nihil. Daarna moet je je telefoon ontgrendelen om het weer te kunnen gebruiken. Deze tijdsbeperking kun je overigens uitzetten als je dat wilt.

Privacy

Door het gebruik van onder andere Google zoekmachine, Google Maps, Youtube verzamelt Google een heleboel persoonlijke gegevens van jou en mij. Denk hierbij aan je geboortedatum, je zoekopdrachten en je locatie. Dit gebruiken ze op om ons meer gepersonaliseerde advertenties te kunnen tonen. Jaarlijks verdienen ze hier miljoenen euro’s aan. Apple verzamelt ook gegevens maar deze data verlaat nooit je toestel mits je hier toestemming voor geeft. Ze gebruiken het namelijk voor kunstmatige intelligentie ook wel bekend als de Assistent. Ook verdient Apple geld door hardware met eigen software te verkopen en dus niet met verkoop van je gegevens.

Updates & Levensduur

Hoewel de Android versie per toestel anders zijn, krijg je over het algemeen 2 softwareupdates en wordt je Android toestel 2 jaar lang beveiligd door middel van updates. Helaas is het niet mogelijk de nieuwste update uit te voeren op een oude telefoon. Bepaalde applicaties werken dan niet meer goed of helemaal niet. Hierdoor wordt je bijna gedwongen om de 2 a 3 jaar een nieuw toestel aan te schaffen. Bij iPhone kan dat wel. Iedere september introduceert Apple de nieuwste update van het iOS besturingssysteem. Hiermee krijg je zelfs op je 5 jaar oude iPhone updates. Daarnaast werkt de interface ook op andere Apple besturingssystemen macOS en IpadOS. Meer updates hebben een positieve invloed op de beveiliging van je iPhone. Het feit dat deze langer mee gaat maakt de aankoopkosten meer een investering. En wanneer je een nieuw toestel hebt loont het je oude iPhone te verkopen. Deze is wat ze noemen waardevast waardoor je honderden euro’s kunt kunt krijgen voor een paar jaar oude iPhone. Een Android uit hetzelfde jaar is meestal nauwelijks wat waard en dient zich meer aan als eerste telefoon voor je kind.

iPhone 11

Als je al deze informatie en tips samenvat kan het zomaar zijn dat je bij de iPhone 11 uitkomt. Waarom? iPhone 11 is anno 2021 nog steeds een van de populairste iPhones van de laatste jaren. Met een resolutie van 12 megapixels groothoeklens en een groothoeklens aan de achterkant en een frontcamera kun je fantastische foto’s maken. Deze topper is net zo groot als de iPhone XR (6,1 inch LCD-scherm), razendsnel, beschikbaar in 6 verschillende kleuren en met opslagcapaciteit van 64, 128 en 256 GB. Omdat iPhone 11 de voorganger is van vorig jaar verschenen iPhone 12 is iPhone 11 een stuk goedkoper.

Conclusie

De iPhone en Android gebruikers voeren al jaren een strijd over welke besturingssysteem beter is. Met de komst van de praat-app Clubhouse neemt de iPhone nog een grotere voorsprong op zijn grootste concurrent. Waarom een iPhone beter is dan een Android telefoon? Voor een iPhone tel je inderdaad meer geld neer maar je profiteert er ook aanzienlijk meer van. Wanneer jouw veiligheid en privacy belangrijk voor je zijn dan kies je voor een iPhone telefoon. Door meer updates (die ook op de 5 jaar oude iPhone werken) en persoonlijke gegevens die je toestel niet verlaten in tegenstelling tot Android wordt je veiligheid en privacy goed gewaarborgd. Door de in house App Store die voorkomt dat onbetrouwbare apps op je telefoon terecht komen is de kans nihil dat je iPhone gehackt wordt. Wist je dat een iPhone minder werkgeheugen nodig heeft om het werk te doen? Dit is namelijk de reden waarom deze een kleinere batterij gebruikt dan een Android telefoon. Daarnaast is een iPhone zo gebruiksvriendelijk dat zelfs je oma van 90 binnen no time weet hoe het werkt. Tenslotte gaat een iPhone veel langer mee en kun je het voor een paar honderd euro verkopen wanneer je toe bent aan een nieuw toestel.

Clubhouse praat-app van iPhone maakt iOS nog beter dan Android Mamaplaneet.nl
Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

Redactie

2 gedachten over “Alles over de razendpopulaire Clubhouse app & waarom je nu echt de iPhone wilt hebben”

Plaats een reactie