Cosmetische acupunctuur | Alles wat je moet weten over de natuurlijke botox

Feit is dat tijd niet stilstaat (No s*** Einstein). Met mijn 33 (kuch…bijna 34…kuch) ben ik niet meer de jongste. Daarmee bedoel ik vooral dat ouderdom haar tekenen steeds meer laat zien. Nu zijn er natuurlijk factoren die hier een grote rol in spelen, want de ene 34-jarige is de andere niet, maar feit blijft dat je aan ouderdom niet ontkomt. Daarnaast worden we natuurlijk vanaf vroeg af aan beïnvloed door de media. De een heeft er meer last van dan de ander, onzekerheid. Allemaal redenen waarom heel veel vrouwen voor botox, plastische chirurgie en facelift kiezen. Niet mijn ding. Met mijn lage pijngrens mijd ik pijn, zelfs wanneer dit niet verstandig is. Maar ook mijn huid heeft dringend ‘hulp’ nodig. Des te meer redenen waarom ik mij besloot te verdiepen in cosmetische acupunctuur oftewel de natuurlijke botox.

Leestip!

Plastische chirurgie onder moeders niet altijd een luxe probleem

De factoren die invloed hebben op de wijze waarop je ouder wordt

Behalve de genen, doet ook stress zijn werk als het gaat om huidveroudering. Roken, alcohol drinken, medicijnen, voeding en beweging hebben allemaal grote invloed op hoe jij en ik oud worden. Gelukkig is er naast de welbekende chirurgische optie ook een veilige en vooral natuurlijke methode zonder drastische maatregelen.

Wat is cosmetische acupunctuur?

Acupunctuur staat bekend als oud-Chinese geneeskunde met naalden. Door middel van dunne naaldjes op verschillende plekken van je lichaam, zoals in je gezicht, je nek, je hoofd, je handen en benen te prikken worden verschillende gezondheidsklachten behandeld. Verschillende wetenschappelijke studies hebben de effecten onderzocht.

In geval van cosmetische acupunctuur wordt huidveroudering van binnenuit aangepakt. Onder andere de doorbloeding en spierspanning worden aangepakt worden de algehele conditie van de huid verbetert. Hierdoor wordt meer collageen op een natuurlijke wijze aangemaakt maar ook de hormoonbalans wordt hersteld.

Wat kan cosmetische acupunctuur voor je doen?

De resultaten zijn in principe zichtbaar na de allereerste behandeling. Maar voor opvallend effect worden meerdere behandelingen kort achter elkaar geadviseerd. Met als resultaat:

♥ De wallen worden verwijderd net als de donkere kringen rondom je ogen
♥ De huid wordt strakker en steviger
♥ De fijne lijntjes verdwijnen en de diepere rimpels vervagen
♥ Acne wordt onzichtbaar
♥ Beter hydratatie en collageen productie
♥ Ouderdomsvlekken gaan weg

In veel gevallen wordt er na de behandeling nog een gezichtsmassage gedaan waarmee de energieverdeling in balans wordt gebracht. Hiermee wordt de huid gestimuleerd harder te werken met verjonging als resultaat.

Hoe vaak is een behandeling aan te raden en wordt het vergoed?

Hoewel het resultaat al naar de allereerste behandeling zichtbaar is, wordt een serie van zeker 10 behandelingen aangeraden. Dit om de 6 weken. Voor een blijvend effect, is bijhouden een must.

De prijzen verschillen enorm per regio maar ook per persoon. Deze zijn dan ook vaak op aanvraag te verkrijgen.

Kans bestaat dat je wel verzekerd bent voor acupunctuur maar niet voor de cosmetische variant. Als je verzekerd bent voor de cosmetische ingrepen als botox en facelift dan kan het zijn dat deze natuurlijke anti-aging methode hier ook onder valt. Het is ten alle tijden aan te raden dit met de verzekeringsmaatschappij te overleggen.

Voor wie is cosmetische acupunctuur niet geschikt?

Als je last hebt van een hoge bloeddruk is het niet verstandig zo een behandeling te ondergaan. Hetzelfde geldt voor mensen met suikerziekte en hepatitis. Mocht je twijfelen of het gezien je gezondheid wel kan, tijdens de intake gesprek kun je de nodige vragen stellen en worden er details gevraagd.

Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring met cosmetische acupunctuur of een andere anti-aging behandeling? Zou je anders zo een behandeling overwegen?

vrouw na cosmetische acupunctuur zit op een schommel zelfverzekerd ouder worden

Redactie

31 gedachten over “Cosmetische acupunctuur | Alles wat je moet weten over de natuurlijke botox”

 1. Ik vind het idee van die naalden altijd een beetje eng, maar dat is misschien helemaal onzin. Je hoort ook dat men het doet om van het roken af te komen natuurlijk of bij pijn.

  Beantwoorden
 2. Ik ben zelf niet zo voor de botox maar heb in het verleden wel mijn gezicht laten behandelen om mijn poriën te vernauwen na een pubertijd met veel puistjes. Was met een soort laser die onder je huid de cellen opwarmde en ze zo vernieuwde eigenlijk. Zou deze acupunctuur ook helpen voor zo’n zaken denk je?

  Beantwoorden
 3. Goed artikel. Wat handig het zou een goed alternatief zijn voor mensen die graag jonger uit willen zien. Veel beter dan plastisch chirurgie. Ik weet dat het zeker helpt maar wat de gevolgen zijn voor je huid in de toekomst….

  Beantwoorden
 4. Brrrr. Dit vind ik veel te spannend. Ik houd niet zo van naalden en ik geloof meer in natuurlijke anti-aging. Dat wil zeggen: voldoende water drinken, gezond eten, veel bewegen en genieten van het leven. En natuurlijk de fijne crèmes. Zeg nooit nooit, maar ik denk niet dat ik ooit botox of fillers zou overwegen. Overhangende oogleden als je er echt last van hebt vind ik weer iets anders.

  Beantwoorden
  • Toen ik zwanger was met mijn oudste dochter was ik vreselijk misselijk. Laatste redding was acupunctuur. Hoe erg ik er ook niet in geloofde, ik was waanhopig. Naalden in mijn oren, schedel, zwangere buik…doodeng maar ik kwam huppelend uit. Terwijl ik al maanden gedragen moest worden omdat ik dagelijk in elkaar zakte.

   Beantwoorden
  • Ik heb wel ervaring met acupunctuur. Toen ik zwanger was van mijn oudste dochter en ontzettend misselijk, heeft acupunctuur mij enorm goed geholpen. Daarvoor vond ik het maar onzin. Nou ik dank de acupuncturist mijn leven en die mijn van dochter.

   Beantwoorden

Plaats een reactie